מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדת צונמי סושי וברביקיו ירושלים

צונמי סושי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יעל ברקוביץ' וידידה הסטודנט הנצחי מגיעים למסעדת צונמי שברחוב בן-סירא בירושלים. כאן היא מגלה תפריט מגוון ואסתטי, רול באונטי עם קוקוס, אגוזים ושוקולד לקינוח, ומבצעים מיוחדים לסטודנטים. מישהו אמר דים סאם ולא קיבל?

כשתוקף אותי החשק לסושי, מדובר ברעב מובהק וברור, שלא יפוג ולא יתרצה עד שאנגוס בחתיכת דג טרי עטופה באורז ושאר ירקות וטבולה במעט סויה. על כן, לפני כמה ימים, כשהתקשר ידידי איתי, הסטודנט הנצחי שעדיין עובד על התזה שלו, הודעתי לו חד משמעית שאנחנו הולכים לאכול סושי. וכך הגענו אל מסעדת צונמי, הממוקמת בקצה רחוב בן-סירא, במרכז חיי הלילה של ירושלים ומול שדרת ממילא.

העיצוב של צונמי הוא של בר מסוגנן באווירת המזרח הרחוק: רצפת עץ שחורה, קירות אדומים מעוטרים, אקווריום - קיר עם צמחי מים, אורות מעט מעומעמים ובר משקאות רחב. כשהגענו התנגנה ברקע מוסיקה שקטה של דפש מוד. בקצה של צונמי ישנה יציאה לחצר הגובלת בחורשה שברחוב אגרון, שם ניתן לעשן ובכלל ליהנות מלילות הקיץ החמימים. אנחנו התיישבנו בפנים, באחד השולחנות שמול הבר.

עיון בתפריט של צונמי העלה מבחר רחב של מנות מהמטבח היפני לצד מנות בסגנון אסייתי-פיוז'ן. בין המנות הראשונות ניתן למצוא נפוצות כגון מרק מיסו, חמוצים יפניים ואדממה, ומנות נוספות כגון צ'יפס בסגנון יפני, סלט ואקמה, סלט מלפפונים ואצות ועוד. המנות העיקריות מגוונות מאד אף הן, וכוללות דים-סאם במילויים שונים, אטריות מוקפצות עם שלל תוספות, וכמובן, את כל סוגי הסושי הנפוצים, לצד המיוחדים של צונמי. התרשמנו גם מהיצע המשקאות המרשים, שכולל משקאות סאקה וצ'ויה יפניים, לצד מבחר ליקרים, טאקילות, וודקות ובירות מהחבית ובבקבוק.

איתי ואני החלטנו לחלוק ביננו את כל המנות, כדי לטעום מכמה שיותר שילובים מעניינים, וכך הזמנו ארבעה רולים מיוחדים. על מנת להעביר את זמן הציפייה המתוח (שכן החשק לסושי רק התעצם לאחר העיון בתפריט) החלטנו לפתוח בסלט וקאמה. בזמן שחיכינו, בדק איתי את המוניטור שניצב בראש השולחן, שבאמצעותו ניתן לראות מבחר מנות, להתעדכן במבצעים ולהשתעשע במשחקים. כך הוא מצא תכנת צילום שצילמה אותנו בשלל פוזות, ואף הוסיפה אפקטים.

סלט הווקאמה שאותו קיבלנו הגיע בצלחת גדולה ועמוקה ובתוכה אטריות שעועית דקות ושקופות, שהוגשו עם אצות, בצל ירוק דקיק ופרוסות מלפפון וגזר בתחמיץ, עם גרגירי שומשום לבנים ושחורים פזורים מעל. כל אלו יצרו סלט חמצמץ-מתקתק ומוצלח למדי.

ארבעת הרולים היפים שהזמנו הגיעו על מגש גדול, בליווי קערת ג'ינג'ר, וסאבי ורטבי טריאקי ומיונז פיקנטי. פתחנו ברול החם, שנקרא גרילי בילי. הגרילי בילי אכן הגיע חם, הכיל כל טוב של סלמון, טמפורה, בטטה, קנפיו ואבוקדו, עטוף בסלמון מוקרם, ועליו רוטב טריאקי. השילוב הנ"ל הורכב מחומרים משובחים, והיה פשוט מצוין. עוד רול מוצלח מאד הוא הריינבו המעורב, שהכיל נתחי טונה וסלמון טריים ואיכותיים, בשילוב עם אבוקדו. גם מנות המאקי בטטה טמפורה והשיטאקטאק היו טעימות ונאכלו בשקיקה.

קינחנו, בהמלצת המלצרית, ברול באונטי, שהוא קינוח קר על בסיס קוקוס החתוך בצורת רול, בציפוי שבבי אגוזים ועם נגיעת שוקולד באמצעו. מדובר בקינוח יפה ומיוחד, מתוק ומרענן, ששבר בעבורי את מליחות הסויה (איתי התפרע איתה מעט קודם לכן).

צונמי הוא סושי-בר עם אווירה צעירה, נינוחה וכיפית, מקום שמתאים לסושי ובירה בחברותא רחבה או מצומצמת (בהתאם לכך הוא נפתח רק ב-17:00 ופתוח עד השעות הקטנות של הלילה). עוד נוכחנו ושמחנו לגלות שבימי שני סטודנטים כמו איתי יכולים ליהנות כאן מהנחה של 20% על כל התפריט. בימי ראשון מציע צונמי דים-סאם "כפי יכולתך" ב-89 ₪, ובימי שלישי ניתן לאכול סושי, לפי היכולת, באותו מחיר. פרט לזאת ניתן להזמין מצונמי משלוחים ולספק את אותה תאווה מדוייקת לסושי גם בסלון שבבית.