מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עד העצם כפר סבא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הטוויסט העיקרי במנה הגיעה ממצע הירקות עליו נחו נתחי הסינטה. שילוב של עלי רוקט, עגבניות שרי, בצל סגול, כרובית רעננה וקריספית שהרכיבו סלט קטן וחינני..." טל יונאי שרייר מגלה מה עושים שאין כוח להיכנס למטבח לבשל ארוחה למשפחה - לוקחים את כולם לעד העצם כפר סבא ונהנים מתפריט בשר קלאסי שקיבל טוויסט צעיר ומעודכן

בתקופת החגים אנחנו "טובעים" בים של ארוחות משפחתיות משביעות, כאשר במקביל, בלי שום בעיה, המקרר בבית ריק לחלוטין ואין באמת מה לאכול (כי עם כל כך הרבה ארוחות משפחתיות, למה בכלל לטרוח?!). אך הבעיה מתחילה באותם ימים בהם אנחנו מגלים במפתיע שאין שום ערב חג באופק וארוחת הערב היא באחריותנו הבלעדית.

כך מצאנו עצמנו לפני שבוע עם מקרר שכל תכולתו היא טונה וקולה, והבנו שזה הרגע הנכון לצאת למסעדה. לשמחתנו, גילינו לא מכבר ש'עד העצם' האהובה פתחה סניף חדש בקניון כפר סבא הירוקה. גם טעים, גם קרוב וגם פוטר אותנו מהצורך להכין ארוחת ערב. מושלם!

נעים להכיר: עד העצם כפר סבא


ארזנו את עצמנו ותוך מספר דקות הגענו אל קניון כפר סבא הירוקה, שהמיוחד בו הוא שמדובר בקניון סגור עם גג פתוח. מבט אחד למעלה ואפשר לראות שמיים עם כוכבים. המסעדה עצמה ממוקמת על גג הקניון, ועל אף שהיא משתרעת על פני שטח לא קטן, היא מצליחה לייצר תחושת אינטימיות נעימה. בכלל, המסעדה מצליחה כבר מהצעד הראשון שבה להעביר קונספט ברור של פשטות עם טוויסט. מקום כזה שתמיד תרצו ללכת אליו עם החבר'ה, שירגיש כמו בית אבל גם ידע לרגש ולהפתיע. אם זה בקיר המרוכב מפחיות צבעוניות שנותן זריקת צבע מעניינת כנגד עיצוב נקי ופונקציונלי, בכוס הסנגריה שהונחה מולנו ברגע שהתיישבנו ושהייתה טעימה ומרעננת או באפשרות החביבה, שאותנו תמיד קונה, למילוי חוזר של כוס השתייה במשך כל הארוחה.

ואם הבשורה של מילוי חוזר גרמה לכם, כמו לנו, להרגיש לרגע במסעדת בוקרים בלב ארצות הברית, הרי שבעד העצם הגדילו לעשות והביאו למקום מעשנת בשר ייחודית אשר יובאה ממיזורי ושהייתה אחראית לא רק על הטעם והארומה הייחודים של נתחי הבשר, אלא גם על ניחוח הבשר המתקתק והמעושן שריחף מעל המסעדה והצליח בן רגע לעורר את כל בלוטות הטעם.

החלטנו להתחיל בשתי מנות מהמעשנה - רוסטביף סינטה מעושן וסלט בקר מעושן. הרוסטביף הגיע ראשון והנתחים שלו היו בשרניים ונימוחים, בעל גוון ורדרד נהדר וטעם מעושן ומיוחד. הטוויסט העיקרי במנה הגיעה ממצע הירקות עליו נחו נתחי הסינטה. שילוב של עלי רוקט, עגבניות שרי, בצל סגול, כרובית רעננה וקריספית שהרכיבו סלט קטן וחינני, עם טעמים עדינים ומפתיעים שהשתלבו באופן מושלם עם נתחי הבשר. גם סלט הבקר הגיע במהרה והתגלה כתענוג מפתיע. רצועות עסיסיות של שייטל, שניכר כי טופל באהבה ומסירות בתוך המעשנה, נחו בין קרעי חסה אייסברג, בצל סגול, שעועית ירוקה, נגיעות של פרמזן וטבעות חליפניו קטנות שהוסיפו נגיעות של חריף לכל המנה. הסלט עצמו תובל ברוטב ווינצ'סטר שהצליח גם להיות דומיננטי מספיק בכדי שנרגיש בטעמו המיוחד, וגם להיות עדין מספיק בכדי לתת לכל מרכיבי הסלט את מקומם הראוי.

העיקר זה הבשר


לעיקריות בלסנו המבורגר מקסיקני ואוסובוקו טלה. ההמבורגר המקסיקני היה 200 גרם של בשר בקר משובח בשילוב עם חתיכות חליפניו והוא נעשה בדיוק במידה הנכונה כך שנותר עסיסי ומלא בטעמים. הוא הוגש יחד עם גבינת צד'ר נהדרת ועדינה בטעמה וממרח גוואקמולי עשיר כשאת הכל עוטפת לחמניית שמרים אוורירית ונהדרת. מבחינתנו, זאת הייתה אהבה מביס ראשון. גם האוסובוקו טלה לא נפל באיכותו. תבשיל של שוק טלה, אשר הוגש כמקובל עם העצם, נימוח ועסיסי עם בצלים חרוכים על מצע של פירה קטיפתי. הבשר שמר על עסיסיות וטעם ייחודי, כאשר ניחוחות המעשנה הורגשו בו במתינות מתבקשת, והפירה היה עשיר וחמאתי, אך לא כבד מדי, והשתלב נהדר עם הבצלים המתקתקים והבשר.

סיום מתוק לערב מוצלח


אחרי שסיימנו את העיקריות נשארה לנו רק משימה אחת, לבחור קינוח מנצח. לשיטתנו, יש רק דרך אחת לסיים ארוחה מוצלחת והיא עם קינוח שוקולדי מושחת שיסגור את הכל. אז החלטנו להתפנק עם נמאסיס בורלה. שכבת שוקולד עשיר ודחוס, בדיוק כמו ששוקולד צריך להיות, שמעליו קרם בורלה עדין ומתקתק, בננות מקורמלות וטויל פיסטוק. קינוח שהצליח להיות גם עשיר בטעמים ושוקולדי כנדרש, וגם עדין ומפתיע הודות לשכבת הבננות ונגיעות הפיסטוק.

חזרנו בסופו של הערב שבעים ושמחים. תמיד כיף לגלות שיש מקומות אוכל איכותיים, כאלו שאהבה למטבח ולחומרי הגלם ניכרת בהם בכל מנה, במרחק קצר מהבית. האמת? גם מרחוק שווה להגיע כי בסניף החדש של עד העצם בקניון כפר סבא הירוקה יש משהו אחר בחיוך, בשירות ובאוכל שמצליח להיות מוכר ומפתיע גם יחד.