לחם בשר הרצליה

סדנת שמן זית עם השף יניב גור אריה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  סקפטי ונרגן יצא גיל בן חרות לסדנת שמן הזית של השף יניב גור אריה ב''לגעת באוכל''. מה כבר יכול להיות מרגש בבישול בשמן זית, הוא מלמל. את מה שקרה לו בארבע שעות אפשר להגדיר במילה אחת - מהפך

האמת חייבת להאמר: הגעתי לסדנת ''בישול בשמן זית'' של לגעת באוכל ללא התלהבות יתרה. הרי בישול בשמן זית, גם אם הוא טעים מאוד ובריא מאוד, ודאי שאינו מרגש או מפתיע. הנחת יסוד זו, יחד עם רפרוף חפיפניקי בתפריט הסדנה (מה כבר יכול להיות מעניין במנת מסבחה ובשר טלה?), נטעו בי את התחושה שהסדנה הזו לא תפתיע אותי. כמה טעיתי. אין ספק שבאתי לא מוכן לחוויה שהתבררה כמפתיעה, מעניינת, ומעל הכל, טעימה באופן מדהים.

תחושת ההפתעה התעוררה בי מיד בכניסה אל המקום. הסדנאות של ''לגעת באוכל'' ממוקמות בקצהו של חלל גדול בשטח של 500 מ''ר, שמחולק למחלקות שונות (מחלקת קפה ותה מהממת, מחלקת אוכל מקסיקני, מחלקת אוכל יפני ועוד). מהר מאוד מצאתי את עצמי טועם סוגים שונים של זיתים משובחים, בוחר לי חלבה מתוך 8 סוגים ומתרשם מהמגוון הכמעט אינסופי של קטניות, תבלינים, שמנים, עוגיות, רטבים, כלי מטבח, ועוד ועוד ועוד. ''לגעת באוכל'' הוא אתר חובה לכל חובב אוכל ובישול. גם המחירים שבדקתי היו סבירים בהחלט, לעתים אפילו נמוכים ממחירי סופר – תלוי במוצר, באיכותו, במוצאו וכו'. אורחי הסדנאות מקבלים עוד 10% הנחה על כל מוצרי החנות.

ב- 19:00 מצאתי את עצמי יושב יחד עם עוד כעשרה משתתפים סביב בר רחב ונאה, שממוקם בקצה החנות ומקיף מטבח מקצועי ופעיל לכל דבר. בלב המטבח עמד השף יניב גור-אריה, שפתח את הסדנה בהסברים ותיאורים כלליים על סוגי שמני זית שונים, איכותם, ארצות המוצא ותהליכי הפקה שונים. ההסברים לוו בטעימות של שמני זית שונים, מה שעזר להבין את ההבחנות התיאורטיות בין השמנים (כך למשל הבנתי את המושג ''עשביות'' ביחס לשמן זית).

לאחר החלק התיאורטי שלווה בדפי הסבר עבר השף להכנת הארוחה, תוך כדי מתן הסברים מפורטים על תהליכי ההכנה השונים של כל מנה ותפקידו של שמן הזית בה. כל משתתף קיבל מראש את רשימת המתכונים המרכיבים את המנות שהכין יניב והמתכונים כתובים בה בצורה ברורה, פשוטה ומדויקת.

למנה ראשונה הכין עבורנו יניב ברוסקטה עם שמן זית, עגבניות ובזיליקום. מנה כביכול שגרתית שהתבררה כפיצוץ טעמים אמיתי. מעל הברוסקטה מגרד יניב מעט קליפת לימון (וגם פרמז'ן כמובן) - מה שהופך את הטוסט השגרתי לחגיגה של טעמים.

כל האורחים גרגרו בהנאה, ותוך זמן קצר קיבלו לצלחתם את מנת הפתיחה השנייה, קרפצ'יו של דג דניס בשמן זית, זעתר ולימונים כבושים. שוב , מתקפת טעמים ים-תיכוניים ועסיסיות של דג טרי ''קרפצ'יו דג אני מעדיף לחתוך מעט עבה יותר מאשר עגל'', העיר השף יניב תוך כדי הכנה ולאורך כל הסדנה היה אדיב ונינוח וענה ברצון ובידענות על כל שאלה או הערה מצד האורחים.

המנה הבאה היתה מרק עלי מנגולד קטיפתי עם יוגורט עזים וביצת עין, מנה עדינה, מעניינת ויפה לעין. משם המשכנו למנה מעניינת נוספת, גרגרי חומוס עם חצילים קלויים, בשר טלה ורוטב טחינה ויוגורט. בשלב הזה כל האורחים כבר התמוססו לחלוטין לנוכח הקסמים שיצאו מידיו של השף יניב, בשילוב כוסות היין המרובות שנמזג כמים.

בשעה אחת עשרה בלילה, אחרי ארבע שעות מרתקות, חיזק יניב את כולנו בעזרת שני קינוחים מרהיבים עם שמן זית: סורבה יוגורט צאן עם קרם לדר (משמש) עם נגיעות של שמן זית, ועוגיות מקרונים (מכין מרנג עדין ונימוח) ממולאות שמן זית וחמאה! שני תותחים רציניים לסיום הארוחה, שהוכיחו שניתן להשתמש בשמן זית במגוון רחב מאוד של מנות, גם אחרונות ומתוקות.

לקראת חצות יצאתי מהסדנא קצת מתנדנד מהיין ומאוד מרוצה מהחוויה. למדתי הרבה על בישול בשמן זית, כמו למשל כיצד להתאים שמן זית לצורת בישול, ונהניתי מארוחה שלא היתה מביישת שום מסעדת פיוז'ן ישראלית מודרנית. הצטערתי שלא צירפתי את אשתי לחוויה קולינרית משותפת, שנראית לי בילוי זוגי מומלץ.

יניב הציב רף גבוה, הוא בקיא מאוד בפרטים, בהכנה, בכימיה ובטכנולוגיה שמאחורי האוכל שהוא מבשל ויחד עם זאת, הוא נחמד, סבלני ונגיש, והאוכל שיוצא מידיו הוא חגיגה אמיתית. ''לגעת באוכל'' הוא עסק שלוקח את עצמו ברצינות ומשקיע בפרטים הקטנים כבגדולים. אין הרבה עסקים ישראליים שאפשר לתת להם את המחמאה הזאת.

לגעת באוכל
לישינסקי 9, ראשון לציון
טלפון: 03-9520390

לחם בשר הרצליה אירועים חדש