סיטרה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כבד אווז בציר בקר שהתמזג עם ריבת שרי וצ׳ילי על מצע של בריוש קלוי. מנה שכולה עדינות ומתיקות המוצעת על קשיחות קלויה של הבריוש. תענוג של מנה..." עמרי שמילוביץ יודע בדיוק איפה צריך לחגוג החלפת קידומת - בסיטרה תל אביב, זו עם המיקום המנצח, עיצוב הפנים המושקע והשף שיודע ללהטט בחוכמה במטבח

והזוכה שלנו בפרס "הארוחה לחגיגות החלפת הקידומת של דורין" היא ... סיטרה!. את סיטרה שבמתחם סי אנד סן אנחנו תמיד שומרים לאירועים מיוחדים, קודם כל בגלל המנות, הצבעוניות המרעננת, שילובי המרכיבים הלא שגרתיים שמצליחים להפתיע ולחדש לאורך כל הארוחה, ההגשה מעוררת ההתפעלות, האווירה החוצלארצית האלגנטית, והמיקום, היכן שהחול מסתיים והגלים מתחילים.

הגענו לעת ערב, לאחר יום שהתחיל כחמים לעונה אבל התקרר מאוד, מה שגרם לנו לוותר על ישיבה במרפסת החיצונית ולהיכנס פנימה, כשקירות זכוכית שקופים סוגרים סביב-סביב, וניתן להשקיף דרכם על הים. יש משהו קסום בלהיות קרוב לים בעונת החורף ורק ליהנות מהשקט והאוויר הצלול. טיפ קטן: שווה להגיע לסיטרה חצי שעה לפני השקיעה ולצפות ברגע בו השמש נושקת למים.

כבר מהרגע הראשון שנכנסו למסעדה, ניתן היה להרגיש בתלבושת הערב של המקום: אווירה יוקרתית אך חמימה ומזמינה, בדגש על מוזיקה שמתנגנת ברקע, דבר שלא הרבה מסעדות שמות עליו דגש והוא כל כך משמעותי. שאפו על פלייליסט כיפי במיוחד, צעיר ולאונג׳י.

פיצת טונה אדומה צרובה? YES, PLEASE!


גילוי נאות: אני ידוע כבשלן ואופה די מדופלם בקרב מכריי. אני מחובר לעולם המטבח והבישול כבר 17 שנה, כך שאוכל הוא משהו שמאוד קרוב ללבי. בנוסף, כחובב יין מושבע - יש שיגידו שאני כמו ילד שמשחק במגרש משחקים כשזה מגיע לבחירת היינות במסעדות, כף שהופתעתי לגלות שניתן לגלות לי משהו חדש, והפעם המלצרית היא זו שהנחתה והובילה את הבחירה ויש לציין שאין דבר יותר מוצלח לארוחה במסעדה מאות פתיחה של יין משובח - יראון 2012, בלנד.

חשוב מאוד לנסות שלא להתפזר עם המנות. התפריט מאוד מגוון ומאפשר בחירה רחבה בין מנות בשר מרהיבות לדגה ומאכלי ים מהפנטים. כדאי לנסות להתמקד בקו אחד שרוצים לגעת בו מבחינת התפריט. פתחנו עם פיצת טונה סשימי אדומה צרובה עם אפונת ווסאבי גרוסה ומיקרו בזיליקום שהייתה יריית פתיחה מושלמת מבחינת שידוך חכם בין טעמים, קלילות מפתיעה ורעננות המשאירה טעם של עוד. המשכנו עם קבב "אורפלי" - לוקוס המוגש על מצע סלט עגבניות שרי צלויות. טעם לימוני עטף את הקבב ועשה אותו כל כך מיוחד, שתוך מספר דקות, לא נותר שום זיכרון ממנו בצלחת.

מנפלאות הים ומשבחי האדמה


כחסידי מאכלי ים, לא יכולנו שלא לחגוג את "החלפת הקידומת" ללא מנה ממעמקי הים. התפריט מציע מגוון רחב של אפשרויות, ולאחר התלבטות לא קצרה, החלטנו ללכת עם מנת שרימפס ביין לבן, אספרגוס, זיתים, חמאה ועשבי תיבול - מנה שהמשיכה עם אותו קו הקלילות והרעננות שהשף מוביל. ההצלחה של המנה תלויה בטריות חומרי הגלם - וכאן זה הורגש ובגדול.

הפסקה קלה, לוגמים מהיין, משנסים מותניים, וממשיכים קדימה. התרגשנו ממש לקראת המנה הבאה בתור - כבד אווז בציר בקר שהתמזג עם ריבת שרי וצ׳ילי על מצע של בריוש קלוי. מנה שכולה עדינות ומתיקות המוצעת על קשיחות קלויה של הבריוש. תענוג של מנה - חובה לטעום! לצד מנת הכבד, הוגש לנו סלט עלים ואנדיב שכלל עלי סלינובה צבעוניים, אנדיב, פקאן סיני, שעועית ירוקה, גבינת סנט אגורורוטב ולימון קלוי ודבש - כשהכל יחד מתחבר בצורה כל כך מופלאה לכבד האווז. אין ספק שמישהו ידע לכוון את הוצאת המנות. זה היה טנגו מושלם בין ביס של חתיכת כבד עם בריוש לאנדיב עטוף ברוטב לימון ודבש. איזון מפתיע בין מלוח-מתוק לצד פרזנטציה מרשימה.

כשהחיים נותנים לך לימונים


לא היינו בטוחים שיש בנו את הכוח והמקום לקינוח אבל אי אפשר לסיים חגיגה בלעדיו, כך שמצאנו עצמנו נרגשים ומלאי ציפייה לעתיד להגיע, כיוון שגם כאן שמנו מבטחנו בבחירת הצוות. על השולחן הונח ספרה גבינה ולימון - מוס גבינה מוקצף שעטוף בקרם לימון ונראה כלימון לכל דבר (פרזנטציה מרשימה, כבר אמרתי?), דפי מרנג כפיר ליים ורוטב לימנצ׳לו. וואו ועוד פעם וואו! שאפו לצוות בשנית, על ארגון יציאת המנות, ההמלצות והתזמון. ניכר היטב שהצוות כולו מובל מאוריינטציה שירותית מהמעלה הראשונה. אין לנו ספק שלכאן נחזור בחגיגה הבאה שלנו.

סיטארה יודעת למנף את הנוף שהטבע נתן לה והשף יודע ללהטט בחומרי הגלם ולהוביל את אורחיו אל עבר מסע מרתק עשיר בטעמים. במקום ישנו חדר פרטי בו ניתן לקיים אירועים עסקיים או פרטיים עד 80 איש. החל מהשעה 12:30 ועד השעה 17:00 מוגש במקום תפריט עסקי קבוע שאינו משתנה בהתאם לעונה. סיטרה – לעוד הרבה חגיגות!