מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לחג הסוכות

טור יין לסוכות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי עם המלצות יין לחג הסוכות, אותו החג שמוציא אותנו מהבית ומאפשר לנו לעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו: על האש. ולכן, המלצות ליינות אדומים שיתאימו לבשר משובח, ממיטב תוצרת יקבי הארץ, שמפתיעים השנה לטובה

חג הסוכות מוציא אותנו מחוץ לבית, ומזג האוויר סוף-סוף מאפשר לנו לעשות את מה שאנחנו הכי אוהבים: על האש. הנה כמה המלצות ליינות שמתאימים לארוחת בשרים צלויים, וגם כמה למי שהתעייף מבשר וזקוק לארוחות וליינות אחרים.

אם אתם נקלעים לארוחת חג מושקעת במיוחד, תוכלו לשתות יינות "לפי הספר" - להתחיל בלבן למנה הראשונה ולמנות הדגים, להמשיך באדום עם העיקרית ולסיים בקינוח. ההמלצות הבאות מובאות לפי סדר הארוחה:

איכותיים לחגים של יקבי רמת הגולן

יקבי רמת הגולן מוציאים בכל שנה לקראת החגים כמה יינות איכותיים. אחד מיינות הדגל של היקב שיצא לאחרונה הוא הירדן, קצרין, שרדונה, 2009. כבכל שנה מדובר בשרדונה "כבד" בעל גוף מלא. היין יושן במשך תשעה חודשים בחביות עץ ויש לו ארומות של מינרלים ושל פירות טרופיים. לארוחה חגיגית של דגים הדורשת יין חגיגי הוא יהיה בחירה מצוינת. היין עשוי ממאה אחוזי ענבי שרדונה שנבצרו מחלקות מובחרות בצפון רמת הגולן.

לצד השרדונה הוציאו יקבי רמת הגולן מבחר יינות אדומים, כולם נושאים את חותם האיכות והסגנון של היקב – יינות עולם חדש עשירים בפרי ובטעמי חבית. לדוגמה, הקברנה סוביניון, גמלא 2008 או יין מושקע הרבה יותר: הירדן מרלו כרם אורגני אודם 2007. מדובר בשני יינות מומלצים בשל מחירם ובזכות רמתם, ובשורה התחתונה, היינות האדומים של יקב רמת הגולן מתאימים לחיך הישראלי ולכל ארוחת בשרים על האש.

עלמה של יקב דלתון

יקב דלתון הוציא לראשונה השנה את סדרת עלמה המורחבת. ככלל זוהי סדרה של בלנדים (יינות העשויים מכמה זנים) ברמת מחיר בינונית של 70-80 ₪, שבדרך כלל מציעה מבחר יינות נמוך יחסית. עד השנה הוציא היקב רק יין אחד של עלמה, הבלנד הקלאסי של קברנה ומרלו, אולם השנה ראו לראשונה אור שני בלנדים מעניינים. הראשון הוא עלמה, לבן, 2010, המורכב מ-60% ענבי ויונייה ומ-40% ענבי שרדונה. לאחר עירוב הזנים עברו 60% מהיין יישון במשך ארבעה חודשים בחביות עץ. כך נוצר יין בעל גוף בינוני שיתאים לארוחות חלביות קלות. לצדו יצא גם יין אדום נוסף המורכב מזני עמק הרון בצרפת: רובו שיראז (82%) ולצדו מרובדר וויונייה. ביקב מבטיחים (טרם טעמתי) כי מדובר ביין בעל גוף בינוני ומרקם קטיפתי ואלגנטי. לדעתי שווה להתנסות בו.

שיראז רזרב של טפרברג

אדום נוסף שיצא לאחרונה הוא השיראז רזרב 2009 של יקב טפרברג, היקב הפרטי הוותיק בארץ. ענביו מגיעים מכרמים מאזור השומרון, מגובה של למעלה מ-700 מטרים. היין, שעשוי על טהרת זן השיראז, יושן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון והתוצאה היא יין מוכבד, איכותי ומרוכז שיתאים הן לארוחה סביב השולחן והן למנגל משובח. ביקב טוענים ובצדק שהוא יהלום מנות ברווז ומנת חזה מולארד ברוטב מתקתק.

ולקינוח

לסוף הארוחה צריך, כידוע, יין קינוח, שלעתים, במקרים שבהם הוא טוב באמת, ניתן להסתפק בו בלבד. יין קינוח שיש להמליץ עליו בפה מלא הוא הגוורצטרמינר, בציר מאוחר משנת 2009 מסדרת הרזרב של יקב בנימינה. מדובר, כנהוג ביינות קינוח, בגודל של חצי בקבוק של נוזל מרוכז ומוזהב שיפיץ לכם ניחוחות ריח משכרים של הדרים וצימוקים. זהו יין פנטסטי ולא פחות מכך, שיכול לסיים באופן חגיגי באמת ארוחה טובה ואת תקופת החגים כולה. שתו ותיהנו ושיהיה לכם חג שמח.