Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת יאמטויה הוד השרון
לחם בשר הרצליה

יאמטויה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"יחד עם הסושי אנחנו בוחרים מנת מחבת של 'איקה באטה יאקי', ובעברית פשוטה - טבעות קלמארי ופטריות שיטאקי מוקפצות ברוטב של חמאה, שום וסויה..." שירלי רחמים שמחה לגלות מטבח יפני אמתי בביסטרו יאמטויה שבהוד השרון

אל הפינה הקולינרית הזו של הוד השרון אני נחשפת לראשונה. יאמטויה - שם נרדף ליפן - היא ביסטרו קולינרי יצירתי וחווייתי הבולט בייחודיותו. הוא גם שוכן מרחק דקה אחת מאחד הרחובות המרכזיים בעיר. בן זוגי ואני בדיוק חוגגים חצי שנה של אושר ואני מחליטה להפתיע עם נפלאות המטבח היפני של יאמטויה.

יאמטויה נוסדה לפני כשנה וחצי תחת חתימת השפית היפנית הנודעת איה אימטאני. רבות נכתב על אימטאני שהביאה לארץ את המטבח היפני האותנטי, כשבאמתחתה קריירה מרשימה ביפן ובאירופה כמו גם במיטב המסעדות היפניות בישראל, ביניהן אונמי וטאקמרו.

איה אימטאני היא גם יוצרת הספר "סושי כל אחד יכול", שבו היא מלמדת בצורה פשוטה ומדויקת, צעד אחר צעד, איך מכינים מגוון מתכונים יפניים קלילים. כשהיא הקימה את יאמטויה - ביסטרו משלה, חברו יחדיו המקצועיות והתחכום תוך השקעה רבה.

את פנינו מקבלת אחת המלצריות של יאמטויה בחיוך ישראלי דווקא, ובבחירה מושכלת אנחנו מחליטים לשבת בשולחן בר מעט גבוה, שממנו נוכל להשקיף מטה. את קירות יאמטויה עוטפות תמונות של סרטים יפניים ישנים, חלקם סרטי קומיקס וחלקם סרטי ילדים, הבחור שאתי מפגין ידע מרשים ומזהה חלק מהם בחיבה.

התפריט של יאמטויה עשיר במיוחד ומשלב לצד מנות ראשונות, סלטים ומרקים, גם מנות גריל, מנות אורז מסורתיות, סושי, מוקפצים ובאופן בולט ומיוחד גם תפריט של ארוחות יפניות מסורתיות מובנות למביני עניין ולמיטבי לכת בלבד. ואם כבר ללכת אז גם אנחנו יוצאים לדרכנו, צעד אחר צעד, ומבקשים את עצת המלצרית בבחירת המנות.

כך אנחנו מתחילים במשקה סאקה חמים שמוגש, כמיטב המסורת, בכוסות קטנטנות ונמזג מבקבוקון קרמיקה. מאחר שאומרים ששתיית סאקה מכוסו של אחר נחשבת ביפן כסימן לחברות, אני ממהרת לשתות מכוסו של בן זוגי. יחד עם הסאקה אנחנו טועמים גם ממשקה צ'ויה אלכוהולי ומתקתק שבו שזיף יפני בשם אומה UME .

למנה ראשונה אנחנו בוחרים את האגאדשי טופו, מנת מרק עם פטריות נאמקו וקוביות טופו פריך, פריכות הטופו עם רטיבות המרק היא נהדרת ואנחנו נהנים מהתחלה מצוינת לארוחה.

מרק נוסף שאנחנו טועמים הוא מרק האודון על בסיס ציר דגים, סאקה וסויה עם אטריות חיטה, המוגש עם אצות וואקמה ושבבי טמפורה פריכים. כמובן, זהו מרק בריא במיוחד ומלא בוויטמינים, אטריות האודון בשרניות וייחודיות בטעמם.

קהל המבקרים בביסטרו יאמטויה הוא מגוון ביותר – מגיעים לכאן יפנים שנקלעו לאזור הכמהים לאוכל האותנטי מבית, משפחות וזוגות מקומיים ועוד רבים וטובים שרוצים לחוות מסעדה יפנית אמתית.

במנה העיקרית אני לא מוותרת על הסושי ומזמינה לי רול משובח של סלמון, טונה ושרימפס בטמפורה עטופים בטוביקו ירוק וכתום. הסושי מוגש צבעוני, טריותו מורגשת והאיכות נוטפת מכל עבר. יחד עם הסושי אנחנו בוחרים מנת מחבת של "איקה באטה יאקי", ובעברית פשוטה - טבעות קלמארי ופטריות שיטאקי מוקפצות ברוטב של חמאה, שום וסויה. הקלמארי רך ומעודן והרוטב מורגש היטב.

אחרי כמות מכובדת של סושי ומנת קלמארי מואט הקצב ואנחנו נחים מעט. בתום מנוחה לא ארוכה במיוחד, מגיעה לשולחננו ביאמטויה מנת מלאבי משמחת, ולצדה קוביות טראפל שוקולד מדהימות משלושה סוגי שוקולד ואגוזים. עם הקינוחים אנחנו נהנים גם מתה יסמין המוגש בקנקן זכוכית ובתוכו פקעת שאט-אט נפתחת בוויזואליות מענגת.

מסעדת יאמטויה היא ללא ספק יפנית אמיתית שמציעה טעמים, ריחות, איכות חומרים ואווירה אמתית. ביאמטויה ניתן ליהנות גם מארוחת שף ייחודית בהזמנה, הכוללת גם מנות שאינן רשומות בתפריט. כך שאם בכוונתכם לטעום את יפן, מומלץ לנסות את מסעדת יאמטויה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש