"מהבשר, נדגם פילה 200 ג', שהגיע עם מח עצם, פירה, גזר מזוגג וציר בקר: הסטייק היה פשוט נפלא...", עופר פרוסנר לוקח את היפה שלו, שנותרה הפעם חסרת מילים, לחדר האוכל של השף עומר מילר בתל אביב
"ואז הגיעו אהוביי, הספייר ריבס, בתיבול מתוק של צ'אטני אפרסק ומשמש. השף העדיף במנה זו לקרוץ יותר למזרח מאשר להגיש את המנה בתיבול האמריקאי הקלאסי וצדק בהחלטתו..." קרין אביב בשפר ביר גרדן ברמת ישי
"פילה לברק על מצע דוקסל פטריות ובצל, כשכל הטוב הזה עטוף בעלה סיגר ומוגש עם ירקות אפויים. העטיפה בעלה הסיגר היא הברקה של ממש: גם שומרת על בשרו העסיסי של הדג וגם יוצרת ניגוד מענג בינו לבין פריכות הבצק..." שפרה צח טועמת מתפריט החורף החדש של לה רלה ג'פה ביפו.
המסעדה המקסיקנית ברחוב בוגרשוב מציעה אוכל מקסיקני ומקסיקני-אמריקאי ייחודי באווירה מקסיקנית אמיתית. מי מצטרף לאכול בצהריים את הטורטייה, הטאקוס, הבוריטוס והצ'ימיצ'נגס. שיהיה בתיאבון!
"מנה של מוסקה עם חצילים ובשר - מנה נדיבה שמוגשת כפרוסת עוגה ענקית עם שכבות של רוטב בשמל, חצילים ובשר בקר עם רוטב עגבניות - מנה נהדרת, מתובלת כהלכה עם טעם של בית..." שירלי רחמים הולכת שבי אחרי הטעמים שבמסעדת ויטושה ביפו.
"רוטב הצדפות החמיא לקלמרי בעדינות מבלי להשתלט, כשהשום והבצל הירוק מזנבים מהצד עם נשיכות של חריפות מענגת. יופי של מנה!" אדם בר במסעדת טייגר לילי, רמת החייל בתל אביב
בנמל תל אביב, לחם בשר מתמקדת במה שחשוב: לחם ובשר. את הלחם אופים בטאבון של המסעדה, ויחד אתו מגישים סטייקים, המבורגרים, עוף וקצת סלט בצד. מה בצהריים? מוגשות ארוחות עסקיות במחיר משתנה בהתאם לתפריט שתבחרו
"את האושר הקולינרי התחלנו עם מנת גלילת סינטה. הציפוי היה פריך וקריספי ורוטב הטריאקי שליווה את המנה היה מוקפד וטעים להפליא..." רוני חזן חוזרת יחד עם בן הזוג למחוזות ילדותה בנהרייה - ואיך אפשר בלי לאכול בפינגוין?
"מנת הדג הייתה מצויינת ועשירה מאוד בטעמים: דג פריך ורך עשוי בצורה מושלמת, פטריות היער הבשרניות, האספרגוסים וקציפת הפורצ'יני הוסיפו טעמים אדמתיים ועשירים". יונתן שטרנברג במשכנה החדש של מסעדת השף הכשרה בירושלים, אנג'ליקה
במבנה עתיק בעין כרם, בעל מאפייני ארכיטקטורה מקושתים ומקוריים, נמצאת מלה ביסטרו. למסעדה חלל מרכזי וקומת בר שממנה נשקף נוף האזור, ובתפריט, שעליו אחראי השף אלי מזרחי, נכללות מנות ירושלמיות אופייניות. בשעת צהריים היא מציעה עסקיות ברמות מחיר שונות. בתיאבון!
"זו אינה הפעם הראשונה שאני אוכל ירקות המוגדרים קריספיים, אבל אלו היו מעולים, כמו גם הצלעות שהיו מתובלנות די באגרסיביות במלח ופלפל, מה שמאוד החמיא להן והשאיר טעם של עוד בפה..." גיא סופר-זמרני במסעדת השף החדשה של גיא פרץ באשדוד, אנדיב
חיפה מארחת בחול המועד סוכות את פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29. בתכנית: 280 הקרנות של סרטים חדשים מרחבי העולם מהם כ-70 סרטים ישראלים חדשים, בכל הז'אנרים המוקרנים בנוכחות יוצריהם. סרטי הפסטיבל מוקרנים, במשך עשרה ימים, בחמישה אולמות לאורך רכס הכרמל, מן הבוקר ועד חצות. וכמובן, ארוחות מעולות במסעדות
יובל בלנקובסקי צלח את ארוחות ראש השנה, ועכשיו הוא מתארגן על יינות שיתאימו למגוון הארוחות שחג סוכות מזמן לנו. לא תשתו איתו יין?
