"לפני כמה חודשים נפתחה פיצהלה רסט על תפריט הרצה, ושממש לפני כמה שבועות הוא גובש באופן סופי, אחרי שניצח עליו השף יצחק חן, שמתמחה במטבח האיטלקי והספרדי..." יעל ברקוביץ' מגלה את פיצלה רסט ליד הפיצרייה בירושלים
"בכל ביס תרגיש את הרכות של הלחם עם הפריכות של העלים, הצמיגות של הפטריות, העקצוץ של הבלסמי, החריפות של הגבינה והגרגר של המלח הגס..." מיכל גיא מתרשמת מאהבתם של גלית והנס ברטלה בבית הקפה גאיה ברטלה, פתח תקווה
מסעדת אבו חאלד מכינה בהרצליה בשרים על האש, דגים וסלטים כבר 25 שנים. זוהי מסעדה מזרחית אותנטית, שעל קירותיה ציור מדברי והאווירה בה היא חמימה וביתית. מדי יום, בשעת הצהריים, נוהרים לכאן עובדי האזור לארוחה עסקית
שקשוקה אמתית, מעגבניות בשלות, מביצים טריות, עם לחם לבן ורך כספוג, מהסוג שיגרום לכם לחלום עליה בלילה וללקק את האצבעות ביום, היא סוד השמור ליודעי דבר בלבד. אספנו בשבילכם ארבעה סודות מארבע מסעדות – הנה השקשוקה
ולהלן חדשות המסעדות: מסעדת מאראבו מתהדרת בימים אלו בתפריט יין ישראלי חדש, מסעדת כרם זיתים פותחת תערוכה מנדלות של הציירת ענת בר שלום ומסעדת פדריקו שבכיכר העיר תל אביב מזמינה אתכם לערב שישי מטורף. באים?
מהקומה השנייה של הביסטרו סינטה בר, מחלון הזכוכית הצופה אל הרחוב, מתגלות שדרות מוריה ומציגות אורבניות חיפאית במלוא תפארתה. סינטה בר, ביסטרו-בר אסתטי בחיפה, מציג תפריט בשרים, דגים ופירות ים משובח ומהוקצע
"מסוג המקומות שנותנים לך להרגיש כמו בבר שכונתי, ביתי, אבל בלי לעשות לעצמו הנחות כשזה מגיע למקצועיות ולאנינות של העושים במלאכה..." אדם בר בבר שטרן 1 – 24 ברזי בירה, 150 סוגים של בירה מבקבוק והמון נקניקיות
"רוצים עוד? אז מה דעתכם על טרטר פארידה, מעוטר בסלילי קולרבי, רוטבגה, גרניטה פלפל ירוק חריף ברוטב יוגורט וטרגון?..." מיה ואדם בר במסעדת שקוף: הבילוי בשקוף הוא חוויה שעוטפת אותך בהדרגה, ומכל הכיוונים והחושים
אפרת רוזן מחליטה החלטה דרמטית ומגיעה למסעדת המושבה 54 שבראשון לציון. כקולומבוס היא מגלה יבשת חדשה, ובה פוקצ'ה סיניה, רביולי בטטה, שיפודי פרגיות רכים ועוגת ריבת חלב נהדרת. להתמסר לריגוש חדש כבר אמרנו?
