מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> לחם בשר בני ברק

לחם בשר בני ברק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת קישוא הטלה הציגה שני קישואי בייבי, במילוי של ראגו טלה עם צנוברים ואורז והם טובלים ברוטב דמי-גלאס עדין. הם היו שניים בצלחת, אנחנו היינו שניים מסביב לשולחן - נכון, שלא באמת היה להם סיכוי מולנו?..." רגע לפני שעלה על הטיסה לפראג, הגיע דן תורן לארוחה קרניבורית חלומית בסניף של לחם בשר בבני ברק. הוא גם חזר לשם, רגע לאחר הנחיתה

קצת לפני שאנחנו עולים על מטוס לפראג, החלטתי לסחוב את ניר, אחי הגדול, לארוחה ישראלית טובה. לא שיערתי בנפשי שממש מתחת לאף, כמה מאות מטרים מקניון איילון, אצא למסע קולינרי מרתק ורווי בטעמים וארומות. ובכן, הווייז מראה בני ברק, אבל העיניים מתקשות להאמין, האזור גדוש במגדלי משרדים גבוהים, מסעדות שוות ומלא באנשים שיצאו לבלות. אז על גבול רמת גן-בני ברק, במסעדת לחם בשר נחשפתי למגוון רחב של טעמים ואלמלא השעה, כנראה שהיינו נשארים לאכול עוד ועוד.

מסתבר שאחת המסעדות הטובות בארץ, בעיניי, היא מסעדה כשרה... ולא סתם כשרה - אלא בעלת כשרות מהודרת של בד"צ מחפוד. יחד עם זאת תעודת הכשרות שעל הקיר כלל לא מפרה את איזון הטעמים המושלם, השירות יוצא הדופן ותפריט השף העשיר שכמותו תמצאו, אולי, ברובע במסעדות בניו-יורק.

בלי גינונים מיותרים


לחם בשר היא פרי יצרתם של שני יזמי קולינריה וותיקים, שהקימו לפני ארבע שנים את הסניף הראשון בנמל תל אביב, ואת זה שליד קניון איילון, כשהקונפסט הוא זהה: שילוב בין לחם משובח שיצא זה הרגע מהטאבון ובשר איכותי ועסיסי. הניסיון העשיר של השניים ניכר בכל הפרטים במסעדה, החל מתפריט מבריק, דרך עיצוב המסעדה עצמה ועד למניירות הקטנות של נותני השירות. אבל הניסיון לא הפך ליומרנות והמסעדה שומרת על עממיות וצניעות. המחירים הוגנים וראויים, לא תמצאו מתלה לז'קטים בכניסה למסעדה, והצלחות הגדולות מלאות באוכל ולא בקישוטים צבעוניים מיניאטוריים - כאן באים בשביל לאכול, ולאכול טוב.

המיקום של המסעדה חושף אותה לקהל מגוון ורחב של סועדים ונראה כאילו הושקעה מחשבה עמוקה בכדי להתאים אותה לכל סועד פוטנציאלי. בשולחן מאחורינו זוג צעיר שלוגם בירות ולועס סטייקים, מימין משפחה עם שני ילדוד'ס, משמאל כמה חבר'ה צעירים החוגגים יום הולדת, והיו שם גם כמה אנשי עסקים דוברי שפות זרות, וגם זוג חרדים באחת הפינות. כולם מחויכים ונהנים מאוד - וגם אנחנו, איך לא נהנה? האוכל בלחם בשר פשוט משגע!

הטבעונית המפתיעה


את השולחן זכינו לחלוק עם אביתר, מנהל המסעדה ודעתן לא קטן, שסיפר לפרטי פרטים על הרעיון, החזון והמימוש המושלם. בזמן ששמענו סיפורי מסעדות, לשלוחן החלו לזרום מנות מרשימות בזו אחר זו - ממנות הפתיחה המיוחדות, דרך נתחי הבשר העסיסיים ועד לקינוח שיזכה לפסקה בפני עצמו.

התחלנו את האורחה עם פוקצ'ה חמימה עם מטבלים (טחינה, שמן זית, חצילים, פלפל קלוי וזיתים), ובין ביס לביס, כבר ראינו את מצעד הראשונות אל עבר השולחן: סלט קינואה, קרפצ'יו סינטה וקישוא טלה. סלט הקינואה היה מפתיע בעסיסיות ובטעמים שבו - קינואה אדומה אורגנית ספוגה ברכז רימונים חמצמץ-מתוק, עדשים מונבטות, אגוזי לוז, חמוציות, בצל סגול ועשבי תיבול – מנה טבעונית טעימה המוגשת במסעדת בשרים מעולה. קרפצ'יו הסינטה היה עשוי מנתח סינטה מובחר בליווי פיסטוקים וארוגולה - פשוט תענוג. מנת קישוא הטלה הציגה שני קישואי בייבי, במילוי של ראגו טלה עם צנוברים ואורז והם טובלים ברוטב דמי-גלאס עדין. הם היו שניים בצלחת, אנחנו היינו שניים מסביב לשולחן - נכון שלא באמת היה להם סיכוי מולנו?

