Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על ביסטרו מימי בשוק מחנה יהודה ירושלים

ביסטרו מימי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הגוג'יר היו טעימות, הבצק מולא בתערובת בשמל, גבינה ועירית ונאפה עד לנקודה שבה היה נעים ואוורירי מבפנים ומעט פריך בחוץ..." יונתן שטרנברג נהנה ממטעמים ברוח המטבח הצרפתי בביסטרו מימי שבשוק מחנה יהודה בירושלים

כל ירושלמי שפוקד את שוק מחנה יהודה באופן קבוע יודע ששעות אחר הצהריים של יום ראשון אינן הזמן האידיאלי לקניית מצרכים טריים. דוכנים רבים סגורים ורוב הסוחרים מקבלים משלוח חדש של סחורה רק בערב יום ראשון או בבוקר יום שני. דרך אגב, ימי שני (ורביעי) הם גם הימים שבהם מגיעים לשוק דגים טריים, ולחנויות דוד דגים ועוז דגים יש בדרך כלל מבחר לא רע להציע. אבל כיום השוק הוא הרבה יותר מאזור קניות. היום הוא מאכלס מסעדות, ברים ובתי קפה עדכניים, ששוכנים לצד מסעדות ותיקות כמו עזורה ופלאפל האחים לוי, ויותר ויותר אנשים מגיעים לשוק רק כדי להסתובב ולחוות את האווירה הירושלמית. ביום ראשון האחרון נפגשתי עם אחי, ואחרי שקנינו כמה כיכרות לחם במאפיית טלר וחמאה אצל באשר, פנינו לביסטרו מימי - קפה-ביסטרו יוצא דופן, כשר למהדרין וביתי, שנמצא ממש בקצה השוק.

מימי סיני-סינילנקוב, שנולדה בפריז והייתה מורה לפיזיקה ולמתמטיקה במשך כמה שנים, החליטה שהגיע הזמן לשינוי והתחילה ללמוד בלנוטר, אחד המוסדות המובילים ללימודי קונדיטוריה וקולינריה. לפני שנה וחצי היא הקימה את ביסטרו מימי בשוק וכבר יש לה קהל לקוחות קבוע שמגיע מכל הארץ כדי ליהנות מהמטעמים שלה. התפריט של ביסטרו מימי מורכב משני חלקים, הראשון מוקדש למנות מלוחות והשני למתוקות. בעקבות המלצתה של המלצרית הידידותית, הזמנו צלחת גוג'יר - פחזניות גבינה צרפתיות קלאסיות - וקיש רוקפור ואגוזים. שתי המנות הוגשו עם סלט הבית שהורכב מחסה מאד טרייה, מלפפונים, עגבניות ופטריות עם רוטב דומיננטי על בסיס דיז'ון. הגוג'יר היו טעימות, הבצק מולא בתערובת בשמל, גבינה ועירית ונאפה עד לנקודה שבה היה נעים ואוורירי מבפנים ומעט פריך בחוץ. נהניתי גם מהקיש שהיה בעל מינון נדיב של גבינה כחולה ואגוזים. מנה נוספת שתפסה את עיני אבל תיאלץ לחכות לפעם הבאה שאבקר הייתה ה-Oeuf Meurette - מנה מסורתית של ביצה עלומה ברוטב בצל ויין אדום המוגשת על בריוש קלוי.

לפני שעברנו לחלק המתוק, הייתה לנו הזדמנות לשוחח עם מימי במשך כמה דקות. "...אני זוכרת שהייתי ילדה בפריז. סבתא שלי הייתה לוקחת אותי למאפייה השכונתית, שם המנה האהובה עליי הייתה קרם שניט חלומי. אני עדיין זוכרת את הטעמים והמרקמים של ילדותי – המוצרים האפויים שסבתא ואימא שלי היו מכינות, אלו הדברים שרציתי לשחזר בביסטרו מימי. אני לא מאמינה בקיצורי דרך, אנחנו פשוט משתמשים בחומרי גלם מצוינים ועובדים לפי מתכונים מסורתיים. כמובן, פה ושם אני מוסיפה נגיעה אישית..." אומרת מימי.

נדהמנו ממגוון העוגות המתוקות, הקרפים, הוופלים, העוגיות והפינוקים האחרים, ולכן הזמנו כמה מקרונים, טארט בורדלו עם אגסים וקרם אגוזים ופנכה פריכה בצורת סירה עם אגוזי מלך וקרם קפה. המקרונים היו מעט קשיחים אבל שתי המנות האחרות הוכנו כהלכה, והמגע שמימי דיברה עליו בהחלט הורגש. ביסטרו מימי הוא גם המקום ליהנות בו מכוס סיידר אלכוהולי לצד מגוון הקרפים המעולים או פשוט מכוס קפה עם מאפה פיננסייה טרי. בפעם הבאה שאתם מגיעים לאזור שוק מחנה יהודה, ביסטרו מימי בהחלט שווה ביקור.

דרך אגב, מימי מציעה גם ארוחה עסקית בשעת הצהריים וקורסי אפייה אינטימיים.

תיהנו!