"דג ברמונדי שלם עובר טיגון קצר בשמן עמוק ולאחר מכן מונח על גבי גריל פחמים להשלמת הבישול..." יונתן שטרנברג מתארח בסניף הירושלמי והכשר למהדרין של מסעדת שבתאי הדייג, הממוקם ברחוב הורקנוס: "אנחנו מתמקדים בדגים"
טריאקי – מסעדת שף אסייתית הממוקמת בפתח תקווה היא פנינה בלב ים שמציעה לשוכני אזור ההיי-טק שסובב אותה מענה מהיר בשעת צהריים שאינו מתפשר על איכות. בשעת הצהריים תמצאו כאן ארוחה עסקית נהדרת ובערב – מסעדה אינטימית
לפעמים השמש שיוצאת החוצה ביום שישי בבוקר גורמת לכם להעדיף לצאת מהבית ולהשאיר את מלאכת הבישול לשבת בידי אחרים. נצלו את הקרניים לפני שישובו למחבואן, ובדרכם חזרה הביתה תוכלו לקנות אוכל מוכן לשבת. או בכלל
"השימוש המרובה בכתומים-אדומים הוא גם עניין של טעם וגם של ערכים תזונתיים גבוהים, ומרסיה משלבת אותם בחלק גדול מהמנות..." שפרה צח מגלה תפריט גורמה בריא וחדש במסעדת בריבה שבנמל תל אביב מבית היוצר של שפית מרסיה כצמן
נכון לרגע זה יש קצת חורף באוויר, כדאי להחזיק אצבעות ולבקש ממנו יפה שיישאר לפחות עד שהכנרת תתמלא. בינתיים, במקום להיות ספונים בין ארבעת הקירות המוגנים, התעדכנו בעוד כמה מבצעי חורף חמים שמחכות לכם המסעדות
"אני, הולכת על הקצה שכמותי, בחרתי בשילוב מסוכן אך משתלם של שמן זית, סרדינים, עגבניות, כוסברה, צ'ילי טרי ושום..." אדוה גן סתיו נזכרת (שוב) בטעמים מאותה נסיעה לאיטליה כשהיא מבקרת במסעדת פסטה מיאה ברמת החי"ל
עומר גנור ממרכז לסדנאות האלכוהול ובית הספר לברמנים זמן אמיתי מגלה אהבה חדשה – קאול אילה. מדובר בוויסקי שמיוצר במזקקה באי אילה שנמצא ממערב לסקוטלנד ושמדיף ריח ניחוח "כמו של הביוב שזורם במזרח ירושלים"
"הגשם הכה ללא רחם במתחם טיב טעם שליד איקאה בנתניה, ואנחנו נמלטנו אל החמימות של מסעדת מנטינה הסמוכה. היא קיבלה את פנינו עם חלל מרווח, עיצוב מודרני ומוזיקת ג'ז נעימה ברקע..." ורק אז פתחה מיכל גיא את התפריט
"'תכתבי שמסעדת פאשה היא אחד המקומות הכי טובים לאכול בשר, ועוד כשר', 'ושבאנו לפה במיוחד לכבוד היום הולדת של החברה שלנו סולי', 'ושכיף לנו פה!'..." שפרה צח מתיידדת עם הנשים השמחות מהשולחן הסמוך במסעדת פאשה תל אביב
בסוף הוא בא. אמנם נמלי התעופה אינם נסגרים מפאת השלג, אבל בכל זאת יורד קצת גשם, הרוח קרירה והשמיים אפרוריים – גם זו לטובה. ומה קורה במסעדות? נתחיל עם ביסטרו לארא הירושלמית ועם קונדיטוריית חטאים מתוקים התל אביבית
המנות מהמטבח הפרסי היו לפי מיכל גיא הצלחת הערב בביסטרו קפה פולה שבראשון לציון: "חורוש – מנה עשירה וחמצמצה של בשר בקר ותפוחי אדמה מבושלים עם עלים ירוקים, לוביה, עשבי תיבול ולימון פרסי, הוגשה על מצע אורז פרסי..."
