אז, בימים ההם, כשחג השבועות היה עדיין חג חקלאי, היו מקריבים בני ישראל את ביכורי השדה שלהם כקורבן לאל בבית המקדש בירושלים. ומה עוד תבקשי מאתנו מכורה? הנה המסעדות החדשות שלנו, פרי ביכורנו מהשנה האחרונה
אז בימים ההם, כשחג השבועות היה חג חקלאי, היו מקריבים בני ישראל את הביכורים קורבן לאל. מה עוד תבקשי מאתנו מכורה? הנה המסעדות החדשות שלנו, פרי ביכורנו
יבנה מונטיפיורי
השף יונתן רושפלד כבר הגיח בהופעת בכורה לפני שנים רבות, עם מסעדה שנשאה את שמו. בין בנותיו הבוגרות הנוספות ניתן למנות את טאפאס אחד העם ואת הרברט סמואל הידועות, אולם בסל ביכוריו מהשנה האחרונה נמצאת מסעדת יבנה מונטיפיורי.
יבנה מונטיפיורי ממוקמת בפינת הרחובות יבנה ומונטיפיורי בתל אביב, והיא מציעה חוויה בלתי נשכחת. בעוד היא מציגה את עצמה כביסטרו אמריקאי-צרפתי, היא מייצגת כראוי גם מנות מהמטבח האיטלקי והאסייתי, שילוב שמייצר אווירה כיפית במסעדה.
בשבועות כמו בשבועות, מצאנו מנה בתפריט של יבנה מונטיפיורי, שהולמת את רוח החג: ניוקי Home Made – עם ערמונים, פרמז'נו, רג'יאנו ואפונה – ללקק את האצבעות.
האיטלקיה בתחנה
עד לפני זמן לא רב כל כך היה מתחם תחנת הרכבת הישנה, בואך נווה צדק, עדיין שטח עזוב. היום, לא הרבה יותר משנה אחת אחרי, מתהדרת תל אביב במתחם הרכבת הידוע בפי כל, שבו חנויות, מסעדות ותערוכות. זה אזור תיירותי חביב ומקבל פנים, ומסעדת האיטלקייה בתחנה היא אחת מפניניו.
מסעדת האיטלקיה בתחנה מציעה למבקרים בה לערוך מסע באיטליה, בין מנות מנאפולי, סרדיניה, סיציליה ועוד. מתוך התפריט של האיטלקיה בתחנה, הנה אחת שתהלום את חג השבועות: פטוצ'יני אלפרדו די ללו – מנה ברוטב פטריות פורטבלה, שמפיניון, פטריות כמהין לבנות וגבינת פרמז'נו.
קימל בגלבוע
לא מזמן פתח השף שאול בן אדרת את מסעדת קימל בגלבוע, פרי ביכוריו מהשנה האחרונה. אחרי שגשוג של יותר משמונה עשרה שנים של האחות הגדולה, קימל נווה צדק, מסתמנת גם קימל בגלבוע כהצלחה לא קטנה. אל מול אתר סקי (מלאכותי אבל אמתי) מגישה קימל בגלבוע מאכלים מחומרי גלם אזוריים, בשרים משובחים, דגה טרייה ותבלינים ייחודיים מגינת הירק של המסעדה. מעבר לאלו, כמובן, בר יינות איכותי וארוחות שף לפי הזמנה.
בקימל בגלבוע, בשבועות או בימים רגילים, תוכלו ליהנות מארוחות בוקר שכוללות גבינות איכותיות. מעבר לאלו, ברוח החג, תמצאו כאן רביולי גבינת עיזים דוקסל בטטה פטריות שמנת ומרווה.
טאפאיה
מסעדת ביכורים חדשה בראשון לציון היא מסעדת טאפאיה – טאפאס בר ספרדי שמציע מגוון מנות ייחודיות ומשובחות. אלו טובלות בשפע רב של דמיון וכוללות נתחי בשר מובחרים, דגים, ירקות טריים, מטבלים וגבינות מיוחדות. התפריט בניצוחו של השף-יועץ עינב אזגורי (לשעבר אלומה בכפר) עושה שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים.
הטאפאסים של טאפאיה כוללים מנות צמחוניות, מנות דגים ומנות בשריות, כך שגם מי שאוהב לעשות לו שבועות בכל השנה יוכל ליהנות כאן מקסדיה – טורטיה במילוי גבינת גאודה, ריבת בצל, בזיליקום וקרם פרש, או מפטריות בריוש, המוקפצות על לחם בריוש ומעליהן גבינת ברי צרפתית מותכת.
ביכורים.
-
פרי ביכורנו - המסעדות החדשות
-
קימל בגלבוע - טובלת בנוף
-
חגיגת שבועות במסעדות
-
ארוחת שבועות במסעדה