מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת מיטבול בראשון לציון

מיטבול


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"במטבח של המיטבול, כך זה נראה מעל לצלחת, עובדים לא אחרים מאשר רמברנט, פיקאסו ודה ווינצ'י. חברים וחברות- שלמות ולא פחות מזה. האוכל שמוגש במיטבול הוא פשוט מושלם ..." דן תורן זוכה לדלל את אוכלוסיית הבקר העולמית במיטבול, ראשון לציון

בשר רבותי, בשר! לאחרונה אני זוכה לדלל את אוכלוסיית הבקר העולמית ואני חייב לציין שאני נהנה מכל רגע. יסלחו לי ארגוני זכויות בעלי החיים, יסלחו לי גרין-פיס ויסלחו לי הצמחוניים- חברים, תאוות בשרים היא החזקה מכולן וכשמשביעים אותה במסעדת המיטבול בראשון לציון הרי שהיא גם המהנה מכולן.

בצהרי יום שלישי התיישבתי עם אמיר חברי היקר במסעדת המיטבול בראשון לציון. את התא האדמדם חלקנו עם נדב, אחד מהשותפים לחגיגה הקרניבורית הזו, וספגנו תרבות בשר חדשה ומרעננת; אבא שלי חלם על מסעדה שתגיש בשר, בירה וזהו! אז אמנם לא הגשמתי לו את החלום אבל במיטבול הגשמנו חלומות של הרבה סועדים שיודעים להעריך בשר איכותי.

בשר זו דרך חיים אומר נדב. לא חסרות מסעדות שמגישות המבורגר או סטייק ובטח שלא חסרות רשתות שמגישות "המבורגר" הוא גורס ומסמן את המרכאות עם היד. החלטנו להתעלות מעל להיצע הסטנדרטי בישראל, לאפשר לסועדים ליהנות מבשר מאוד איכותי מבלי שהם יצטרכו להיפרד מחצי משכנתא. האוכל הוא רק חלק מהחוויה ועם כל הכבוד לבשר הוא לא החלק העיקרי בחוויה ואת זה לא כולם מבינים. השירות, חלל המסעדה, התפריט והאווירה הכללית- כל אלו קובעים את ההנאה של הסועד ואנחנו נותנים דגש להכל.

אז השיחה נחמדה והשקפת עולמו של נדב מרעננת בהחלט... אבל בואו נהיה רציניים ונתחיל ללעוס. לשולחן זרמו שלוש מנות ראשונות לחימום שרירי הלסת; פטה כבד עם ריבת בצל, כדורי עוף בצ'ילי וגם ברוסקטה ועליה תערובת בקר קצוץ עם עשבי תיבול טריים. המנות הראשונות משקפות באופן נהדר את יכולות המטבח במיטבול- הכל מוקפד, מדוייק, יפה ובעיקר טעים. כדורי העוף מטומפרים ועטופים בשכבה ראויה של רוטב, הכבד וריבת הבצל מתחברים בשלמות על הטוסטונים שנלווים להם והברוסקטה... וואו, הברוסקטה. קרפצ'יו איכותי שנקצץ לו ונטמע בדיוק מופתי לצנים שנקלה זה עתה.

עוד לפני שהספקנו להתאושש מהמנות שלעיל, מהמטבח התגלגלה לה עגלת הגשה מעץ ועליה נתח אנטריקוט בן 800 גרם שנבחר מתפריט הבוצ'ר של המיטבול. מה זה תפריט הבוצ'ר? שמח ששאלתם. תפריט הבוצ'ר במיטבול הוא תפריט שמציע, איך לא, נתחי בשר הישר מהקצביה. מנות הבוצ'ר משתלמות מאוד כיוון שהן כוללות נתחים במגוון משקלים (החל ב-800 גר') ובקבוקי יין מהמדף העליון- הכל במחירים משתלמים להפליא. לצידו של נתח האנטריקוט הוגש המבורגר במשקל 300 גרם שעשוי מ-100% בשר בקר איכותי. טוב, לא 100% כיוון שלתוך תערובת הבשר הקצוץ, בהמבורגר הספציפי הזה, ערבבו פלפל צ'יפוטלה קלוי ופיקנטי. ההמלצה של נדב השתלמה בהחלט כיוון שההמבורגר הזה היה בהחלט אחד המיוחדים שאכלתי מימי והטוב ביותר שאכלתי זה זמן רב.

בשביל שהשולחן הגדול לא ייראה ריק, צוות המלצרים דאג למלא אותו במגוון תוספות וביניהן גרליק-צ'יפס עם נגיעות פטרוזיליה טריה, הום-פרייז גדולים שנאפו בתנור הרבה מאוד זמן, שישה רטבים טעימים ובעיקר המון סימפטיה של המלצרים.

אז בואו נדבר לרגע על בשר איכותי... איכותי באמת! אני יכול לפרגן למסעדנים שיודעים לבחור נתחים טובים. הכל טוב והכל יפה אבל מסביב לנתח יש אומנות שעליה, לצערי, חלק לא מבוטל מהמסעדות פשוט פוסחות. הצליה המדויקת, ההגשה, שמירה על חום הנתח בזמן שהסועדים אוכלים פרוסות שנפרסו ועוד. ובהמבורגר? מתודה שלמה של סדרנות- מה מונח על הלחמניה ומה על הקציצה, באיזה סדר מופיעים הירקות ובכלל איזה ירק לכלול במנה. אומנות חברים, לא פחות מזה.

ואם באומנות עסקינן הרי שבמטבח של המיטבול, כך זה נראה מעל לצלחת, עובדים לא אחרים מאשר רמברנט, פיקאסו ודה ווינצ'י. חברים וחברות- שלמות ולא פחות מזה. האוכל שמוגש במיטבול הוא פשוט מושלם ופשוט.... פשוט. בלי מניירות, בלי יומרות ובעיקר בלי טיפולים מיותרים לבשר האיכותי. צליה מדויקת, הגשה נכונה והנה לכם מתכון מנצח של הנאה צרופה.

ולא אסיים את הכתבה לפני שאספר לכם על הקינוחים במיטבול, ברשותכם, רק עוד כמה שורות בודדות. התפריט מציע מגוון קינוחים מרשימים ששניים מהם, כך אוכל להעיד, לא רק מרשימים בתפריט אלא גם בצלחת. את הארוחה סיימנו עם קרם ברולה מרענן וטעים ועם כדורי גלידה מטוגנים (כן כן, מטוגנים) בבצק בירה ששחו ברוטב שוקולד אגוזים. במילה אחת- טעים! ובשתי מילים- טעים טעים!

הזמינו מקום וגשו לאכול. ההנאה, אני מבטיח, גדולה וטעימה!