במסעדה תהל הכינו לכם בסתיו 3 סוגי עסקיות, כדי לחמם לכם את הבטן. אם רציתם משהו קליל, יש ארוחה עסקית ב 35, ואם יש לכם חשק להוציא קצת יותר, יש עסקית ב 55, או עסקית הכוללת מנה ראשונה, עקרית, תוספת ושתיה קלה, והכל במחיר המנה העיקרית!
עד לפני שמונה שנים היה עופר אבגיל, 37, חוקר פרטי, עד שהבין שהוא לא ממש מוצא את עצמו בתחום והחליט ללכת אחר נטיות לבו, למטבח. בחמש השנים האחרונות בהן הוא השף של מסעדת בויה, הוא מאושר מכל רגע, ואפילו הכיר בין הסירים את אשתו הסינית, כשהגיעה לשמש כמתורגמנית לסושי-שף.
אפשר להדליק תנור כדי להתחמם, אפשר להתכסות בפוך עד הצוואר, אבל השפית אדר קפלן-מור שמאמינה בפתרון בעיות דרך הפה, מציעה לשכלל את רפרטואר המשקאות החמים. טור אישי קצר שבסופו שני מתכונים למשקאות חורפיים שאפשר להכין בקלות בבית
ניר צוק, השף של מסעדות קורדליה, ביסטרו נועה והג'אפה בר ביפו מביא את משנתו הקולינרית לחג החנוכה, שיותר מכל דבר אחר משכנעת בטעמה הטוב
נראה לי שתומר, הברמן של הגוזניק פאב, חושב שאני ממש תינוקת אם הוא הצליח לשכר אותי בשלושה קוקטיילים עלובים של בחורות. מה לעשות, ככה אני, יש לי קיבולת אלכוהול של ילדה בת ארבע, וברמנים יכולים לעשות בי כרצונם
כבר לפני מאה שנה אובחן באירופה דיכאון החורף, דכדוך המתאפיין במצב רוח ירוד ומתוח, חוסר חשק לצאת מהבית ומשיכה למיני מאפה, פסטות, שוקולדים ומתוקים.
חיכינו חיכינו, ציפינו ציפינו ומי לא בא? אז זהו, למרות שכבר ביכינו אותו, החורף מגיע סוף סוף ולפי החזאים זה יקרה בגדול. ארבעה חמינים מצוינים ממסעדות, שכדאי לנסות כל עוד קר וגשום.
החורף הוא עונה של קפה, אבל משום מה השנה הוא הגיע רק לכוס קפה והמשיך הלאה. לא שזה משנה לי, הרי יש בכינרת מספיק מים בשביל להכין אספרסו לכו-ל-ם, ובכל זאת, יש משהו בחורף שגורם לקפה להיות יותר טוב.
בתקופה זו של השנה, מסעדות מציפות אותנו בפסטיבלי פירות ים למיניהם. מסעדת הים הסיני מציעה עד סוף דצמבר, ארוחה מלאה במסעדה, במחיר המנה העיקרית!
בין האורחים מסתובב/ת, בשמלת תחרה אדומה וחושפנית, רמי/רמה ומארגנ/ת ביד רמה (מין חידוד לשוני שכזה) את סדרי הישיבה, לפי סדר החשיבות של האורחים. ראשונה להם הדיווה, לכבודה נערך ערב מיוחד זה אליו נקלענו, זהבה בן האלמותית.
הטורטייה היתה קלילה וטרייה אבל מנת השרימפס היתה מעולה. לא להאמין מה שטיפת אניס ברוטב יכולה לעשות. טוסטים קטנטנים עזרו לנו לחסל סופית את הרוטב המעולה ולהשאיר צלחת נקייה כמו שכל אמא פולנייה היתה שמחה למצוא.
השבוע חוגגים בולגריה בויטושה, המובילה במסעדות הבולגריות ביפו, עם ארוחה מלאה ומיוחדת לגולשי האתר - דיל אטרקטיבי במיוחד, ב 69 ש''ח ליחיד, הכולל מנה ראשונה, עקרית, אחרונה ושתיה קלה וחמה!
