מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת ריבר ברעננה

ריבר רעננה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת הווק "עשן אדום" התגלה כגולת הכותרת של הערב. מנה משגעת של אטריות ביצים ענקיות צבועות באדום עז מוקפצות עם פרגית מעושנת, נתחי עוף, וירקות..." חגית גרוס במסעדה החדשה של רשת ריבר ברעננה

כרעננית לשעבר הייתי סקפטית כשהתיישבתי במסעדת ריבר הממוקמת מול פארק רעננה. הקהל הרענני ידוע בשמרנותו ולכן לא האמנתי שמסעדה חדשה השייכת לרשת מסעדות אסייתית ארצית מסוגלת להעז וגם לנצח.

הגענו למסעדה בשבת בערב, המסעדה הייתה מלאה במשפחות וחברים שמפוזרים בלוקיינשים מגוונים ברחבי המסעדה. שולחנות ארוכים למשפחות, שולחנות בר גבוהים לזוגות, איזור אירועים פרטי לקבוצת חברים שחגגו משהו למישהו וביניהם מפזזים במרץ מלצרים חיוניים וחייכניים. ההתחלה נראתה מבטיחה.

פצחנו במנות ראשונות. סלט ריבר- סלט ירוק, שלושה סוגי חסה ברוטב וינגרט, עם בוטנים וקריספי בטטה מעל – ההפתעה הראשונה של הערב. הסלט התגלה כמנה נדיבה ומפתיעה עשירה בטעם ומנפצת את כל מה שידענו עד היום על סלטים ירוקים כמנה ראשונה. המשכנו עם מישו אנטריקוט – מנה נדיבה גם היא המוגשת בצורה מרומזת עם טורטיות תלתלי מלפפון ונתחי אנטריקוט ובצל צרובים בווק ברוטב מיסו צ’ילי מתקתק. תענוג צרוף. הטורטיות חמות וטריות עשויות במקום, נתחי האנטריקוט נותנים את הטון ומעל הכל ריחפה עננת מחשבה נעימה שמישהו שם במטבח מכבד את הלקוח ולא מתפשר על איכות חומרי גלם. למנות הראשונות הזמנו גם הדמפלינג שנדונג חזה עוף, שהגיעו מלווים ברוטב בזיליקום פיקנטי, הרוטב שהפך את המנה הזו מטובה למצויינת. את המנות הראשונות ליווה צ'ויה – שיכר שזיפים יפני מקורי שלא טרח לעבור התאמה לחיך הישראלי ואי לכך הוא לא מתחנף ולא מתוק כמו הרבה משקאות אסיאתיים אחרים.

מעודדים ומפותעים המשכנו לעיקריות. תחזיקו חזק. מנת הווק "עשן אדום" התגלה כגולת הכותרת של הערב. מנה משגעת של אטריות ביצים ענקיות צבועות באדום עז (אחר כך הסתבר שזה הסלק והגמבה שנותנות לאטריות את צבען המיוחד כל כך) מוקפצות עם פרגית מעושנת, נתחי עוף, וירקות. בשלב זה כמעט ולא התאפקתי. עלה בי רצון עז לחבק את המלצר שהמליץ על המנה הזו שכל ביס ממנה זרק אותי לעולם אחר לגמרי. בניגוד למה שחשבנו ובהתאם למובטח המנה אינה חריפה כלל, רק טעימה באופן קיצוני. הסתקרנו לטעום ממנת הדגל הטבעונית של הריבר – בוסט לבריאות ושמחנו לגלות שגם לטבעונים שבינינו יש מענה קולע, מכבד וטעים. בכלל, בהתאם לכללי הגל הטבעוני אפשר להזמין כל מנה בריבר בהתאמה לצמחוניים או לטבעוניים.

את המנות העיקריות ליוו משקה קיסרים שהוא בעצם לימונענע וגרנדין עם הרבה קרח גרוס והשני הוא קופנגן, שייק פירות על בסיס מלון וקוקוס. הרשינו לעצמנו לדמיין לרגע שאנחנו על חוף מבודד בתאילנד.

התעניינו בארוחות עסקיות כי תהינו ביננו לבין עצמנו איך דוחסים תפריט כל כך מגוון ועשיר לארוחה עסקית משתלמת? אל דאגה הרגיע אותנו שלומי שושנה מנהל המסעדה (רק בן 25, אבל נראה שהוא יודע מה הוא עושה) בצהריים יש 10% הנחה על כל התפריט ולכן אין צורך להתפשר.

לא הרגשנו איך הזמן עבר ופתאום מילאו את המקום זוגות צעירים שביקשו לסיים את סוף השבוע עם טעם טוב בפה. ואז, כשחשבנו ששום דבר כבר לא יכול להפתיע אותנו יותר, קינחנו בקרם ברולה על בסיס בצק פריך ובננות מקורמלות. ואז הבנו. רעננה כבר לא תשוב להיות מה שהייתה. לא מאז שנהר הריבר החל לזרום בה. שטנו בנחת הביתה ואין ספק שנחזור בקרוב. בקרוב מאוד.

ומשהו קטן נוסף - ציון לשבח לחדר הנוחיות המפנק והמואר בתאורה הנכונה לבנות המין היפה. ככה זה שמעצב בתי יוקרה מעצב לך את סניף המסעדה.