מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אדיסון ברעננה

אדיסון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"על בצק קריספי נח שילוב של חצילים קלויים, סלסה עגבניות, בשר טלה טחון ועשבי תיבול, עם זילופי טחינה מעל. ביס ועוד ביס, ופתאום המנה התחסלה..." שפרה צח ובן הזוג מבקרים במקדש הבשרים של בירת השרון - אדיסון, רעננה

שנים של חיים משותפים מפתחות גם טעם משותף. וכך, כשאנחנו הולכים ל"אדיסון", שמתגאה בתפריט רחב מאד, איכשהו יוצא ששנינו מתבייתים כמעט על אותן מנות. אבל לפני כן – 60 שניות על מוסדות קולינריים ברעננה לפני עשור. בעצם אפילו 60 שניות זה יותר מדיי. כי למעט אי-אילו בתי קפה, בירת השרון לא הציעה אטרקציות משמעותיות לאכלנים. עד שבאה אדיסון והרימה את הכפפה – ובגדול. מקום רחב-ידיים, מנות נדיבות ותפריט שאמנם התחיל כמסעדת בשרים, אך די מהר התאים את עצמו לקהל המקומי, שדרש יותר גיוון. וכך, לצד הבשרים שהמסעדה מתמחה בהם, ועוד נגיע אליהם, המבחר כולל גם סלטים, דגים ופירות ים, פסטות, תפריט סושי שלא היה מבייש שום סושיה ותפריט אלכוהול מכובד. פסקול של מוזיקת פופ קלה ומסך ענק עם שידורי ערוץ הספורט משלימים את התמונה. או-טו-טו יתווסף גם חידוש של בוקר שישי, עם ארוחת מזנון של סלטים, מנות חמות ובירה ללא הגבלה, במחיר אטרקטיבי של 55 ש"ח לאדם.

אבל אנחנו באנו בעיקר בשביל הבשר. וכשהמלצרית מתארת את האנטרקוט שלהם, שעשוי ברוטב יין מצומצם ועם מח עצם בצד, שנינו אומרים ביחד: את זה! ומה לראשונות? אנחנו מתלבטים קצת, ולבסוף מתבייתים על שתי מנות שמבוססות על בשר טלה טחון: בשבילו סיגרים עשויים בצק דק ומתפצפץ במילוי בשר טלה , על גספצ'ו שרי סמיך ומרוכז, שמוסיף להם מטעמיו. ובשבילי מנה שנקראת פוקצ'ה קיאר, שרק אחרי שהיא מגיעה מסתבר שמדובר במעין פיצה בשרית עשירה וגדולה, שיכולה בשקט להיות מנה עיקרית או להתחלק בין כמה סועדים. אלא שאני לבדי במערכה, כי בן זוגי עדיין שקוע בצלחת הסיגרים שלו. למרבה המזל, זו מנה שקל לחבב: על בצק קריספי נח שילוב של חצילים קלויים, סלסה עגבניות, בשר טלה טחון ועשבי תיבול, עם זילופי טחינה מעל. ביס ועוד ביס, ופתאום המנה התחסלה.

ואז הגיעו האנטרקוטים, והם היו בדיוק מה שהבטיחו לנו: גדולים, עסיסיים, עשויים מדיום כמו שביקשנו, עם פסי חריכה מבחוץ ותוך אדמדם כמו שצריך, רוטב היין מדגיש את הטעם הבשרי הנקי, כמעט ללא תיבול, ועם צ'ופר בדמות עצם מלאת מח לצידם.

כל הבשר הזה עשה אותנו רעבים למתוק, לכיוון השוקולדי אם אפשר. האחד חמד את ה"מסקינטה", שהיא קינוח שכבות של שוקולד-אגוזים, קרם מסקרפונה ו-ופל שוקולד מעל, והשניה את "ממתק אדיסון" מקפא תלת-שכבתי של שוקולד נוגט-מריר-לבן. קינוח הדגל של המקום, אומרת לנו המלצרית, וצודקת. הרעננים האלה יודעים מה טוב.