מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> חדשות מהמסעדות חודש נובמבר 2016

חדשות מהמסעדות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

רוח קרירה החלה לנשוב בחוץ אך במסעדות מתחמם עם שפע של אירועים: חג הודיה בטקסס ברבקיו, מיטב השפים והמסעדות נרתמים למען ילדי עמותת SOS, מנות חורף באוליבו האיטלקית ועוד. בואו להתעדכן בכל מה שמתבשל בעולם הקולינרי

תיאבון לעזור 2016 - מסעדות תורמות למען ילדים


לקראת יום זכויות הילד הבינלאומי שחל ב-20 בנובמבר 2016 מתאחדות עשרות מסעדות ותורמות מרווחיהן באותו שבוע (החל מ-18 בנובמבר ועד ה-26 בנובמבר) לטובת ילדי עמותת SOS כפרי ילדים בישראל. הכסף שיתרם מיועד כולו לשינוי חייהם של הילדים המגיעים לכפרים החל במימון טיפולים רגשיים, חוגי פנאי וחוגים טיפוליים, שיעורי עזר ושיעורי הוראה מתקנת, וכל מה שיעזור להחזיר לאותם ילדים את הביטחון העצמי והאמונה בעצמם, ובעצם להוציא אותם ממעגל המצוקה ולהבטיח להם עתיד טוב יותר. במיזם ייקחו חלק עשרות מסעדות מובילות ברחבי הארץ וביניהן: התרנגול הכחול, קימל, טורקיז, סילו, מיסטר & מיסיס לי, כרמים סגולה ובאר שבע, קימל בגלבוע, אלפרדו ראשון לציון, בני הדייג, חנדלה, ונילה סניף בזל ועוד הרשימה ארוכה.

"חמישה שפים חמישה כוכבים" באוליב ליף


מלון שרתון תל אביב ומסדר אבירי הגריל ישראל גאים להזמין אתכם למסע קולינרי חובק טעמים וניחוחות, מסע המורכב מחמש ארוחות קולינריות יוצאות דופן. באירוע "חמישה שפים חמישה כוכבים" לוקחים חלק חמישה שפים ישראלים ידועים ממסדר אבירי הגריל ישראל כאשר מדי ערב ינצח שף אחר על המטבח עם תפריט ייחודי המתבסס על מנות מקומיות אותנטיות עם טוויסט אישי. התפריטים הייחודיים יוגשו בליווי יין אל מול נוף פנורמי לים התיכון במסעדת אוליב ליף השוכנת במלון שרתון תל אביב. האירוע יחל ביום ראשון, ה-11 בדצמבר ועד יום חמישי ה-15 בדצמבר, ויתקיים בין השעות 19:30-22:30. השפים שלוקחים חלק באירוע הם השף עידו פיינר (גריג), השף ג'וני גוריק (לגסי), השף איל לביא (לשעבר רוקח 73), השף רן ראש (הנמל 24) ושף המלון בועז דרור. הארוחה מורכבת מתפריט קבוע של ארבע מנות ויין במחיר של 280 ש"ח לסועד כולל מע"מ. להזמנות מקום לארוחה אחת או יותר ניתן להתקשר למספר 03-5211122.


חג ההודיה בטקסס ברביקיו


ב-24 בנובמבר יחגגו מיליוני אנשים ברחבי ארה"ב את ה-Thanksgiving - חג ההודיה האמריקאי. בארץ, מסעדת טקסס ברבקיו מזמינה אתכם לארוחה מסורתית ברוח החג, ולמי שרוצה לבלות את החג בבית יחד עם בני משפחה וחברים - יכול לרכוש ממגוון מנות הספיישל שיוצעו למכירה מראש או במשלוחים. בין המנות: תרנגול הודו שלם מעושן למשך עשר שעות, רוטב קרנברי מסורתי לתרנגול הודו, בטטות אפויות עם מרשמלו מקורמל ועוד. יש להזמין מראש את המנות ועד שלושה ימים לפני החג. טקסס ברבקיו מבוססת כולה על טהרת הברבקיו הטקסני המסורתי תוך התאמה לחך הישראלי. אל המעשנת הגדולה מכניסים נתחי בשר שלמים הנצלים בטמפרטורה נמוכה אחידה בבישול איטי- והתוצאה, בשר רך עם טעמים עמוקים וייחודיים.

מנות חורף חדשות באוליבו


בכפר הדרוזי ירכא, השיקו לאחרונה את אוליבו - ביסטרו שף מקומי בהשראה איטלקית. לקראת העונה הקרה התווספו לתפריט מנות המשלבות בין המטבח הערבי לזה האיטלקי ונרקחות בטאבון עצים. הבעלים והשף שאדי בשארה יצר מנות מיוחדות המתאימות לימי החורף הקרים. ראשונה - ריזוטו פריקי ופטריות יער, עיקריות - ספיחה כבש מבשר כבש מפורר, על פוקצ'ה חמה אפויה בטאבון עצים, מתובל בעגבניות, בצל, שום, עשבי תיבול ורוטב טחינה; סמבוסק כבש בבישוט איטי בטאבון עצים בליווי טחינה פיקנטית. קינוח ערבי קלאסי המורכב מבצק פילו במילוי אגוזי מלך וקינמון מעוטר במי סוכר, אפוי בטאבון עצים, מוגש על קרם מלבי.

לוקה מרעננת את תפריט הבראנץ'


מסעדת לוקה, המתמחה במטבח האיטלקי וממוקמת בלב המרינה בהרצליה, מרעננת את תפריט הבראנץ' המוגש במסעדה בימי שישי ושבת, בעזרת השפית מאיה קליין. קליין, זוכת העונה הראשונה של התכנית 'משחקי השף', העניקה לבראנץ' של לוקה טוויסט חדש באמצעות שדרוג מנות קיימות ויצירת מנות חדשות בסגנון כפרי גלילי. כעת הבראנץ' מתהדר במנות בניחוח איטלקי לצד מנות ישראליות העשויות ממיטב חומרי הגלם שיש לנו בישראל. הבראנץ' מוגש בימים שישי ושבת ומציע מנות כגון: גבינות בשילוב של ירק זעתר טרי ובזיליקום, סלטים טריים ולא שגרתיים, פריטטות, מאפים טריים מלוחים ומתוקים הנאפים במקום, בר לחם עשיר, ממרחים שונים, דגים מעושנים, לאבנה ביתית, מוזלי, ריבה ביתית, טירמיסו ועוד.

ימי שישי החדשים בים 7


במסעדת "ים 7" בהרצליה פותחים במסורת של שישי צהריים, בין השעות 12:30-17:00. בזמן זה תהפוך המסעדה האלגנטית את פנייה ותקבל את שישי צהריים עם מוסיקה שמחה ובאווירה צוהלת ומאוד לא פורמלית. ב"ים 7" מזמינים את האורחים לקבל את השבת עם תפריט כייפי וטעים המציע מגוון נשנושי רחוב ים תיכוניים, כשהזרקור הוא על השיפודים המצטיינים שהכין השף יורי סנצ'וק. ומה מחכה לכם? שיפוד ירקות, שיפוד פילה בקר עם ירקות שורש במירין וסויה, שיפוד שרימפס עם צ'אטני מנגו וצ'ימיצ'ורי ועוד הרשימה ארוכה. מומלץ לנסות את הקוקטיילים המעולים והיצירתיים שבמקום.