ביום שישי בבוקר, גיא סופר קם בעצלתיים ויצא לטיול בארץ היין שבאזור השפלה. בגבעת ישעיהו הוא מצא את משק היין הנס שטרנבך, סייר ביקב, טעם יינות בייצור עצמי ואכל אכל שתובל בעשבי תיבול מהגינה. זה היה יופי של יום
הסמטאות הציוריות, הבתים העתיקים, ההיסטוריה המוחשית ברחובותיה של השכונה שהוקמה בראשית ימי היישוב היהודי - הופכות את נווה צדק לשכונה היפה בעיר. לאלו מצטרפות שפע של מסעדות בעלות אופי מיוחד. מסעדות בנווה צדק
לקראת יום ירושלים, השף מוטי בוחבוט למסעדת סופיה שבמלון ענבל נזכר בריחות ובטעמים המיוחדים של העיר, ומוסיף מתכונים למאכלים ירושלמיים אהובים: צלע טלה צלויה בליווי ארטישוק ירושלמי, גונדי, יפרח, קובה נמוסייה ומלאבי
"מורן, תל אביבית לא פחות ממני, יצאה יחד אתי מהעיר, ואת החיוך שהתפשט על פניה למראה הכמות האדירה של החניה ליד המסעדה, היה קשה להסיר..." שירלי רחמים מוצאת חניה ליד קלמה שבחוף ים לידו, אשדוד, וגם אוכלת טוב
השף שוקי קדוש במסעדת שוקה בקריית ביאליק מציע מטבח יצירתי וכשר, עם מנות שמוכנות מחומרי גלם טריים. הגורמה, חדש בנוף של הקריות, מוגש במחירים סבירים, על אחת כמה וכמה במסגרת ארוחה עסקית. שבוע טוב ובתיאבון
עין כרם היא אזור ציורי וקסום בדרום-מערב ירושלים, השופע מסלולי הליכה ונוף הרים ירוק. המסעדות בעין כרם מציגות ברוב המקרים פסטורליה המנותקת להפליא מן העיר הצפופה. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בעין כרם, לביקור הבא
"שרימפס ברוטב גבינות וכמהין עם פטריות העונה – מנה שבה מתחרים השרימפס ראש בראש עם הטעמים הנפלאים של הגבינות, הכמהין והפטריות, תחרות שיצאנו ממנה מרוויחים בגדול..." אדם בר, בר פירות הים אושן (Ocean) הרצליה
כיף במסעדות של יפו: הקונטיינר עורכת הערב מסיבה טורקית-צוענית מטורפת, הזקן והים התרחבה לנמל וכעת מציעה ארוחות בוקר מפוארות, והמאמות ממסעדת אל מטבח מציעות לכם אוכל מקומי במבצע מיוחד. כמו ביפו
לא רק עונת החתונות התחילה, גם עונת הטיולים. לאלו מכם שמתכננים לעבור את קו חדרה, אספנו המלצות לברים בצפון. איך שהוא מתברר שדווקא הרחק מאורות הזרקורים של מרכז הארץ, נמצאים כמה מקומות משובחים והרבה אלכוהול
"חובב הבשרים זוכה במנה עונתית ומיוחדת של צלעות טלה אדמדמות עם ארטישוק וירקות צלויים, וחובבת הדגה מתכבדת בפילה לוקוס עסיסי, עם פירה תפוחי אדמה מתחתיו וכסות עשירה של פטריות שימאג'י..." שפרה צח, הירקון 99, תל אביב
עיר עתיקה עם מבני אבן היסטוריים, נמל יפהפה, חומוס, בקלאווה, דגים טריים, פירות ים עסיסיים, בריזה – וכל זה מרחק נסיעת רכבת לא מאד ארוכה. העיר הצפונית היא אתר מעניין לטיולים, אספנו בשבילכם מסעדות מומלצות בעכו
מסעדות חדשות בתל אביב: אביגדור הוא לופט מיוחד לאירועים, שנפתח לאחרונה בניתוחו של השף רן שמואלי בשכונת מונטיפיורי. הוא מציג עיצוב אורבני, מטבח פתוח ותפריט מקומי ברמת הגשה של מסעדת שף. משתתפים בשמחתכם
