''ביקשנו כמנת פתיחה בטטה, קישוא וחציל אפויים עם גבינות. קיבלנו צלחת עם מנה פשוטה, ויחד עם זאת כל כך גאונית, שקשה היה שלא לומר 'איך זה לא חשבו על זה קודם'''. עיינה גל גילתה את אוסלנדר, קפה ביסטרו מיוחד, לגמרי במקרה
צמחונות מטעמי מצפון, בריאות, דת או מטעמים אקולוגיים, היא אולי בררנות האוכל הנפוצה ביותר. טבעונות היא הרחבה של הצמחונות, לכדי הימנעות ממוצרי מזון נוספים מן החי. אנחנו הקרניבורים לא מסוגלים אולי להבין איך אדם חי בלי המבורגר עסיסי או נתח אנטרקוט, אבל בהחלט מסוגלים להעריך את האידיאלים. ב-1 לנובמבר, יום הטבעונות הבינלאומי, יש לנו הזדמנות לנסות ולהזדהות עם הערכים הללו. הנה כמה מסעדות צמחוניות וטבעוניות שבהן נוכל לעשות זאת
''בעקבותיו מגיעות שתי צלחות ענקיות: טאזין עוף עם ירקות שורש, בכמון ותבלינים, מונח לפני שי. אני מקבלת קציצות טלה ברוטב מרווה, צ'ילי וסויה מתוקה. הקציצות 'לעיסות', עשירות בטעם, והרוטב נספג נהדר באורז שסביבן. טאזין העוף מזכיר לשי אוסובוקו שאכל פעם, והוא מקלף את הבשר הרך מהעצם בהנאה גלויה...''. מיכל זמרני הופתעה בארוחת יום הולדת פרטית אצל הטובים של שפרה במרום גולן. היה גורמה
ארוחה במסעדת מרקש היא כמו בילוי צהריים באחד מסיפורי אלף לילה ולילה: מהעיצוב האותנטי של המקום, דרך הלבוש של המלצריות והשירות האדיב, ועד המנות, בעלות שמות מפתים כמו טזין דל גז'אר, טאזין דלרנמי בלברקוק ולקוק מעמרין. בארוחה עסקית, משולבת עם סלטים ומנה אחרונה, זה יוצא טיול אוריינטלי משתלם במיוחד
''הסטייק של ל'אנטרקוט הוא חגיגה לאוהבי בשר: עבה, 'לעיס' ועסיסי מאוד....''. שפרה צח ובעלה לא הסכימו להתחלק בסטייק, כזה שנושא את שם המסעדה, במסעדת ל'אנטרקוט בתל אביב. בהתחשב באיכות המנה - אפשר להבין אותם
''גם המנה הבאה – פטה כבד עוף ברוטב ויניגרט צ'טני תאנים – מענגת. לפטה מרקם סמיך וחלק, וטעם קרמי עשיר ונהדר. בשלב מסוים אני מוותרת על הלחמניות הטריות, המעוטרות בקצח, אוכלת אותו עם המזלג, כמו עוגת מוס, ומהמהמת באושר. שי צופה בי בחיוך. ''נכון שאם היינו פה לבד היית לוקחת את הצלחת ומלקקת?'' הוא שואל. נכון''. מיכל זמרני חגגה את סיום התואר במסעדת פסטיס, ויצאה רצוצה, אך מרוצה
''שני הדגים פולטו לאורך, האדרה הוצאה מהם, הם טוגנו עד לקבלת גוון זהבהב ומעורר תיאבון משני צידיהם, ולוו בצ'יפס. הדג היה טעים מאוד...''. עד שיקנו לירושלמים ים, הם יכולים להתאמן על יבש, במסעדת אהבת הים. שי וקנין יצא מרוצה
השבוע חל יום חיל הים הישראלי, ואנחנו באתר 2eat מעדיפים, כמובן, לציין את המאורע בצורה קולינארית. הנה ארבע מסעדות שיכולות להתאים לחגיגות ים: לא רק שמגישים בהן דגים ומאכלי ים – חלקן ממוקמות ממש על החוף
''אנחנו משתרעים על כורסאות מרופדות. מולנו פרוסים הרי הגליל התחתון כמו תמונה. משמאל מבריקה הכנרת. דליה מגיעה עם מגש שעליו תה צמחים אמיתי, עשוי מלואיזה, פילרגוניום, מנטה ונענע, שתי פרוסות עוגת תפוחים, והפתעה לבנה בגביעי זכוכית....''. הביקור במסעדת דליה הצמחונית, שבמושב אמירים, גרם למיכל זמרני להעלות באוב את הביזל, המעדן המשפחתי הרשמי של ילדותה
''למנה הראשונה: מנת כדורי ריזוטו ואורז בר עם מוצרלה ופרמזן. מנה מצוינת, טעימה מאוד, הממלאת את ייעודה של מנה ראשונה...''. נדב אבידן מבקש להודות לחברים שלחו אותו לטאצה ד'אורו בתל אביב. במקום פרחים, הוא קנה קפה
נרתעים מהלכלוך, השומן והבלגן שבמלאכת האפייה? דף טפלון לשימוש רב פעמי של רשת לגעת באוכל יכול להחזיר לכם את חדוות האפייה: הוא מאפשר אפייה קלה ופשוטה, ללא לכלוך מיותר ושימון התבנית, ומתאים לעד אלף שימושים
''פתחנו עם בירה בשבילי וקריק אפרסק בשבילה. אחרי כמה לגימות היינו מוכנים לטרוף. חגיגת 8 משולשי טורטיה הונחה על שולחננו ונאכלה בהנאה עד כלות...''. דניאל רום התנער מחיי הבורגנות המנומנמים בפאב האוקונור שבראשל''צ
מעוניינים בחופשה של יום או יומיים? להתרחק ולנקות את הראש? במסעדת נגב שיפודיה שבמצפה רמון מציעים לכם את הדיל המושלם: מסעדה מזרחית אותנטית המגישה מבחר בשרים על האש ותבשילים ביתיים, שלצידה ממוקם צימר זוגי נעים ונוח. אורחי הצימר מקבלים 20% הנחה במסעדה. משתלם
''ענת דיווחה שהפסטה טעימה לה מאוד, וגם הבשר. ''אין בצל, וזה טוב'', היא הוסיפה, וציינה גם שאין ''ירוקים''. כאשר הושטתי את המזלג לטעימה, היא עצרה אותי...'' מיה בר חזרה מפיצה פצה עם רשמים: מי אמר שקשה להאכיל ילדים?
