Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת בראסרי עין כרם בירושלים

בראסרי עין כרם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קלמרי "מסבחה" עם טוויסט- קלמרי צרוב בשמן פפריקה שהוגש על קרם חצילים ולבנה. טעמים ותיבול מעולים, מנה טובה ומאוד כיף לקחת פיתה ופשוט לנגב..." יונתן שטרנברג מתרשם מהתפריט המעניין של בראסרי עין כרם (וכמובן גם מהנוף)

כפי שכבר כתבתי לא פעם, עין כרם היא אחד המקומות האהובים עליי בירושלים, אם לא בכל הארץ. המקום היחיד שנותן לעין כרם 'פייט' הוא היישוב עין הוד שבמורדות הכרמל ואם אתם במקרה מגיעים לשם, מומלץ לאכול סטייק במסעדת דוניה רוסה הארגנטינאית ולבקר ביקב אמפורה שבחוות מקורה הסמוכה, לא בהכרח בסדר הזה. בעין כרם תמצאו נוף ציורי, מגוון כנסיות, היסטוריה עשירה, המון מסלולי הליכה, ארכיטקטורה מרשימה עם תקרות גבוהות וקשתות, וכמובן – אוויר הרים צלול כיין. עין כרם היא גם אתר צליינות חשוב, שמושך אליו עשרות אלפי מבקרים בשנה מכל קצוות תבל. בבקרים מעניין לראות אוטובוסים על גבי אוטובוסים של תיירים ממזרח אירופה או מדינות אפריקאיות שונות שמגשימים חלום ומגיעים במה שהוא כנראה הטיול המשמעותי והחשוב ביותר בחייהם. על פי המסורת, זהו מקום הולדתו של יוחנן המטביל, ובמעיין בלב הכפר הקדום מריה הקדושה פגשה את אלישבע אחרי שהתבשרה שהיא נושאת ברחמה את ישו.

זהו הביקור השלישי שלי בבראסרי (אין קשר למסעדה התל אביבית בעלת אותו שם) שבעין כרם מאז החליפה ידיים וביום שבו מזג האוויר טוב, אני מציע לעלות במדרגות ולבקש שולחן במרפסת. במהלך חודשי החורף או אם פשוט לא בא לכם לטפס את המדרגות, ניתן לבחור בין שני אזורי ישיבה נעימים ומעוצבים בקומת הכניסה. התפריט בבראסרי מגוון ומעניין כשהחלוקה בנויה לפי מרכיבי המנה: בשר, דגים ופירות ים, לחם, ירקות וכו' כאשר ניתן לזהות מנעד רחב של השפעות ומטבחים: אסייתי, ים-תיכוני, צרפתי ואיטלקי כשבהרבה מהמקרים השפית, לירז שדה, מוסיפה טוויסט מעניין. אם בא לכם להתפנק, ניתן להזמין גם ארוחת טעימות, שם בוחרת השפית מגוון מנות שנשלחות לשולחן בהדרגה. רשימת היינות בבראסרי גם היא ראויה לציון ומתומחרת בצורה שפויה והגיונית. בבראסרי שמים דגש על יינות ישראלים בכלל ויקבים מהרי יהודה בפרט ובמהלך חודש דצמבר ייערכו מספר אירועים בהם תארח המסעדה יקב או יינן אחר שיגיעו כדי להטעים ולספר על היינות שלהם ובימי חמישי התחילו מסורת של ערב יווני עם מזאטים ואוזו. מומלץ לעקוב.

הלכנו על אופציית הטעימות כשאת הארוחה פתחנו במנה נהדרת שזכורה לטובה מהפעם הקודמת, שרימפס עם פפאיה וקרם דיז'ון. השרימפס היו טובים ומוצקים, בעוד הפפאיה וחרדל הדיז'ון הדגישו את הטעמים של השרימפס והוסיפו חמיצות מרעננת. סביצ'ה ים עשוי כל פעם מדג אחר בהתאם למבחר ולזמינות – אנחנו טעמנו סביצ'ה של מוסר שהוגש בצורה מאוד יפה על גבי דף אורז פריך – מנה סבירה בסך הכל אך הבאות שהגיעו היו מוצלחות יותר. קלמרי "מסבחה" עם טוויסט- קלמרי צרוב בשמן פפריקה שהוגש על קרם חצילים ולבנה. טעמים ותיבול מעולים, מנה טובה ומאוד כיף לקחת פיתה ופשוט לנגב. טעמנו גם ריזוטו ברווז בציר בקר ויין ששובץ בחתיכות ברווז קונפי וירקות שורש, מנה עשירה וטעימה שהייתה אהובה במיוחד על הגברת.

גם בביקור הזה, המנה המוצלחת ביותר לטעמנו התבססה על שרימפס ושאפו לשפית על מנה מקורית וטעימה שמשלבת מטבח עדתי-מסורתי עם מטבח עכשווי. קציצות שרימפס צלויות ברוטב חריימה חרפרף וקרם פרש. הקציצות היו פריכות ומלאות בטעם וכמי שנשוי למרוקאית ואכל דג חריף של שישי פעם או פעמים, אני יכול להעיד שגם הרוטב היה מוצלח. קרם פרש עזר להרגיע את החריפות ובסך הכל מדובר במנה מעולה! מאגף הבשר, טעמנו שיפוד נתח קצבים שהוגש על ריזוטו 'פרסי'. הבשר היה באיכות טובה ועשוי מדיום בדיוק כמו שביקשנו והריזוטו הפרסי עם טעם לימוני והרבה ירוקים היה תוספת נחמדה, מעניינת ושונה.

גם את הקינוחים עושים "In House" בבראסרי וכחובב הז'אנר, אני ממליץ בחום על עוגת הגבינה בסגנון ניו-יורקי שתמיד מזכירה לי טעם של בית. עוגה עשירה וכבדה שמוגשת במסעדה עם רוטב הדרים. גם כאן הגברת הייתה מאוד מרוצה ומאז הביקור היא כבר הספיקה לחזור לבראסרי עם חברות ולדגום קינוחים נוספים וכשהגברת מרוצה, אני בודאי לא יכול להתלונן.