"הסטייקים הוגשו על פלנצ'ה לוהטת, כזו שניתן להמשיך ולצלות עליה את הבשר. רחשיה נשמעו נהדר, וכל אחת מאתנו ניגשה לעבודה בלהט..." אורלי פרש-אזולאי חוגגת עם הרבה בשר במסעדת אל גאוצ'ו הארגנטינאית שבחיפה
פישרמן – דגים ופירות ים בפינה יפה על שדרות רוטשילד, תל אביב, ובאווירת שוק דייגים שוקק, ובימים א'-ה' מוגשת כאן בשעת צהריים ארוחה עסקית משובחת. מאחלים לכם שבוע טוב וטעים לפחות כמו סוף השבוע שכרגע עבר
משנכנס ניסן, נכנסה עונת הרחצה בים. ומה יותר כיף מבירה צוננת בשעת שקיעה מול הגלים? נכון, ארוחה שווה. אספנו בשבילכם מסעדות על הים – כדי שיהיה גם לכם כיף במים
הסמטאות מקושטות והאווירה שונה להפליא מכל מה שמתרחש במרכז העיר תל אביב. יפו הייתה כאן הרבה לפנינו, אבל היצע הברים העכשווי לא היה כאן בעבר. אז אספנו בשבילכם כמה ברים ביפו, כי זוהי חוויה שמומלץ בחום לנסות
"ימאטויה, בית לתרבות יפנית ומסעדה איכותית ואותנטית להפליא, יצאה עם תפריט חדש שכולו נטול גלוטן, ואנחנו כמובן קפצנו על המציאה..." שירלי רחמים אוכלת בלי גלוטן במסעדת יאמטויה – יפנית שבראשה השף איה אימטני בהוד השרון
מי טל שבתאי מגיעה למסעדת לה בוקה שבירושלים, לארוחה אצל השף גיא קמחי. נמצאו מנות צבעוניות בעיצוב של אי קאריבי, תשוקה רבה לבשר משובח והתאמתו לחיך המקומי, והכי חשוב – פירה שמוכן עם שמן זית. כשרה וטוב לה
מסעדת שלו ביער חוגגת את חודש מאי בצורה מיוחדת – עם הרבה דגים ויין. מתחילים היום (3 במאי) עם ערב שהוא כולו שוק דגים אירופי וממשיכים ב-16 במאי, עם טיול בעולם היין והאוכל. ומה בתכנית? כמובן, הרבה אוכל ויין
כמה נעים שהגיעה עונת הטיולים ושכבר לא צריך להישאר ספונים בבית. אם אתם מתכננים טיול צפונה, נשמח להמליץ על הגלבוע – אזור של רכס הרים שטובלים בתוך ים של פרחים ופינות חמד עתירות היסטוריה. אספנו בשבילכם מסעדות בגלבוע
לפני כארבעה חודשים נפתחה ברחוב אבן גבירול 65 תל אביב מסעדה חדשה וליתר דיוק חומוסיה: קסטון חומוס חם. בתפריט: חומוס בכל מני צורות, כולל חומוס-שקשוקה, עלי גפן, קובה בשר וסלט ירקות. ביום שישי: עראק, וודקה וטברנה – תיהנו
"אז כן, במטבח הצ'רקסי בהחלט יודעים מה לעשות עם גבינה, אבל הייתי חייב לנסות גם את הבשר..." עוזי בשן לומד על התרבות ועל האוכל הצ'רקסיים במסעדת צ'רקסיה שבכניסה לכפר כמא. מתכננים בקרוב נסיעה לאזור התבור?
השף עומר מילר (חדר האוכל) פתח לפני חודשים ספורים את שולחן בשדרות רוטשילד בתל אביב, מסעדה אורבנית שמתכתבת היטב עם סביבתה. לשמחת כולם מוגשות כאן באמצע השבוע ארוחות עסקיות, כך שאפשר גם ליהנות וגם בזול
ועוד מסממני הישראליות שלנו – החומוסיה – ומה זה משנה מי היה הראשון שהמציא את הפיתה. לשמחתנו, יש לנו כאלו בשפע, רק צריך לפקוח את העיניים. ובכל זאת, קחו לכם כמה המלצות לחומוסיות משובחות
"מנה תאילנדית בשם שי שו פלה. מדובר בדג בורי שטוגן בבלילה, שהפכה את הציפוי של הדג לפריך. לאחר מכן הוא בושל בקארי אדום, חלב קוקוס, אפונה ירוקה והרבה כוסברה..." דניאל לוין בסינית האדומה שבצפון דיזינגוף, תל אביב