מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > רכישת יין > כתבה על יינות לראש השנה

יין לראש השנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ברוח החברתית מתכונן יובל בלנקובסקי לראש השנה עם יינות מקומיים, שנותנים תמורה טובה למחיר: יקב ויתקין מהטובים בארץ; עשייה חברתית ביקב טוליפ; מחירים שפויים ביקב הרי גליל והיצמדות לקרקע ביקבים ברקן וסגל

שנה חדשה – יין חדש

קצב היין הוא הקצב השנתי. בכל שנה בציר אחד שממנו מפיקים יין המיוחד לשנה זו בלבד, ולכל שנה יש מזג אוויר ואופי משלה, שמצליח להתבטא ביינות הטובים שיצאו במהלכה. כשהשנה החדשה בפתח, חוגג הרצון לחגוג עם יינות מיוחדים וחדשים. אז הנה מבחר של המלצות ליינות טובים שיצאו לאחרונה ממגוון יקבים, וברוח הזמן נתמקד ביינות במחירים סבירים שמעניקים תמורה טובה יחסית למחירם.

יקב ויתקין – מיקבי הבוטיק הטובים בארץ

יקב ויתקין נחשב לאחד מיקבי הבוטיק הטובים בארץ, ובצדק, שכן הוא מתמקד ביצור יינות מזנים פחות שגרתיים (לא מרלו וקברנה סוביניון). אם אתם מתחילים את ארוחת החג שלכם עם תפוח ורימון, הייתי ממליץ לצרף אליהם את הריזלינג 2010 של ויתקין. היין המרענן והמינרלי יעשה לכם יופי של פתיחה לארוחה, ומי שמחפש אווירה חגיגית במיוחד יוכל גם למזוג אותו לכוסות שמפניה גבוהות ולפזר בתחתית שלהן כמה גרגרי רימון.

גם הפטיט סירה 2008 של ויתקין שווה אזכור בשולחן החג שלכם: זהו יין עוצמתי ומרוכז, ואם אתם מתכננים למנה העיקרית קדירת כבש וכדומה, הוא יתאים לה בדיוק. כדאי לפתוח אותו בתחילת הארוחה, כך שכשתגיעו למנה העיקרית הוא יהיה מוכן יותר לשתייה.

יקב טוליפ – עשייה חברתית

יקב נוסף שקשה לפתוח בלעדיו את השנה החדשה הוא יקב טוליפ, שחרט על דגלו שילוב מנצח של יין שנותן תמורה טובה לכסף עם עשייה חברתית, וכך הוא מופעל בכפר תקווה על ידי אנשים בעלי צרכים מיוחדים. איכות היינות של היקב טובה ומדברת בעד עצמה, והעשייה החברתית של היקב היא בונוס, שגם בלעדיו זהו יקב ראוי ביותר. לאחרונה הוציא היקב יינות מסדרת מוסטלי, המורכבים מערבוב של זנים כאשר ישנו זן אחד דומיננטי. לשיראז 2009 נוספו 15% קברנה סוביניון ולקברנה פרנק 2009 נוספו 15% מרלו. היינות שהו במשך 15 חודשים בחביות עץ ולהם 15% אלכוהול. אלו יינות אדומים טובים, שלדעתי יתחבבו גם על טועמי יין שאינם מנוסים. גם במקרה זה מומלץ לפתוח את הבקבוק ולהשאיר אותו ללא פקק השעם כשעה לפני השתייה.

יקב הרי גליל – מחירים שפויים

יקב נוסף שמצליח שנה אחר שנה להוציא יינות טובים במחירים שפויים הוא יקב הרי גליל. לקראת השנה החדשה יצא היקב במבצע: ברכישת שלושה מיינות היקב - אביבים (יין הדגל הלבן), ושני יינות אדומים מזנים ברברה ופינו נואר - מקבלים שמפניירה לקירור היינות. ביקב מסבירים, ובצדק, כי בארצנו החמה יש לצנן לא רק יינות לבנים אלא גם אדומים.

בנוסף למבצע שווה להתנסות ביראון 2008, שהוא היין המוצלח ביותר של היקב לטעמי, המורכב מבלנד של 4 זנים: 48% קברנה סוביניון, 33% מרלו, 10% קברנה פרנק ו9% פטיט ורדו. היראון יושן במשך 16 חודשים בחביות עץ והוא בעל גוף מלא ופירותיות מורגשת. הוא מאד מתאים למנות בשר ועוף ובהחלט יכול להיות אופציה טובה וחגיגית לסעודת ראש השנה.

יקבי ברקן – אקלים ישראלי

אחרונים וחביבים הם שני יינות מומלצים שמצליחים לטמון בחובם משהו מהאופי של הקרקע והאקלים הישראלי. הראשון הוא האלטיטיוד 2008 720+ של יקבי ברקן, שנעשה מכרם דובב בהר גודרים שבגליל העליון. ליין יש אופי סגור, קריר ומורכב והוא יתפתח באיטיות עם הזמן. אם תפתחו אתו את ארוחת ראש השנה בעוד חמש שנים, זו לא תהיה טעות, אבל גם כעת הוא מפגין מורכבות ואיכויות שתוכלו להרגיש. אם יש לכם זמן וסבלנות, שתו אותו לאט-לאט בכוס והתענגו עליו.

יקב סגל – רק בישראל

אחרון וחביב מאד הוא הארגמן 2008 של יקב סגל. זהו היין היחיד שנעשה מזן ענבים מקומי שנוצר בארץ. הנה ציטוט מדבריו של אבי פלדשטיין, היינן המוכשר ובעל האומץ והתעוזה מהגדולים בארץ: "רכסים, כרם דובב, ארגמן 08, הוא יין אליו אני מבקש להסב את תשומת הלב במיוחד. יין זה מייצג את הרצון להתחדשות מתוך חתירה מובהקת אל המקומיות. מקומיות כערך המובנה לטעמי בעצם המושג 'יין'. בבציר 2008 הארגמן עושה זאת תוך הפניית הגב אל העץ ודגש על פרי. מימוש האפשרויות של זן ישראלי לחלוטין זה, מביא אותו לרמת יינות הפרימיום. יתר על כן, הוא נותן לו את היכולת להסתכל ללא מורא בלבן של העיניים של הזנים האציליים של אירופה." זו כמעט תפילה בעיניי לעשות יין ישראלי מקומי שיש לו אופי, זהות ואיכות משלו, יין שאינו דומה לשום יין אחר בעולם. זוהי התחברות למקום ולקרקע בה אנו חיים. שתהיה שנה טובה, מתוקה ומחוברת לקרקע.