דורון לביא, ממסעדת הבית של דורון שבכפר ורדים, מספר על לימודי הבישול חובקי העולם שלו, מהם חומרי הגלם האהובים עליו, איזה מטבח בינלאומי נותן לו השראה ומה היה החלום שלו, שאותו כבר הגשים. ויש גם מתכון לפטריות ממולאות
''בנימה קצת יותר נינוחה, הגיע תור המנות העיקריות. אני הזמנתי את הלזניה הבשרית, מנה מצוינת שמזמן לא יצא לי להיתקל בה מוכנת כהלכה, וכאן היא ממש הפתיעה לטובה. איתמר מצידו הלך על הקורדון בלו - נתחי חזה עוף בציפוי פריך במילוי פטריות, בצל ועשבי תיבול, שהוגשה עם אורז ורוטב יין אדום שהיה נפלא....''. נדב אבידן מצא את רפאלו, שבראשון לציון, כמקום האידיאלי להתאושש בו מתלאות החיים, ולהתעודד
''התיאוריה הופכת לפרקטיקה אל מול עינינו המשתאות: יניב מרוקן מח מעצמות להכנת רביכה, צולה על הפלטה מדליוני פילה, וחולק איתנו טיפ...'' בארבע שעות של סדנה בלגעת באוכל, למדה מיכל שי על בשר יותר ממה שידעה אי פעם
''פתחנו את הערב עם מוחיטו ליצ'י וקוקטייל פינק. שניהם היו מעולים, והבנו שגם כאלו משקאות צריך לדעת להכין...''. נדב אבידן גילה בכפר סבא את הבלגו בר, שמגדיר מחדש את המילה ''שכונתי'', וששווה להגיע בשבילו מתל אביב
''כדי שההמבורגר יהיה מעניין יותר, הוא מוגש דווקא בצורת... מרובע, על לחמנייה מרובעת שנאפית במיוחד עבור המקום, ולידו ריבוע של פירה''. הביקור בבית הקפה בר גיורא היה מהנה, טעים ומיוחד, גם לשפרה צח וגם לחייל שלצידה
''הטאג'ינים הלוהטים מוגשים בכלי חרס אותנטיים. בשר הטלה, שהתבשל באיטיות משך שעות ארוכות, רך עד נמס בפה, ומבטל לחלוטין את הצורך בסכין המהודרת..''. דניאל רום שאב השראה מדארנא, נסיכות מרוקאית בלב ירושלים
גוף האדם מפסיד במהלך הלילה כ-500 מ''ל נוזלים, בנשימה וההזעה. בארוחת הבוקר אנו מחזירים נוזלים לגוף, ומטעינים אותו באנרגיה לקראת היום החדש. לימור בן חיים, דיאטנית קלינית, מסבירה מה כדאי לאכול בארוחת הבוקר, ולמה
''לפתיחת הארוחה הוגש לנו לחם ביתי, לצד חמאה וממרחי טפנד, עגבניות מיובשות ופסטו. אחר-כך החלו לפקוד את שולחננו המנות הראשונות: סינטה כבושה עם בלסמי שמן זית וגבינת פרמז'ן, לצד משולשי פן-דה-מי נפלאים, שרימפס מוֹחיטוֹ ברוטב רום, נענע, לימון ושום, וחציל צלוי עם קרם טחינה. פשוט כיף!''. אמיר בן נעים התמוגג מהסגנון הייחודי של מסעדת אגואה הירושלמית
לאנשי עסקים בדרך מ- או אל טיסה לחו''ל בענייני ביזנס, מומלץ לעצור באייר קפה: המיקום נוח במיוחד, המקום מעוצב בסנגון פאנג-שוואי מרגיע, האוכל מגוון, חלבי וכשר, ויש גם עסקיות משתלמות, הכוללות במחיר המנה העיקרית גם מנה ראשונה ושתייה
גולן ישראלי, השף של מסעדת כנען במלון שרתון מוריה ת''א, מספר באיזה מלון מפורסם (מאוד) התמחה, במה היה עוסק אם לא היה מבשל (גם שם עובדים עם הידיים) ואיזה תבשיל של אמא הכי טעים לו, גם אחרי כל השנים בתחום
השאלה התמימה הזו מקבלת משמעות חדשה לגמרי, עם השקתו של שירות המשלוחים החדש של אתר 2eat. אחרי הכל, לגור בעיר כמו תל אביב, ולא להזמין מדי פעם אוכל ממיטב המסעדות האיכותיות של העיר, זה בזבוז שגובל בפשע ממש (משהו על ילדים רעבים באפריקה). הנה כמה מסעדות שיביאו לכם אוכל משובח עד הבית