מ-DJ ועד קאווה, מהופעת הפתעה ועד זיקוקים. מה שבטוח זה שהמסעדות הפאבים והברים חוגגים את בוא השנה האזרחית החדשה עם הרבה שמחה ואלכוהול. אספנו בשבילכם כמה הצעות, כדי שהשנה תוכלו לצאת מהבית בליל הסילבסטר
כבר הדלקנו שני נרות ויש עוד המון זמן לסופגניות ולשאר מאכלים שמנוניים. מירור בר בירושלים מציע תפריט חנוכה מיוחד שכולל 8 מנות ב-88 ₪ ובמסעדת קונפי שבחיפה מחלקים לכם ספינג' קלאסי, וזה עוד לפני שמוציאים את המטוגנים
אנחנו מקבלים את השנה האזרחית החדשה עם ארוחות שחיתות במסעדות, אף על פי שבינינו, מי באמת צריך תירוץ כדי לחגוג במסעדה. אז מתחילים עם שמפניה, עוברים למנה הראשונה וממשיכים עד לחמישית, מקנחים ושותים עוד קצת
"אנחנו מסכמים את החוויה כמוצלחת ביותר בתוספת צל"ש על שילוב הכשרות עם האיכות. בדרך החוצה אנחנו גונבים הצצה לגריל המרשים ונשבעים לבוא לבקר אותו שוב..." דניאל לוין מבקר בפאפאגאיו, קניון עזריאלי, תל אביב
"אורנה ואלה – הנשים והמיתוס. כששמענו על יחסן האוהד לאוכל צמחוני, בו-במקום קבענו ארוחת גומלין במסעדה המפורסמת שלהן בשינקין..." שפרה צח והבת הצמחונית-פינת-טבעונית מבקרת אצל אורנה ואלה בשינקין, תל אביב
שירלי רחמים מצטרפת לסיור המודרך של העמותה לתיירות תל אביב: "עג'מי – שלוש דתות, אלוהים אחד". מתחילים בגלידה אנדרי וחוזים באדריכלות מגוונת ובבית השגריר הצרפתי וגם אוכלים חומוס. ומי שרעב – יש הרבה מסעדות ביפו
"ויחד אתם מציגה תפריט פיצות ייחודי, שמבוסס על הבצק ועל רוטב העגבניות המהולל של גוסטו בשילוב תערובת גבינות מיוחדת של מחלבות גד ופרשנות אישית..." שירלי רחמים משתתפת בפרויקט "פיצת שף" של מסעדת גוסטו ומחלבות גד בתל אביב
הצ'אנס האחרון הוא פונדק דרכים, בר ומסעדה, הממוקם בדרך מירושלים לים המלח. בתפריט – אוכל ישראלי טעים בהכנה עצמית – חומוס, פלאפל, אורז מגלובה, שקשוקה, בשרים על האש, סלטים ועוד. גם בבוקר וגם בצהריים – ארוחה עסקית
שנת הלימודים בעיצומה, וחלק מייצג מאתנו בוודאי מכין בכל יום ארוחת צהריים וערב לכל המשפחה. ומה עושים בימים שלא בא לנו? או כשאנחנו באמת עסוקים? אספנו בשבילכם כמה מסעדות שמציעות אוכל מוכן, שיהיה בתיאבון
"אלגרה בעין כרם היא הרבה יותר ממסעדת מלון בוטיק או אחרת, היא סיפור בעל פרטים רבים – אהבה, תשוקה, אוכל טוב, יוקרה והכי חשוב – עונג רב..." יונתן שטרנברג מתרשם ממטבחו של השף ירון וינקלר במלון בוטיק אלגרה שבעין כרם
מה קורה במסעדות בחנוכה? אספנו בשבילכם כמה הצעות: ממנות מיוחדות לילדים במסעדת ליליות, דרך סופגניות הודיות מיוחדות באינדירה, ספינג' מרוקאי אצל גואטה ועד לפסטיבל טעם כנרת שייערך בימי החג ויכלול פעילויות לכל המשפחה
חנוכה הוא חג הקונדיטוריות, המעדניות ובתי הקפה, שמציעים לכבוד החג סופגניות ולביבות בפרשנות אישית ומעניינת. אספנו בשבילכם כמה המלצות לסופגניות חנוכה, כי החג נמצא ממש בפתח, והשנה החלטנו שהוא יהיה מאד טעים
