מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לשבועות

יין לשבועות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הקיץ כבר כאן, הגיע הזמן להוציא את היינות הלבנים מהארון ולהכניס למקרר. חוק מספר 1 קשור בטמפרטורה האידיאלית. חוק מספר 2 כבר קשור לטעם, אבל אותו אתם תקבעו בעצמכם. יובל בלנקובסקי עם המלצות יין לבן לשבועות

כפי שאולי הבחנתם, הקיץ כבר כאן, מה שאומר שהגיע הזמן לפתוח יינות לבנים קרירים וצוננים. לפני שתעשו את זה, כדאי שתדעו משהו על הטמפרטורה הרצויה ליינות לבנים: היא צריכה להיות בטווח של 12-14 מעלות. בהתחשב בכך שטמפרטורת המקרר הממוצעת היא 4 מעלות, יין שיצא ממנו הרגע הוא קצת קר לשתייה, מכיוון שבמצבו הנוכחי לא תצליחו להבחין בעושר הטעמים שלו. לכן מומלץ להשאיר אותו מעט בתוך הכוס, ואז להתחיל לשתות.

שרדונה 2011 מסדרת D של יקב דלתון

היתרון הגדול של היינות הלבנים טמון במחיר. באופן כללי, יין לבן הוא משמעותית זול יותר מיין אדום. דוגמא טובה ליין לא יקר ומהנה הוא השרדונה 2011 מסדרת Dשל יקב דלתון. מדובר ביין שנעשה בסגנון של יינות ללא חבית, זאת אומרת שהוא תסס במכלי נירוסטה בלבד. לאחר התסיסה הוסיפו לו 14% של סובניון בלאן, והתוצאה לטעמי היא ממש נהדרת – יין פירותי עם חומציות טובה וגם קצת מינרליות. זהו יין מרענן וכיפי שאפשר בקלות להתמסר לו לבד, ולשתות ממנו עוד ועוד. יקב דלתון יערוך אירוע טעימות מושקע לכבוד חג השבועות, ביום שישי, 25 במאי, מומלץ להגיע.

אביבים 2008 של יקב הרי גליל

יין לבן נוסף שיצא לאחרונה הוא האביבים 2008 של יקב הרי גליל, וכאן מדובר ביין הרבה יותר כבד ורציני. הוא מבציר 2008 ושוחרר רק עכשיו לשוק, עניין די נדיר ביינות לבנים שכושר ההתיישנות שלהם מוגבל יותר מיין אדום. היין מורכב מ-75% ויוניה ומ-25% שרדונה. הוא התיישן במשך תשעה חודשים בחביות עץ ואחוז האלכוהול שלו גבוה יחסית - 15%. ביין כזה תוכלו לפגוש לצד ניחוחות של פירות גם ניחוחות של וניל ועץ קלוי, הנובעים מהיישון בחבית עץ. המרקם אמור להיות חמאתי וכבד יותר, מה שאומר שהוא יתאים גם למנות דגים ולרוטבי פסטה עשירים.

יקבי כרמל- ויוניה 2011, הסדרה האזורית, גליל עליון

זן הוויוניה מככב גם ביין החדש של יקבי כרמל- ויוניה 2011, הסדרה האזורית, גליל עליון. מקורם של הענבים הוא באזור מירון. ביין זה שולבו שני סוגי היישון - עם ובלי חבית. חלק מהענבים יושנו במשך ארבעה חודשים בחביות עץ וחלקם שהה רק במכלי נירוסטה. למעשה היינן שיחק כאן בין שמירה על האופי הקליל והפירותי של היין מצד אחד, לבין גוף ומסגרת שמאזנים בין טעמי הפירות. ליין 13% אלכוהול, והוא מספק חוויית שתייה נעימה וטובה. אפשר ללכת אתו גם לארוחה מלאה והוא גם יתאים לפלטת גבינות לכבוד החג.

יקב פאוסטינו

עוד כדאי לדעת על המבצע של חברת שקד, שם מככב בחודש מאי יקב פאוסטינו הספרדי, אחד החשובים בריוחה. בחברה אומרים: "יינות פאוסטינו מייצגים הן את המסורת המפוארת של ריוחה עם יינות קלאסיים וכן את התעוזה והיצירתיות עם יינות מודרניים ומעניינים". שווה לשים לב.

לפאוסטינו 7 יין אדום פשוט, טוב וחסר יומרות, שיושן במשך עשרה חודשים בחביות עץ, והוא נמכר במחיר מצחיק של כ-35 ₪. ואם אתם מעוניינים ביין לבן ספרדי, אז קבלו את המבעבע של יקב פאוסטינו - אקסטרה סכו (יבש במיוחד). זהו יין קליל ומבעבע בסגנון שמפניה במחיר קליל של 40 ₪. שיהיה לכולכם חג שבועות מענג עם הרבה גבינות ויין.