יש דרכים שונות לשתות וויסקי אומר יונתן ישי, עם קרח, מים ויש אפילו מחללי קודש ששותים אותו עם קולה, אבל מתברר שדווקא לכוס השפעה מכרעת על הטעם. בראשון הקרוב יתקיים במסעדת ''איש הענבים'' ערב טעימות וויסקי בכוסות רידל. הזדמנות להתוודע לצד המקצועי של הטעימה.
זה לא דומה לשום דבר אחר שטעמתם, מזהירה שפרה צח, אבל ארוחה במסעדת קורדליה של השף היצירתי ניר צוק, היא הרפתקה שמומלץ להתמסר לה עד הסוף.
נפתח בשורה התחתונה: סנגם היא כיום אחת המסעדות ההודיות הטובות בארץ. המסעדה ממוקמת בכפר רות הפסטורלי, סמוך למודיעין, בלבו של אזור חקלאי ירוק. מלווין, בעליה של המסעדה, שנולד וגדל בהודו, לא התעצל והזמין לארץ טבח הודי ותיק, שהגיע במיוחד כדי לבשל במסעדה.
הוא אמנם לא ממש נראה באופק, אבל לפחות לפי לוח השנה הוא כבר אמור היה להיות בעיצומו, כך שקשה להתווכח עם המסעדנים שמתעקשים לשחרר לאוויר העולם את תפריטי החורף שמחכים אצלם במגירה. הצצה לתפריטי חורף חדשים ומסקרנים.
המסעדה הקטנה שוכנת בבית מושבה ברחוב הביל''ויים, הרחוב הוותיק בגדרה. ניחוח של פעם בסגנון זיכרון יעקב תוקף את הבאים אליו. עצי פיקוס אדירים מצילים על הבית הקטן וגינונת זעירה מסבירה פנים לנכנסים.
יפתח ארד, אדריכל תל-אביבי ובשלן, החליט להתמודד עם החרדה של חייו וללמוד להכין בצק שמרים. טור על הסדנה שכולם רוצים לקחת אבל פוחדים לנסות, ומתכונים ללחם ולבריוש בטטה.
חיליק רוזמן הספיק להיות מורה, מרצה, יבואן ומשורר, אבל אין עיסוק שהוא אוהב יותר מאוכל , פרט אולי לשירה, המתחרה עם האוכל על הכתר. כרטיס ביקור עם שף שבין מנה למנה כותב שיר.
בשבוע שעבר קטף גיא פרץ, השף של מסעדת ORO , שש מדליות (חלקן זהב) בתחרות שפים בינלאומית שהתקיימה ביוון. כרטיס ביקור הפעם עם ''השף המתלבש'', לרגל זכייתו בתחרות ועם החלפת התפריט במסעדה בתפריט חורפי ועשיר.
נועה יחיאלי וחבר בר מזל יצאו הפעם לדגום את התפריט החדש של סושידו, היפנית שבשדרות רוטשילד בתל-אביב. הם אכלו מנות מוזרות מעט כמו סושי במבה, או סקאנה צ'יזי מאקי, שהוא סושי עם גבינה צהובה מותכת, אבל לא הפסיקו ללקק את האצבעות.
ווינגס דואגים למשפחה בשבת, ומגישים ארוחה משפחתית מלאה ב 48 ש''ח לאדם,
האביב הפתאומי שנפל עלינו לא מותיר אפשרות טובה יותר לבילוי בבוקר שישי מארוחת בראנץ' באוויר הפתוח. בים, במושב, במחלבה ובקיבוץ. ארבע הצעות לארוחות בראנץ' מענגות.
אלון כהן בילה 48 שעות בחברת הפינגווין, המכשיר החדש והמעוצב להכנת סודה ביתית, וחזר עם ביקורות צוננות.
אבנר מירב מקופישופ אונליין מסביר הפעם למה כדאי להעדיף קפה אורגני. רמז: לא רק בגלל הטעם