"פרוסות הגבינה המושחמות-חמימות מונחות על מצע לבנה-צאן חמצמץ, וכל הלבן-לבן הזה מעוטר בכתום של קרם פלפלים קלויים, אדום של עגבניות שרי וירוק של עלעלים טריים..." שפרה צח מגיעה לפיש מרקט בתל אביב ומגלה מקום יפהפה בצבעי כחול ים ולבן של חופש, תפריט חלבי-כשר המתמחה בדגים ומוזיקה יוונית סוחפת.
גם כשבחוץ יורד גשם במסעדות תמיד חם ונעים עם שפע של אירועים: הצדעה למטבח הצרפתי באוליב ליף, מנות חדשות המתאימות לעונה הקרה במלגו ומלבר, סילו במחווה מיוחדת לרגל יום הפיצה הבינלאומי, העות'מאנית של אונזה, שוק הדגים של ים 7 ועוד. בואו להתעדכן בכל מה שמתבשל בעולם הקולינרי.
"כבד אווז בציר בקר שהתמזג עם ריבת שרי וצ׳ילי על מצע של בריוש קלוי. מנה שכולה עדינות ומתיקות המוצעת על קשיחות קלויה של הבריוש. תענוג של מנה..." עמרי שמילוביץ יודע בדיוק איפה צריך לחגוג החלפת קידומת - בסיטרה תל אביב, זו עם המיקום המנצח, עיצוב הפנים המושקע והשף שיודע ללהטט בחוכמה במטבח
"על פרוסות הסלק הדקיקות נבזקו נטיפי גבינת רוקפור, פצפוצי פיסטוק קלוי ושמן בלסמי מצומצם. הניגודיות בין מתיקות הסלק למליחות הגבינה, והקראנץ' של הפיסטוק השתלבו יחד לכדי משחק טעמים מעניין..." במיקום מושלם ברחוב ציורי בשכונת רחביה, מצויה אחת המסעדות הוותיקות בירושלים - אל דנטה. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. יובל בלנקובסקי חזר עם טעם של עוד
ברמת החייל, אזור עסקי שוקק חיים ביום ואזור בילוי איכותי בערב, שוכנת הדסון - מסעדת בשרים בהשראה אמריקאית. למסעדה חלל רחב המאפשר פינות ישיבה אינטימיות, בר רחב ומקומות לארוחות מרובות משתתפים כאשר בתפריט תמצאו מגוון נתחי בשר טרי, המבורגרים, כריכים ומנות קלאסיות עם טוויסט ייחודי. ויש גם עסקית צהריים משתלמת במיוחד - קדימה, לקבוע עם חברים ולצאת לאכול יחד!
"מנת קישוא הטלה הציגה שני קישואי בייבי, במילוי של ראגו טלה עם צנוברים ואורז והם טובלים ברוטב דמי-גלאס עדין. הם היו שניים בצלחת, אנחנו היינו שניים מסביב לשולחן - נכון, שלא באמת היה להם סיכוי מולנו?..." רגע לפני שעלה על הטיסה לפראג, הגיע דן תורן לארוחה קרניבורית חלומית בסניף של לחם בשר בבני ברק. הוא גם חזר לשם, רגע לאחר הנחיתה
ברחוב בראשי של רעננה תמצאו את פסטריה - איטלקית שכונתית שתכבוש את לבכם מהרגע הראשון כך שתרצו לחזור אליה פעם אחר פעם. בפסטריה, מתמזגים יחד אווירה רומנטית קסומה, אינטימיות משפחתית מזמינה, וטעמים וניחוחות של ישאירו אף אחד אדיש. ויש גם ארוחה עסקית משתלמת, כשרה וטעימה - אז למתי קבענו?