מסעדת אבו ראמי גני שוויצריה הממוקמת באזור שוויצריה הקטנה שבהרי הכרמל ידועה בבישוליה הדרוזיים ובגן האירועים הגדול והמטופח שלה. התפריט של אבו ראמי הוא מגוון ועשיר, ומציע מגוון בשרים, דגים וארוחות עסקיות
בטח אמרו לכם בפעם האחרונה שהכנתם סלט לפיקניק שאתם כבר יכולים לפתוח מסעדה. ואז הם באו אליכם לארוחת ערב וראו את המטבח המצויד והמאובזר. למי שמעוניין להפוך את התחביב לתחביב רציני יותר, אספנו לכם ארבע סדנאות בישול
"דג פלמידה המצטיין בפיקנטיות עדינה היה ככתר על בסיס ריזולי בקרם שומר ומחית עשבי תיבול..." שיר כידן סועדת ארוחת ערב במסעדת ליליות בתל אביב – לא רק מסעדה כשרה ומהודרת שמציעה מנות מעולות אלא גם פעילה חברתית
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת מעלות הירושלמית (הידעתם שברחוב מעלות הוקמה המעלית הראשונה בעיר הקודש?) הוא נהנה מארוחת טאפאסים עשירה, מגוונת ובשלל טעמים, והמנות זולגות מן המטבח חמות, טריות ומיד לאחר הכנתן
הנה הוא בא – ליל חגיגות הסילבסטר. מסורת ידועה היא במחוזותינו, להסתובב בלילה זה ולחגוג את הולדתו של הקדוש הנוצרי בשתייה מרובה. אוהבי החגיגות והאלכוהול, הכנו לכם סיבוב שתייה. מומלץ לשכור את שירותיו של נהג צמוד
חגיגת סילבסטר קלאסית: ארוחה טובה במסעדה טובה. אווירה אינטימית, מוסיקה לטעמכם, מנות מוקפדות, שירות מעולה - כולם סימנים לשנה חדשה וטובה. מבין המסעדות הרבות שמציעות לכם ארוחת סילבסטר, אספנו את היוקרתיות ביותר
חגיגות הסילבסטר מתקרבות ויובל בלנקובסקי עושה סדר ביינות המבעבעים השונים. מה ההבדל בין שמפניה צרפתית לבין קאווה ספרדית ולספומנטה איטלקית, איזה בקבוק יהיה הראשון שיפתח את שנת 2011 ועם מי תהיו כשתשתו אותו?
לכל מי שרק רוצה לחגוג בערב הסילבסטר יום נישואים בפרטיות ביתו, לכל מי שרק רוצה להגיד בסילבסטר לבני הזוג ולחברים שבסך הכול הוא אוהב אותם, לכל מי שאוהב לבשל את המשתה שלו – אספנו את מיטב המתכונים ממיטב השפים
"זה מה שאני אוהבת בסושי. אפשר לאכול ממנו המון, ושעדיין יישאר מקום לעוד..." אפרת רוזן בארץ הפלאות נכנסת לבר-מסעדה מאן מאן צ'ה שבראשון לציון דרך הסופרמרקט טיב טעם, ובדרך עוברת בבר הברון, שם רוקדים לצלילי הופעה
יובל בלנקובסקי אוכל אוכל אסייתי כשר למהדרין במסעדת מקסין בירושלים. הוא מוצא מגוון מנות סושי מרתקות, מבחר מנות קלאסיות של מסעדות אסייתיות כמו גם מנות עוף ובקר – ועדיין לא דיברנו על הקינוחים. בתיאבון באסיה
המסעדה ובר היין ברולו שבאזור ההיי-טק של פתח תקווה היא פרח בלב מדבר שמציע לכם מטבח איכותי ומוקפד, בר אלכוהול משובח, עיצוב בטוב טעם ואווירה נהדרת. בערב תתמצאו כאן יין טוב לצלילי פסקול מושקע, ובצהריים – עסקית
קשה להפנות גב לחגיגת הסילבסטר הקלאסית: ארוחה טובה במסעדה טובה. האווירה אינטימית, המנות משובחות, השירות מוקפד וכולם סימנים לשנה טובה. מבין המסעדות שמציעות לכם ארוחת סילבסטר, אספנו ארבע הצעות יוקרתיות במיוחד
"הדניס שוטח לשניים ועבר צלייה בגריל, שהפכה אותו שחום-פריך מבחוץ ולבן-עסיסי מבפנים. שפריץ לימון, קצת מהסלטים שנשארו על השולחן, צ'יפס על יד – ולא צריך יותר שום דבר..." שפרה צח, שעת צהריים, מסעדת הזקן והים, יפו
"ההתעסקות בצלייה ביקיניקו טנקה הופכת אותנו הסועדים לשותפים במעשה הבישול, ומבטיחה שנאכל כל נתח בעיתוי הנכון, בקצב הנכון, ברמת הצלייה המתאימה לנו ובטמפרטורה שנבחר... " אדם בר צולה נתחי בשר ביקיניקו טנקה, הרצליה