עכשיו כשהאביב כבר כאן (ימים יגידו), מציעה הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה טיפים לפיקניק בריא. אז קחו הרבה פירות וירקות, פנקו את העוף במרינדה ותשכחו מנייר האלומיניום, מקופסאות השימורים ומבקבוקי הפטל
היישר מאיטליה הגיעה סטיק האוס (Stick House) גם לתל אביב. מדובר בגלידרייה שמציעה גלידה איטלקית על מקל, שלגונים שמוכנים מחומרי גלם טריים ומשובחים נטולי תוספות מלאכותיות. וגם אפשר לבחור ציפוי שוקולד ואגוזים
ברביס היא הדיינר של אילת, שמאז שנת 2003 מכינה המבורגרים ביתיים מיוחדים, נקניקיות תוצרת הבית, ועוד בשרים ופירות ים. בימים ראשון עד שישי מוצעת כאן ארוחה עסקית משתלמת, הנה לכם הפרטים, רשמו לקראת הנסיעה לאילת
"כי בית קפה, כפי שמסבירה לנו המדריכה, הוא הרבה יותר מהמקום הפיזי. הוא מקום שמערב תרבות, רוח, פוליטיקה וחברה..." שפרה צח משתתפת בבוקר שישי בסיור "איך אתה אוהב את האספרסו שלך" של העמותה לתיירות תל אביב
בניגוד לערי חוף אחרות, מרכזיות יותר, שלא נזכיר את שמן המפורש, נתניה מצטיינת ביופי של ים ובטיילת נקייה, במדרחוב צבעוני ובהרבה מסעדות ביתיות. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בנתניה, בשביל הפעם הבאה שתחפשו אוכל בעיר
איך יודעים שבא אביב? המסעדות מתחילות לציין אותו. אספנו בשבילכם כמה הצעות לחגיגות אביב במסעדות: הופעות, מסיבות, מבצעים וחגיגות – ויחד נעבור את האביב בשלום
תל אביב שופעת ברים ופאבים. רק שבעוד שאזורים אחרים, צפוניים יותר בעיר, נותרים לעתים שוממים, רחובותיה של פלורנטין שומרים על נוכחות ואופי בתוספת הרבה אלכוהול. אספנו בשבילכם המלצות לברים בפלורנטין, כי זה הדבר האמתי
גורמה בעיר הגדולה, כי מה כבר יש לה להציע? אז זהו, שהכול. מטארט פרובנסל אה-לה-צרפת ועל סטייק טרטר, משרימפס ברוטב גבינה כחולה ותפוח עץ ועד יען ביין ואגסים. אספנו בשבילכם מסעדות גורמה בתל אביב, אז כדאי שתלכו
"המנות שאכלנו ריצו את הגיס טל ואותי: הצירוף המרשים של הטעמים הייחודיים, המקוריות והתעוזה העניקו לחוויה שלנו פנים אחרות, שונה בתכליתה מההצעות השגרתיות של פירות ים וסושי..." אורלי פרש-אזולאי במסעדת נמו שבחיפה
גשם-שמש-שמש-גשם: מארס הוא אמנם חודש מטורף, אבל מי שמצליח למצוא זמן לטייל בתקופה הזו של השנה (בהנחה שאינו סובל מאלרגיות אביב) מרוויח מראות, צבעים וריחות מיוחדים מאד. ובשביל הטיול שלכם אספנו כמה מסעדות מחוץ לעיר
ושוב חוזר אלינו החורף, וגם אם לא מספיק קר, כדי שיהיה לנו למה להתגעגע: מתכון פשוט למרק קרם, עם כל ירק שתבחרו. ענבל שקד מגלה את הסוד שמאחורי "המרקם הקטיפתי, האחיד, השמנתי והמיוחד מכדי להתבשל במטבח שלי"
"מהיכרותי הטובה אתה חשבתי שאת מנת הקרפצ'יו אוכל לבד, כך שהופתעתי כשהיא התעניינה בפרוסות הדקיקות שתובלו בשמן בזיליקום ובלסמי מצומצם ועוטרו בחופן ירוקים, בשבבי פרמזן ובלחם קלוי..." אורלי פרש-אזולאי, לימה, זכרון יעקב
מודרן במוזיאון ישראל בירושלים מציגה מטבח ירושלמי עכשווי ויצירתי, המבוסס על המטבח הירושלמי הוותיק. בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית מקומית משתלמת. אגב, אם תביטו קדימה תראו גם את נוף עמק המצלבה והכנסת
המנות הספרדיות הקטנות יחליפו בקרוב את הקדירות החמות ואת המרקים הסמיכים, וכל מה שיתחשק לכם יהיה קוביות גבינה קטנות, דגים כבושים וקלמארי מטוגן. אספנו בשבילכם מסעדות טאפאס מומלצות, תיהנו מהשינוי המרענן!