"נחת על שולחננו נתח אימתני של 800 גרם אסאדו שעבר תהליך של השרייה למשך יממה במרינדה מתקתקה, 3-5 שעות בתנור העישון ו- 10-12 שעות בתנור בחום נמוך למשך כל הלילה - המנה היתה מעולה" קרין אביב לוקחת את בן הזוג לערב קרניבורי במסעדת מיט בחיפה
פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 בחיפה יתחיל ביום רביעי ה-19.9. גם השנה, חברו מסעדות רבות בעיר לחגיגה הקולנועית, ומציעות לכם מבצעים מיוחדים בתקופת הפסטיבל, שיימשך עד ל-28 לספטמבר. לפניכם המלצות לסרטים ולמסעדות
מסעדת זאזו הממוקמת בראשון לציון לוקחת אותנו, באמצעות הטעמים העזים ושילובי המנות, למסע מרגש באגן הים התיכון: מצפון אפריקה לאיטליה, יוון והבלקנים, טורקיה והטעמים השורשיים של המטבח הישראלי המקומי. על התפריט מנצחים צמד השפים יהונתן ברבי ויותם רביבו.
"קדירת הפטריות מעניינת לא פחות. גם כאן הבסיס למנה הייתה קערית פחממתית, הפעם של בצק שמרים, שערסלה פטריות ועגבניות שרי, שוחות ברוטב רוזה עשיר ומוקרמות בגבינת פרמז'ן..." גיא סופר זמרני חוזר מחופשה בחו"ל ישר למסעדת ערמונים באשקלון
"תחת השם הסתמי "מח עצם" הופיעה צלחת מרשימה ובה ניצבו כחיילים ארבע עצמות מח אפויות בתנור עם עשבי תיבול, על פירה חצילים בשום, כשהטעם הבשרי המרוכז של המח מתמזג בטעם הקליה המודגש של החציל..." שפרה צח בסבסטיאן הרצליה
הרימון, שפגשנו בו בסעודת החג, מכיל ויטמינים רבים ונוגדני חימצון התורמים לגופנו. הדיאטנית הקלינית, ליאורה חוברה, מציעה מתכונים בריאים בשילוב גרגרי הרימון - שירבו זכויותינו כרימון!
"קזה שפצלה – מאפה פטריות יער, שפצלה וגבינות, מנה שהגיעה בתוך מחבת קטנה והייתה פשוט נפלאה, גבינתית ועסיסית מאוד", עופר פרוסנר מעביר ערב עם היפה שלו בביירן, שברחוב פרישמן, תל אביב
ריבועי סלמון בכבישה ביתית מדוייקת מאוד, שמקבל טוויסט של צבעוניות וטעם בזכות השידוך עם קרם אבוקדו, איולי ביתי, סילאן, וטוסטונים בניחוח שום. מנה קיצית כיפית בצבעי כתום-לבן-ירוק שפותחת את התיאבון להמשך. שפרה צח, לה פאווה, ירושלים
מסעדת קליפטו, הממוקמת בישוב ביתן אהרון ליד כביש החוף, הינה מסעדה כפרית מפנקת השוכנת בין עצי אקליפטוס קסומים. המנות הטעימות של קליפטו משתנות במהל היום: בית קפה מודרני וקליל בשעות הבוקר, מסעדה קסומה ומפנקת במהלך כל היום ובר אלכוהולי בשעות הערב והלילה. ועכשיו - עסקית צהריים.
ראש השנה מזמן לנו מספר לא קטן של ארוחות חג שלהם יש להתאים יינות איכותיים. כמידי שנה, לקראת חודש תשרי, היקבים המקומיים מתחדשים ביינות חדשים ולעיתים אף משיקים סדרות חדשות של יינות. הנה כמה יינות חדשים שכדאי לאמץ לשולחן החג.
"הדג היה עשוי בצורה מושלמת – שכבת עור פריכה, קראסט של פלפל שחור ותבלינים, ובשר הדג הלבן היה רך ועסיסי" יונתן שטרנברג מגיע לנויה בירושלים ומופתע מטעמי המנות הכשרות שהונחו על שולחנו
דן תורן מגיע ללומיטו הכשר שבקריית עקרון כמה ימים לפני ראש השנה. במקום, בשרים משובחים המטופלים בהקפדה יתרה, המוגשים כמטעמים לסועדים במסעדה וכמובן שלל תבשילים המתאימים לשולחן החג