Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת יטבתה בעיר עזריאלי תל אביב

יטבתה בעיר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פתאי סלמון שכלל אטריות פתאי מוקפצות עם קוביות סלמון, בוטנים ואגוזים. טעמתי ביס, ולרגע דמיינתי שאני אוכל בתאילנד עצמה..." רונן סולומון נהנה מהתפריט החדש של מסעדת יטבתה בסניף עזריאלי תל אביב

ביום שישי האחרון יצאנו לסבב קניות בקניון עזריאלי (בעיקר זוגתי, אני על תקן סוחב שקיות). לאחר שיטוט בין החנויות, החלטנו לעצור להפסקת בוקר-צהרים. כידוע, מבחר המסעדות בעזריאלי רב, אך דווקא מכולן צדה את עיננו דווקא יטבתה בעיר.

כולם בוודאי זוכרים מלפני כמה עשרות שנים את סניף יטבתה בטיילת תל-אביב (שעדיין פועל), בה טעמנו אוכל כפרי בריא ומזין. לכן, החלטנו שהולכים על בטוח, ובוחרים במסעדה מהרשת, בייחוד שהיא גם כשרה, ואף התחדשה בתפריט חדש.

תחילה היה קצת קשה למצוא מקום פנוי. מסתבר שלא רק אנו חשבנו לעצור לאתנחתא ביטבתה, שכן למרות שהיה מדובר ביום שישי, הרי שהמקום היה מלא במשפחות, בחיילים, בתיכוניסטים (מדוע הם לא בלימודים?), ובחלק מהמסעדה אף היה אירוע משפחתי. עופר, מנהל הסניף, קיבל את פנינו ובישר בשמחה כי יש לנו אפשרות לשבת בכורסאות המשקיפות לנוף של תל-אביב, או בשולחן בלב המסעדה.

כשקיבלנו את התפריט המחודש, סרקנו אותו בקפידה. נשמרו הארוחות המוכרות (איזה כיף) ונוספו אטרקציות חדשות (עוד יותר כיף). התפריט כלל מבחר של ארוחות בוקר ישראליות וים תיכוניות מלאות (שאגב, בניגוד למקומות אחרים, הן מוגשות בכל שעות היממה), סלטים מעורבבים, מאפים, מרקים, טוסטים, פיצות, כריכים, מנות דגים ומה לא.

ידענו שהמבחר רב, ואם נמשיך להתלבט עוד נשאר רעבים. משכך, החלטנו שפותחים בנשנושים, והזמנו כמנות פתיחה אצבעות חלומי מטוגן ושיפודי סלמון.

קיבלנו את המנות תוך כמה דקות, ונדהמנו. נראה כי בכלל לא מדובר במנת פתיחה, אלא בעיקרית עצמה. המנות היו גדולות ועשירות בירקות, ורק מהן ניתן לשבוע. אצבעות החלומי היו חמות וקריספיות והוגשו על מצע של מלפפון וחסה. טבילה קלה ברוטב הצ'ילי, שדרגה את החלומי עוד יותר מעלה. גם שיפודי הסלמון היו על מצע של חסה טרייה, עם פלחי לימון, עגבניות שרי אפויות, וקוביות סלמון גדולות, חמות ועסיסיות.

אחרי פתיחה כזאת, היינו חייבים הפסקה. הזמנו שייק תות-בננה טבעי, שהגיע בקנקן גדול, והמשכנו לפטפט כשברקע מוסיקה קלילה מערוץ 24, עד שנעביר להילוך הבא.

כשהגיע שלב העיקריות, רצינו לנסות את האטרקציות החדשות. זוגתי הזמינה פסטה מילאנזה, שהגיעה עם רוטב עגבניות, בזיליקום, חציל ומוצרלה. מנה ענקית שיכולה להספיק בקלות לשני אנשים רעבים. פסטה כולם יודעים להכין, אבל זאת הייתה מוקרמת, עשויה להלכה, ומתובלת בהתאמה.

אני הלכתי על הפינה התאילנדית ובחרתי פתאי סלמון שכלל אטריות פתאי מוקפצות עם קוביות סלמון, בוטנים ואגוזים. טעמתי ביס, ולרגע דמיינתי שאני אוכל בתאילנד עצמה. התבלינים הם שעושים את המנה כה אותנטית וטעימה, תוסיפו את הריחות האקזוטיים (ושייק התות-בננה), אז בכלל לא ניתן להאשים אותי בהזיה.

עוד כמה שעות כניסת שבת, היינו שבעים לגמרי, אבל לא רצינו לעזוב לפני שנעצור בפינה המתוקה. ליטבתה מבחר קינוחים מדהים, לא הכי דיאטטיים, אבל אי אפשר לפרוש בלי קצת טעם מתוק בפה.

הזמנו וופל עם בננה עם מייפל, קצפת וכדורי גלידה. מה אגיד, פשוט תאווה לעיניים. הוופל היה חם עם פרוסות בננה מעליו. רוטב המייפל פוזר בנדיבות ויחד עם קצפת וגלידה. זה השלב שבו לא סופרים קלוריות, אלא רק מתענגים מהטעם הנהדר (למי מביניכם שאוכל ביטבתה רק מנות בריאות, פשוט לא יודע מה הוא מפסיד).

רשתות בתי קפה חדשות נפתחות חדשות לבקרים, אך לא בכדי יטבתה בעיר פועלת כבר כמעט שלושה עשורים. תפריט כפרי עשיר וטרי, מנות גדולות ואסתטיות והשירות האדיב, הן שילוב מנצח. תוסיפו את התפריט המשודרג לתמונה, אז כלל יצאה חוויה.

סופרה ראשון לציון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש