Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מקסיקנה תל אביב

מקסיקנה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"את אלו מלווים שמנת חמוצה, גבינת צ'דר ואורז ליים עדין עם כוסברה ובצל שלא יהיה משעמם. כל הכיף הזה מגיע עם טורטיות תירס וחיטה וכל מה שנשאר זה לקחת את הטורטיות, להתחיל למלא, לגלגל ולאכול!..." עדי רם מגיעה למקסיקנה - המקסיקנית התוססת שבלב תל אביב המציעה חגיגה שלמה של טעמים, ניחוחות, צבעים, ומוזיקה לטינית מקפיצה. היה שמח!

ברגע שנכנסתי למקסיקנה הבנתי שהגעתי למקום שמח. כסאות הפלסטיק הילדותיים, המנורות הצבעוניות, כובעי הסומבררו ובקבוקי הטקילה הריקים מעטרים את הקירות, הפלייסמנטים המקושקשים והמוזיקה הלטינית ברקע לא משאירים מקום לשום דבר אחר.

מרגטריטה מרעננת או צ'ייסר טקילה? הכל הולך


איך שהתיישבנו, קיבלנו שלושה צ'ייסרים מרעננים עם טעימות של ברד מרגריטה צונן בטעמים מנגו, ליים וקוקוס. כולם על בסיס טקילה אבל רק הקוקוס גם חלבי, כך שהוא עלול להיות קצת יותר כבד עם האוכל ולכן הלכנו על המנגו והליים, שהגיע עם כתר מלח מסורתי. אם אתם מגיעים בחבורה גדולה, יש אפשרות להזמין קנקן גדול לכולם.

בתפריט האלכוהול יש יותר מעשרה סוגים של קוורבו שלא רואים ברוב הברים – בלו, בלאק, פלטינו, אנייחו, קוקוס ועוד, או לחילופין - מזקל וטקילה פטרון למי שבא צ'ייסר כדי לפתוח את התיאבון. גם הבירות המקסיקניות קורונה ונגרה מודלו בבקבוקים נמצאות בתפריט.

שני משקאות מיוחדים נוספים מהתפריט ששווה להזכיר הם האקווה דה חמייקה – משקה מקסיקני קל מפרחי היביסקוס שלפי הגדרת אחד מעובדי המקום מזכיר משהו בין תה קר למיץ פטל. המשקה השני הוא האורצ'טה – משקה קר על בסיס חלב אורז ומקל קינמון, כמו סוג של עוגת ביסקוויטים בכוס, כך שהוא מתאים יותר כקינוח.

קצת נאצ'וס עם האמיגוס


כדי שהחגיגה המקסיקנית שלנו תהיה מושלמת צריך להכניס קצת אוכל לגוף. למנה הראשונה נשנשנו נאצ'וס פריכים בטעם מקסיקו, זאת בהשוואה לברים תל-אביביים רבים שיגישו לכם דוריטוס משקית ויקראו לזה נאצ'וס. הם הגיעו כמובן עם גוואקמולי נימוח מעורב עם עגבניות וכוסברה. במנה יש גם חתיכות גבינה בולגרית, מרכיב שהקשר בינו לבין מקסיקו מקרי בהחלט והוכנס כנראה במטרה ליצור התאמה לחך הישראלית, אבל כך או כך, המליחות של הבולגרית משתלבת מעולה עם הגוואקמולי. למי שרוצה לשלב גם חריף בכל שלב של הארוחה, על כל שולחן יש שני בקבוקי סלסה – אחד עם רוטב אדום ואחד ירוק, בהתאם לפלפלים שמהם הכינו את הסלסה.

ארוחת הטעימות המפורסמת של מקסיקנה


הארוחה המומלצת ביותר לסועדים במקסיקנה היא ארוחת הטעימות המסורתית, המגוונת והמשביעה שמספקת לא רק טעמים וחומרים מקסיקניים אלא גם את חוויית גלגול הטורטיות המיוחדת. מה גם, שאין יותר כיף מלקבל לשולחן עשר קערות צבעוניות ומגוונות כדי שנוכל לטעום קצת מכל דבר. הארוחה מכילה שלושה סוגים של בשר: אחד טחון עם שעועית, צ'ילי קון קרנה חרפרף קלאסי, והשני הוא תבשיל בקר בבישול ארוך שנקרא ברבקואה וכמובן גם עוף פיקנטי, או בלשון המקומית "פויו". מעבר לזה הגיעו לשולחן גם המעדנים המסורתיים - הגוואקמולי, ממרח "פריחולס" משעועית שחורה ופיקו דה גאיו – סלט עגבניות חרפרף עם כוסברה ובצל. את אלו מלווים שמנת חמוצה, גבינת צ'דר ואורז ליים עדין עם כוסברה ובצל שלא יהיה משעמם. כל הכיף הזה מגיע עם טורטיות תירס וחיטה וכל מה שנשאר זה לקחת את הטורטיות, להתחיל למלא, לגלגל ולאכול!

לגבי מילוי הטורטיה: הניסיון מלמד שצריך להיזהר לא ליפול בפיתוי "להעמיס" כמה שיותר בתוך הטורטיה כדי לחוות את כל הטעמים בבת אחת, אבל אם מעמיסים עליהן יותר מדי, הן מתפרקות לנו בפה ובידיים. מצד שני, אולי גם זה פשוט חלק מהכיף. חשוב לציין שגם בארוחה הזאת וגם ביתר התפריט יש הרבה אפשרויות להחליף למנות צמחוניות, טבעוניות, ללא גלוטן וכשר. למשל, את הבשר אפשר להחליף בארטישוק. גם לקטנים שלכם יש פתרונות כמו פיצה, שניצלונים ורצועות חזה עוף.

דבר נוסף, אפשר לקבל ריפיל על המנות בארוחת הטעימות אבל נראה אתכם מגיעים לשלב בו נגמר לכם האוכל כשאתם לא מפוצצים. חוץ ממקום קטן לקינוח, שכידוע הולך בכלל לקיבה נפרדת.

ומשהו מתוק לסיום..


במחלקת המתוקים תמצאו קודם כל את הצ'ורוס המטוגנים שאמנם מגיעים מספרד ומפורטוגל ולא ממקסיקו, אבל היות ומדובר בבצק מטוגן עם תוספות מתוקות, אנחנו בהחלט סולחים לו. אפשרות נוספת היא מוס "מונטזומה" שנקרא על שמו של מלך האצטקים באמריקה הלטינית במאה ב-16 שברשותו היה שלל רב של קקאו. מדובר בעצם במוס שוקולד עם שבבים של צ'יפוטלה ואל דאגה – מרגישים בעיקר את השוקולד. אם באמת בא לכם רק משהו קטן ומרענן אפשר ללכת על ה"פלאטס" – קרטיב רחוב מקסיקני מרכיבים טבעיים כגון קוקוס, ריבת חלב, בננה, אננס, מנגו ועוד.