וגר אנטרקוט עם טלה


המסעדה מתמחה בבשר, כך שהיה מתבקש לדגום איזה סטייק או שניים. נתח האנטרקוט הגיע עסיסי מאוד, מדיום-רייר כבקשתנו, בהגשה מינימליסטית עם בצל ועגבניה צלויים, מלח-פלפל לבזיקה וצלוחית של רוטב צ'ימיצ'ורי בצד, וזה כל מה שצריך. הנתח היה משויש ומעולה תוך הקפדה עילאית על אחידות הצלייה. היינו חייבים לטעום גם מהסינייה טלה, הוא פשוט קרא לנו לטעום ממנו, אנחנו בכלל היינו כבר שבעים עד אפס מקום. מדובר בראגו טלה המוגש עם גרגרי חומוס, צנוברים, קרם חציל ותבלינים ארומטיים. הסינייה יצאה מהטאבון, כן, כן - אני לא מתבלבל, מהטאבון - זה הכשרון של המקום, בלדעת איך לטפל בכל נתח בשר, בכל דרך בישול אפשרית. בין היתר זכינו לטעום כדורי פטה כבד על מצע של קיגל ירושלמי שבעיניי מהווה סמל ליצירתיות קולינרית וממחיש בצורה הטובה ביותר את מניפת הטעמים הנוצרת כאשר משלבים מטבח יהודי-מסורתי עם מחשבות קולינריות מתקדמות.

כל בר-דעת, ובטוח כל קרניבור, ידע להעריך את הירידה לפרטים במנות של לחם בשר, אלו לא רק הקישוטים והסידור על הצלחת ובוודאי שלא גודל המנה או ההרכב עצמו, זה בעצם השילוב הנכון של טעמים המפצחים את הסוד לאושר אמיתי.

תפריט היין במסעדה הוא לא פראייר בכלל ומציג רפרטואר יינות מכובד ומרשים. המחירים, תתפלאו, מזכירים יותר מחירי חנות מאשר מחירי מסעדה וגם פה הושקעה מחשבה - אני, כאיש יין, הצלחתי לזהות דפוס מאוד ברור בתפריט היין ואחרי שטעמתי חלק נכבד מהמנות במסעדה, התבהר לי שתפריט היין הולך יד ביד עם תפריט האוכל. ההתאמה עליה ימליצו צוות המלצרים, נבדקה בקפידה. תסמכו עליהם.

הפינה המתוקה של לחם בשר


כשסיימנו לבלוס את ערימות הבשר והתוספות הגאוניות, התרווחנו לנו בכסא ונרגענו עם עוד כוס יין. אבל לאביתר היו תוכניות אחרות ובדיוק לרגע הזה הוא חיכה לאורך כל הארוחה. מיד עם שליפת קיסם השיניים הראשון הוא סימן לאחד המלצרים שהגיע הרגע. חשבון? לא ולא.. צוות המלצרים החל להזרים לשולחן את מגוון הקינוחים שמציעה המסעדה וכבר מהארומות ניתן היה להבין שכאן לא משחקים בנדמה לי. אז טעמנו גנאש שוקולד עשיר ומלא, גלידת וניל שכלל לא מסגירה את מקורותיה הלא-חלביים, מאפים טריים שמלווים בפירות צבעוניים והכל טעים טעים ו.... כשר?! כן. גם כאן המסעדה יוצאת מגדרה ומציגה קינוחי פרווה שאלמלא תעודת הכשרות שעל הקיר, לא הייתי משתכנע כל-כך בקלות שהם לא חלביים לחלוטין.

אז אסכם בקצרה - לכו לאכול בלחם בשר בני ברק - אל תוותרו על זה בשום מקרה. מספיק קצר? ואם זה לא הספיק אז קחו בחשבון שהמסעדה מציעה גם ארוחות עסקיות בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 12:00-17:00 שבמסגרתם תוכלו להיחשף למרבית המנות מהתפריט ולחלק נכבד ממנות הספיישל היומיות. בימי שישי המסעדה מציעה בופה של אוכל מוכן - בוחרים מהמיטב ומביאים לשולחן השבת.

אנחנו עלינו על הטיסה לפראג, וכשחזרנו, שוב התייצבנו בלחם בשר, כי ככה זה שאנחנו אוהבים לפרגן לעצמנו.