"סביצ'ה דג טונה שהוגש על מצע קרם אבוקדו, קרם חצילים ופרוסות פלפל חריף. הסביצ'ה היה מרענן משהו עם עקיצות אלגנטיות של חריפות, שמחנו בלב מלא על הטוסטונים שהתלוו למנה..." עמוסה בזיכרונות טובים (וטעימים) חזרה כרמית אופק לגלות מהו סוד הצלחתה, כבר כמעט שני עשורים, של לינק בירושלים
"ארטישוק א-לה רומנה שהוגש עם ירקות שורש ועגבניות מיובשות בבישול ארוך בשילוב עלי בזיליקום על מצע ריקוטה ביתית עם תיבול של מיץ לימון ושמן זית. את הריקוטה מכינים במקום והטריות מורגשת. אופי הגבינה מאפשר לה לספוג את הטעמים שמסביב..." העיר התחתית של חיפה מתעוררת לחיים - קרין אביב מגיעה לוניה ביסטרו, שמצליחה לשמר את מסורת האוכל החיפאי לצד חידושים מבריקים
"את אלו מלווים שמנת חמוצה, גבינת צ'דר ואורז ליים עדין עם כוסברה ובצל שלא יהיה משעמם. כל הכיף הזה מגיע עם טורטיות תירס וחיטה וכל מה שנשאר זה לקחת את הטורטיות, להתחיל למלא, לגלגל ולאכול!..." עדי רם מגיעה למקסיקנה - המקסיקנית התוססת שבלב תל אביב המציעה חגיגה שלמה של טעמים, ניחוחות, צבעים, ומוזיקה לטינית מקפיצה. היה שמח!
"ברוסקטה חצילים ופטה - פרוסות עבות של לחם דגנים משגע, קלויות קלות, שעליהן נמרח בנדיבות קונפי שום עשיר בטעמים שהשתלב נהדר עם החצילים הקלויים וגבינת הפטה שגורדה מעליהם..." כשבחוץ קר וגשום, אין כמו לשבת בבית קפה שכונתי ומזמין, כזה שיפנק אתכם בדיוק כמו שאתם צריכים. טל יונאי שרייר מצאה את המקום שלה לחורף הזה - קפה גאלה ברעננה
ישראל מיישרת קו עם הטרנד העולמי הקיים בבירות הקולינריות הגדולות כמו ניו יורק, פריז ורומא – מסעדות שף יוקרתיות בבתי מלון. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בבתי מלון, וגם הבאנו בשורה: בכולן אפשר לסעוד גם ללא לינה
"פתחנו עם מנה שובבה ומרעננת של יאם פלא טוד, עם קריספי בייבי אנשובי, עגבניות שרי ועשבי תיבול, המעטפת הפריכה של הדגיגים הקטנים הוסיפה קראנצ'יות נהדרת וכל טעמי הרוטב היו מאוד מאוזנים והשתלבו למנה פיקנטית וטעימה...". בנגקוק לא רק בחלומות - ליאור פנחסי מגלה את הטעמים, הריחות והצבעים של אוכל הרחוב התאילנדי בטייגר לילי, שבמתחם שרונה מרקט תל אביב
"הניוקי הגיע ברוטב שמנת, גבינה כחולה ואגוזי מלך והדיף ריח משכר שכבש אותנו מיד. הרביולי היה עדין ועשוי מסולת מה שלא הכביד על המנה. רוטב השמנת היה מלטף, לא כבד מידי ואפילו הגבינה הכחולה בעלת הטעם הדומיננטי נזהרה לא להשתלט על המנה... פורטו, בית אוכל איטלקי במתחם שרונה, משכיל לשלב בצורה חכמה בין אוכל איטלקי קלאסי לאווירה אירופאית נינוחה. חגית גרוס נהנתה מחוויה איטלקית מושלמת
"הברוסקטה היא מנה שאסור לפספס - חמישיית ברוסקטות טריות ועליהן הררי סלט ירוק-חמצמץ, שלתוכו השתלבו פיסות עדינות ומפתיעות של ראגו שייטל איכותי..." דן תורן יצאו עם חברים לבדוק מקרוב את התפריט החדש של מיטבול בראשון לציון המכוונת לליבו של כל קרניבור. נרשמה בקשה לארוחה נוספת
"המשכנו עם סלט אינסלטה קרנבלה שהורכב מחסות, עלי תרד, גבינה כחולה, אגוזי מלך ופרי העונה בויניגרט הדרים. מנה זו, כשמה כן היא, קרנבל של טעמים עם רוטב חמצמץ מיוחד וקליל. עלי החסה השתלבו יפה עם הטעמים המנוגדים של הגבינה הכחולה..." כרמית אופק מבקרת בפסטה מיאה שברחוב וילסון המהווה פנינה איטלקית וותיקה ומוצלחת בלב תל אביב
מסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון תל אביב בשיתוף עם מסדר אבירי הגריל ישראל יארחו החל מיום ראשון הקרוב, ה-11 בדצמבר, סדרה של חמש ארוחות קולנריות בלתי נשכחות, שעל כל ארוחה ינצח שף מוכר ומוביל בענף, ארוחות בהם האורחים ייצאו למסע קולינרי מרתק שיפגיש אותם עם טעמים סוחפים ומנות אותנטיות. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"הטוויסט העיקרי במנה הגיעה ממצע הירקות עליו נחו נתחי הסינטה. שילוב של עלי רוקט, עגבניות שרי, בצל סגול, כרובית רעננה וקריספית שהרכיבו סלט קטן וחינני..." טל יונאי שרייר מגלה מה עושים שאין כוח להיכנס למטבח לבשל ארוחה למשפחה - לוקחים את כולם לעד העצם כפר סבא ונהנים מתפריט בשר קלאסי שקיבל טוויסט צעיר ומעודכן
"יצא לנו לאכול עד היום עשרות, אם לא מאות, מנות קרפצ'יו, וזו הייתה אחת הטובות בהן, עם עלי זעתר וצנוברים שפוזרו מעל, זרעי עגבנייה ואיולי ארוגולה...". באחת הפינות הקסומות של יפו, במתחם נגה, ליאור פנחסי מגלה את ג'מה - פנינה קולינרית המעניקה חוויה איטלקית-יפואית בלתי נשכחת!
"מקטגוריית המרקים הגיע כמו נסיך מרק בורשט אדום עשיר בניחוחות שחיבק בקרבו סלק, כרוב, עגבניות, תפוח אדמה ובשר בקר, ולצדו לחם שום טרי. אני מודה ומתוודה שכבר שנים אני שומעת על מרק הבורשט המפורסם..." כרמית אופק מגיעה לטרקטיר תל אביב ומגלה שהמטבח הרוסי לא מסתכם רק בדג מלוח, מיונז וודקה - אלא יש בו שפע של טעמים נוסטלגיים ואוכל מנחם - וטעים!
בין אם אתם בדרך לצפון או בחזרה ממנו, או בין אם החלטתם לטייל עם הילדים בשבילי הפרדסים של אזור השרון - זו סיבה מספיק טובה לעצור בדרך ולאכול משהו טוב. במיוחד בשבילכם רכזנו המלצות על מסעדות בשרון. לקרוא ולשמור!
"הדג מגיע כנתח נקי מעצמות, מונח בראש "עוגת" תפוחי אדמה קריספיים ומעוטר ברוטב שמנת וחזרת, בחריפות מתונה שמחמיאה לטעמו העדין..." אומנם קצת באיחור אבל בשיא הסטייל - שפרה צח ובן הזוג חוגגים יום נישואים באחת המסעדות הכי מדוברות בתל אביב - קלארו, המציעה מטבח ים תיכוני מטורף. מזל טוב!
"אז התחלנו עם שלישיית המבורגרי ריבס. כל אחד מההמבורגרים עשוי מבשר אחר - כבש, טלה, ובקר – כדי שיהיה מעניין ומגוון גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המרקם של הבשר. גם הלחמניות היו טובות, והירקות הגיעו בכמות יפה..." גיא סופר-זמרני מגלה היכן נפגשים הקרניבורים של אזור הדרום - במסעדת ריבס באשדוד
רוח קרירה החלה לנשוב בחוץ אך במסעדות מתחמם עם שפע של אירועים: חג הודיה בטקסס ברבקיו, מיטב השפים והמסעדות נרתמים למען ילדי עמותת SOS, מנות חורף באוליבו האיטלקית ועוד. בואו להתעדכן בכל מה שמתבשל בעולם הקולינרי
"שתי פרוסות פילה דניס צרוב על הפלנצ'ה, קריספי מבחוץ ומאוד רך ועסיסי מבפנים, עם ירקות ירוקים ופסטה פפרדלה ברוטב שמנת לימוני עם עירית קצוצה, שהיה מעודן כך שלא הכביד על המנה...". מה עושים כשהחברה לא מפסיקה לספר על הטיול באיטליה? הפתרון של ליאור פנחסי - לקחת אותה לפיאצה רוסטיקו שבמתחם שרונה תל אביב המעניקה חוויה איטלקית אותנטית