"פילה מוסר על הפלנצ'ה, עם מעטה קריספי מבחוץ ובשר לבן ועסיסי בפנים, על מצע של ניוקי שחמחמים ברוטב גבינות עדין וטעים עם פלפלים קלויים. יופי של שילוב טעמים, מרקמים וצבעים..." שפרה צח גם-וגם במסעדת סיטרה, סי-אנד-סאן
אסתר, ושתי, אחשוורוש והמן הרשע מחזירים אותנו לפרס, גם הדיון האיראני שברקע עושה את שלו. מה יותר טבעי מלדבר על חורש סבזי, גונדי ודולמה? אספנו בשבילכם מסעדות פרסיות מומלצות, כדי שיהיה לכם חג פורים שמח
"בעיקריות, עם הסיבוב השני של סם אדאמס (אחרי שהתיידדנו קצת, סמואל קוצר לסם) הזמנו מנה של פאהיטס - מרחשת רוחשת ולוהטת, שבה נתח בקר עם בצל וגמבה מטוגנים..." אדם בר מבקר במייקס פלייס הרצליה – השיבוט החדש
מסעדת קולוני שבירושלים עורכת הערב מסיבת פורים עם מופע אנרגטי של ההרכב "אבן ירושלמית" ומסיבת שנות ה-80 לתוך הלילה. ואם אתם בדרך לאילת, מסעדת אל גאוצ'ו מציעה לכם חגיגת פורים משפחתית כמו בדרום אמריקה
מדוע לא יבוא פורים פעמיים בשבוע? ככל הנראה בגלל הקלוריות. אבל פעם בשנה מותר: הנה לכם מנות שפעם בשנה, בפורים, שווה לשבור בשבילן את הדיאטה. מתי בפעם האחרונה אכלתם את השחיתות של שף שאול בן אדרת בקימל שנקראת פואה גרא?
אם אחשוורוש היה מזמין את ושתי למשתה עם הרבה אוכל ויינות מקומיים, אילו היו נכללים בו? יובל בלנקובסקי עם המלצות יין מקומיות לפורים – חדשות מיקב צובה, בלנד חדש של יקב אדיר, יין הדגל של טוליפ ו-50/50 מיקב אסף
העניין עם הדגים הוא לא רק הפילה או המצע, מדובר קודם כל באווירה של ים. ועכשיו כשהאביב והחורף רוקדים פה דואט, זוהי הזדמנות מעולה לפקוד את הים ולאכול דגים. אספנות בשבילכם מסעדות דגים בתל אביב, כי זה כיף
כמו ביפו, מסעדת ויטושה היא בולגרית אמתית: המנות – גדולות, המחירים - אותנטיים, ווהטעמים – כמו בבולגריה: מקציצות בגריל ועד מוסקה, מסלט פלפלים קלויים ועד קבב בולגרי. ומה קורה בשעת צהריים? כמובן, ארוחה עסקית
מסעדות גורמה כשרות: אנטריקוט במגוון עשבי תיבול ותבלינים; חזה אווז בקלבאדוס ושאלוטס; ריזוטו שקדי עגל וארטישוק ירושלמי; טורנדו רוסיני בליווי פירה כמהין, פוקצ'וי אפוי ברוטב יינות הגולן. מי אמר שכשר זה לא טוב?
ברים בירושלים: כי מי אמר ששיכורים יש רק בתל אביב? תוצרת אירלנד, אוסטרליה וישראל – ירושלים מציעה אסופת ברים שהיא גם קיבוץ גלויות בעיר הבירה. איפה אתם מעדיפים את ה-Happy Hour שלכם? הנה כמה המלצות לאלכוהול חם
"כהכנה למנה הבאה נחתו עוד שלושה סוגי סלטים על השולחן, סתם, שיהיה, ורק אז הגיע הכבש: מנת צלעות של כבש צעיר עם בצל ועגבנייה שהוכנו בחדווה יחדיו על האש..." עוזי בשן אוכל ארוחה טובה עם חבר טוב במסעדת מוברשם שבעכו