האירים בהחלט מחזיקים ברמת שתייה הרבה יותר גבוהה משלנו, אך למרבה המזל גם אנחנו יכולים להיות עדים לתופעה ואף לקחת בה חלק – בכל פאב אירי שנפתח גם בארץ הקודש. אספנו בשבילכם כמה המלצות לבילוי בפאב אירי – לרוויה
הרי יש בה הכול, בעיר הנפלאה הזו: מאוכל ביתי עם ייצוג לכל עדה, דרך מסעדות יפהפיות השוכנות במבנים עתיקים, נוף מרהיב של ים סוער ועד לגורמה עם טוויסט. אז אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות בתל אביב, רק על קצה המזלג
שירלי רחמים לומדת דבר או שניים על המושג רווקה תל אביבית בסיור של העמותה לתיירות תל אביב, שמתחיל בכיכר דיזינגוף ועובר דרך התחנות בחייה. בדרך היא גם מוצאת כמה מסעדות. מי יודע, אולי משם יבוא עזרן של הבנות הלא-נשואות
גיא מעוז לוקח את רונה-מוכנה-לאכול-רק-סושי לסניף אידלסון של סופר סושי בתל אביב. כאן הם מוצאים וריאציות מעניינות על מנות הסושי המסורתיות, מנות נודלס עם ניחוחות של אווז וקינוחים רציניים. עכשיו הם יכולים להישען אחורה
השיפודיה, ליד שוק מחנה יהודה בירושלים, היא אחת ממסעדות הבשר הוותיקות בעיר. הבשלנית יהודית מוציאה תחת ידיה בכל יום מנות משובחות, כשהטאבון שבעזרה מייצר פיתות עיראקיות חמות. ובשעת צהריים: ארוחה עסקית משתלמת
פסטיבל חמשושלים בעיצומו. עד סוף חודש דצמבר יימשכו אירועי התרבות והאמנות בעיר, הסיורים המודרכים יפעלו בכל הכוח, המוזיאונים ישאירו את שעריהם פתוחים גם בשעות הערב המאוחרות, ולכם יהיו המון הזדמנויות לאכול במסעדות
"בברולו, שהיא ספק מסעדה ספק בר, אפשר לסמוך שרוטב היין המצומצם שמלווה את הסטייק יגיע מבקבוק שהיית נהנה גם לשתות ממנו..." אדם בר גם אוכל וגם שותה בערב בברולו שבפתח תקווה. וזה לפני שהוא פשוט נשען לו לאחור
הרהוריו של יובל בלנקובסקי על מזג האוויר החורפי מביאים אותו לטעום את היינות של כרם אל רום מיקבי רמת הגולן ולהתנסות ביינות של יקב אור הגנוז. ועוד בהרהורי החורף, שישמחו דווקא את חובבי היין - המדריך של דניאל רוגוב ז"ל
מסעדות ויין: ליליות ביסטרו ברעננה עם השף נעם דקרס עורכת ערב יינן שכולל מנות ממטבח השף עם יין משובח מיקב יתיר. מסעדת טאבולה מציגה את יין החודש שלה, ו-Meat and Wine, שבה אוכלים בשר ושותים יין, חושפת סטייקים חדשים
"למנה עיקרית היא קיבלה פילה לברק טרי במעטפת עלי גפן ברוטב חמאה, יין לבן ולימון. התיבול היה טעים ועוקצני אך השכיל להישאר ברקע על מנת שלא להאפיל על הכוכב האמתי..." מוריס פייבוש מתפייט על פונדק עין כרם
רק הסרנו את שרשרת הנייר מדופן הסוכה והחזרנו הביתה את הכלים החד פעמיים, ומיד צצו הסופגניות בכל המאפיות והקונדיטוריות באזור. ככה אנחנו, חיים מחג לחג. אבל עכשיו חנוכה מתקרב באמת, אז אספנו בשבילכם מתכונים לסופגניות
שפרה צח משתתפת בסיור "טעם וצבע בדרום תל אביב" מביתה של העמותה לתיירות תל אביב, ומגלה פינות נסתרות בנווה צדק ובשוק לווינסקי. אחרי הבורקס, הנשיקות, הפירות היבשים, המרצפן, הכנאפה והקדאיף אפשר לתת לשבת להיכנס
העמק משופע במסעדות טובות, אבל נדמה שרובן מתפזרות בישובים הקטנים מסביב, ודווקא בעיר עפולה, בירת העמק, יש מחסור. אנחנו יוצאות לבחון את מסעדת בשרים החדשה