יובל בלנקובסקי מגיע למסעדת אבו אל עבד שבכפר הערבי אבו גוש, ונהנה ממאכלים ערביים אותנטיים, הרבה יותר מחומוס-צ'יפס-סלט ליד המנות המוכרות. ובעיקר הוא מדבר בשבחה של הקידרה המקומית המבושלת במשך שעות ארוכות
"לטעם הניטרלי של גבינת המוצרלה מתווספים הטעמים העוקצניים של פרוסות אנשובי, לימון כבוש וסלסת עגבניות. נכון, זה לא המתכון הקלאסי, אבל בעינינו התוצאה הרבה יותר טעימה..." שפרה צח טועמת את פניני לילוש, תל אביב
אורית איציק מדווחת מתחרות השפים הצעירים של מסדר אבירי הגריל, שנערכה בבית הספר תדמור שבהרצליה. הזוכה המאושרת – איילה ויצגול – תייצג את ישראל בתחרות הבין לאומית שתיערך השנה בטורקיה, אבל רק אחרי תקופת הכשרה ארוכה
מסעדת המאכלים של ברטה, ביתית וחמה בפארק המדע ברחובות, מזמינה אתכם לתבשילים ממגוון העדות. התפריט של המאכלים של ברטה משתנה בהתאם לירקות העונה ולטריות הפרודוקטים, לקראת שבת וחג – מכירת אוכל מוכן, ובצהריים – עסקית
אמנם עם בוא האביב נפתחת עונת המנגלים, אבל לא חייבים להישאר בפארק הלאומי עד לחורף הבא. אספנו בשבילכם ארבע הצעות לארבע מסעדות שישמחו להכין לכם שיפודים, סטייקים ומעורב על האש – כמו שאתם אוהבים את הבשר שלכם
"אני אוהב לנצל את המגוון של דבלין, ובכל פעם מנסה בירה חדשה אחרת, לומד על טעמיה ומרקמיה, מהיכן הגיעה ומה הסיפור מאחוריה..." אמיר נהרי מנסה את מזלו בבר דבלין הרצליה – מתברר שכאן הבירה היא עניין של אמנות
"הצלחת שלי הורכבה ממנת פירה גדולה ועליה נחה צלע של חזיר עסיסית וריחנית ברוטב בייקון וסיידר וקישוט של ענף טימין..." אמיר נהרי מתרגש במסעדת סרגוס בתל אביב – אחראית לעשיית המבורגרים מעולים ולחמניות עסיסיות
"הנתח צרוב קלות מבחוץ והולך ומאדים כלפי פנים, עד כמעט נא בחלקים המקיפים את העצם, עם ארומה נקייה ומרקם נגיס מאד..." שפרה צח מתפייטת על הטי-בון של מסעדת עד העצם שבהרצליה ויחד עם בן זוגה מחסלת את כל הבשר עד העצם
אביב של פסטיבלים במסעדות: פסטיבל מאמא צ'ארלי במסעדת אוליב ליף, פסטיבל הודו במסעדת אינדירה, פסטיבל סרטים בבית הקפה אצטקה ופסטיבל דגים וגבינות במסעדת אדמה. אילו בילויים אתם מתכננים לעצמכם החודש? הנה כמה המלצות
"התפריט של הקפה של רוז'ט מורכב מתבשילים ערביים אותנטיים עם ניואנסים של התאמה לחיך הישראלי. אמנם בשעת צהריים מוגשות כאן עסקיות, אבל אני בוחרת פשוט לטעום מכל מני מנות בתפריט..." אורית איציק, הקפה של רוז'ט, יפו
שפרה צח על טרה אוליבו – תחרות שמן הזית הבינלאומית, שתיערך במלון ענבל בירושלים בתאריכים 15-18 במאי. במסגרת התחרות, ארוחת גאלה מיוחדת שעל תפריטה שוקדים השפים מיקי חמו ומוטי בוחבוט והסופרת הקולינרית פיליס גלזר
"לאחר התלבטות לא פשוטה בחרנו חמישה סוגים: שוקולד לבן עם גנאש מריר, חלבה, נוגט, לימונצ'לו ושוקולד מריר עם גנאש לבן... זה היה אחד הרגעים הרומנטיים שחווינו..." אורלי פרש-אזולאי ובן הזוג, שוקולטה, ראש פינה
"מילת המפתח של בק היא לארג'יות: בעבור 35 ₪ מקבלים ארוחה גדולה המורכבת ממרק היום, מנה בשרית, תוספות חמות וצלחת סלטים קטנה נוספת... היתרון הוא שהאוכל מבושל טרי במקום..." יעל ברקוביץ', שעת צהריים, בק הירושלמית
שיפודי התקווה בחיפה, מרשת מסעדות הבשר המוכרת על סניפיה הרבים ברחבי הארץ, מציעה לכם מבחר גדול של בשר ודגים הצלויים בקפידה על גריל פחמים, מבחר סלטי הבית, לאפות, מרקים ותבשילים. ובשעת צהריים - ארוחה עסקית משובחת
לא על המנגל לבדו: ערב ויום העצמאות הם אמנם הזדמנות נהדרת לצליית סטייקים על האש, אבל אם בכל זאת תחליטו על ארוחה ממוזגת במסעדה טובה, אספנו בשבילכם המלצות מהמיטב שבהן לארוחת יום עצמאות משובחת, ושיהיה לכם חג שמח
לרגל יום העצמאות אנחנו נזכרים בסממני הישראליות שלנו. בין הקיבוץ לשוק, בין האימא הטריפוליטאית למערכת היחסים עם בני הדודים – כאן חבויה הישראליות. ובתוך כל אלו תמיד נמצא מסעדות, שיותר מכל דבר אחר, משקפות אותנו