Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות חדשות> כתבת ביקורת על מסעדת Tib's בהרצליה פיתוח

חדש: Tib's הרצליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בצלחת גדולה הונחו שני נתחי פילה עסיסיים על מצע אורז לבן עם רוטב קארי ירוק וחלב קוקוס. הנה, למשל, שילוב של צרפת היפה ויפן הרחוקה בצלחת אחת בהרצליה..." דן תורן יוצא לבדוק את מסעדת Tib's החדשה והכשרה בהרצליה פיתוח

ביום שלישי התיישבתי עם טל, חברי עוד מימי הצבא, לארוחת צהריים במסעדת טיב'ס הכשרה בהרצליה פיתוח. טעים? זה אפילו לא מתחיל לתאר את החוויה המלאה. טיב'ס מציגה שילוב מרתק בין תרבויות ומטבחים מכמה יבשות שונות ועושה זאת עם שירות מוקפד, מנות יפות ובמחירים נמוכים ממחיר מונית לנתב"ג.

יגאל, מייסד המסעדה, מספר במבטא צרפתי שובה לבבות; העתקנו את המודל שעובד בצרפת כבר עשור ומניב תוצאות מרשימות. אנשים מחפשים אוכל טוב ואווירה נעימה וזה כלל לא משנה אם בתפריט יופיעו מנות מצרפת לצד מנות מאיטליה ויפן. המטבח שלנו יודע להפיק כל מנה וחשוב לנו לשמור על גיוון כדי שהסועדים יוכלו לחזור אלינו ולעבור חוויה נעימה בכל פעם מחדש, מבלי שיצטרכו לאכול את אותה המנה פעמיים.

אמר וצדק- המטבח בטיב'ס יודע לעשות קסמים. בצרפתית, באיטלקית ובאופן משונה, גם ביפנית. בתפריט של המסעדה תוכלו למצוא מנות פסטה, דגים ומאפים לצד סושי איכותי. איך זה מסתדר על השולחן? הנה זה מתחיל...

את הארוחה פתחנו עם פוקצ'ה טרייה מהטאבון שהוגשה עם מטבל מיונז שום ורסק עגבניות עם שום-קונפי. מנה טרייה וטעימה שעשתה עבודה נהדרת לחימום שרירי הלסת. לצידה, ובשביל שלא יהיה משעמם חלילה, הונח סלט קפרזה פראי ובו עלים רעננים, עגבניות שרי בקועות וקרעים מרשימים של מוצרלה טרייה ונעימה. מיד עם סיום המתיחות התחלנו "לעבוד קשה" וללעוס ברצינות. טל נהנה ממנת דג שכללה נתח סלמון עסיסי וגדול, מוגש על מצע פירה ארטישוק ומעותר בירקות רעננים שהוקפצו מעט בשמן זית איכותי. המנה הציגה לא רק הגשה מרשימה אלא גם טעמים ברורים ונעימים, וניכר שהשף חשב על כל פרט בצלחת לפני ששחרר אותה לתפריט המסעדה. שילוב הצבעים בצלחת, מגוון הטעמים והרכב הפרודוקטים הטריים- כולם יחדיו יוצרים מנה מרשימה, טעימה ובעיקר משמחת.

אני, שאכלן ידוע הנני, לא הסכמתי ליפול קורבן לנוחות הסלמון המוכר והחלטתי להתנסות בדג שונה. לכן בחרתי במנת הבורי. בצלחת גדולה הונחו שני נתחי פילה עסיסיים על מצע אורז לבן עם רוטב קארי ירוק וחלב קוקוס. הנה, למשל, שילוב של צרפת היפה ויפן הרחוקה בצלחת אחת בהרצליה. המנה הטעימה כללה נגיעות מדויקות של טעמים שונים אשר השתלבו יחדיו להרכב מרתק ומסקרן מאוד של טעם.

אך זה לא הכל, המלצרים הרהוטים במסעדה (אגב, גם הם נושאי מבטא צרפתי שמעלה חיוך) עטפו אותנו בשירות צמוד ומקצועי ודאגו לשמור על שולחן מלא בכל טוב. מיד כשהתפנה מקום הוא נתפס ע"י מנה חדשה וממנה למנה הגענו לחידוש נוסף- קרפ פטריות מוקרם ברוטב בשמל המוגש על פלאנצ'ה לוהטת. מעניין? עוד לא שמעתם כלום. טל בחור גדול ואני בעצמי לא ילד אבל איכשהו מצאנו את עצמו "רבים" על כל ביס. מנה כל-כך טעימה ומיוחדת מעוררת בי את היצר הילדותי הבסיסי ביותר ומביאה אותי לסף ליקוק הצלחת. מזל שבמקרה הזה לא איבדתי את העשתונות ונזכרתי שמדובר בפלאנצ'ה לוהטת.. שהרי אילו הייתי מלקק אותה (ובאמת שמאוד רציתי) כנראה שבסיקור הבא הייתי כותב על האוכל בפנימית ג' של איכילוב.

ואיך לא, הרי לכל דבר טוב יש סוף וגם הפעם הגענו לסוף הארוחה המענגת עם צליל מתקתק של קינוח מרשים. לשולחן הוגשו שני קינוחים- קרם ברולה ומרנג פירות יער בכוס זכוכית. גבירותי ורבותי, קהל נכבד- יש לנו מנצח! קרם ברולה כזה עוד לא אכלתי ותעיד מידת המכנס שלי שזכיתי לטעום לא מעט מתחרים לו. קרם ברולה צרפתי אמיתי, צרוב לדיוק מופתי ומכיל כמות מכובדת של וניל איכותי ושמנת טעימה. ניצחון ללא ספק. מרנג פירות היער, אגב, שהיה טעים לא פחות- הוגש בכוס זכוכית גדולה ושקופה אשר הציגה לראווה את השכבות היפות של המנה. את הכוס סגרה שכבת שמנת מתקתקה צרובה כשמתחתיה שכבות מרנג פריך, פירות יער ורוטב אדמדם טעים מאוד.

לסיכום- בטיב'ס המילה "כשר" המתנוססת בגאון מעל לשלט המסעדה כלל לא מעידה על חד-גוניות בתפריט או על טעמים דלוחים אלא להיפך. המסעדה מציגה יכולות קולינאריות מרשימות, תפיסה רעננה ומרתקת של שילוב טעמים ומטבחים ואולי חשוב מהכל- פונה לקהל שומר כשרות ומנגישה לו מנות שעד כה הוגשו רק במסעדות שהכשרות היא מהן והלאה.