Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> מסעדה עם מאכלים של חורף

סיפור של חורף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הימים המתקצרים, הלילות ההופכים קרירים והטפטוף המזדמן מצביעים כולם על כך שהחורף אולי מתעכב, אבל הוא כבר תיכף כאן. בעוד זמן קצר כבר נוכל להתעטף במעילים, לנעול מגפיים, לשלוף את הפוך מהארון ולאכול מאכלים של חורף. הנה מקומות שבהם תוכלו, את האחרון, לעשות כבר עכשיו

הימים המתקצרים, הלילות ההופכים קרירים והטפטוף המזדמן מצביעים כולם על כך שהחורף אולי מתעכב, אבל הוא כבר תיכף כאן. בעוד זמן קצר כבר נוכל להתעטף במעילים, לנעול מגפיים, לשלוף את הפוך מהארון ולאכול מאכלים של חורף. הנה מספר מסעדות שבהן תוכלו, את האחרון, לעשות כבר עכשיו

לוסטיג מטבח איכרים
מסעדת לוסטיג מטבח איכרים,ממוקמת במושב סיתריה. המסעדה מציעה מטבח ביתי כפרי כמקובל בחו''ל. המסעדה ממוקמת באווירה כפרית בחצר המשק, מחוץ לטרנד העירוני, באווירה ביתית עם שירות ידידותי. בחורף, ניתן לשבת במסעדה בחדר האירוח או במרפסת סגורה מחוממת ונעימה. ההתמחות בלוסטיג מטבח איכרים היא בבשרים צלויים, כבושים ומעושנים, ותבשילי הבית הם תבשילי קדירה לזוג, המוגשים במחבתות לוהטים או בפויקה מהבילה. כמו כן, במסעדה מציעים מבחר סלטים ואנטיפסטי, וודקה ביתית קפואה ויינות בוטיק. כל האוכל הוא מתוצרת עצמית, שגדי, בעל המסעדה, מבשל לפי מתכונים אישיים. לוסטיג מטבח איכרים מספק גם שירותי קייטרינג, ובמסעדה ניתן לערוך אירועים.
לוסטיג מטבח איכרים
התמר 1, סיתריה.
08-9370202, 050-5546732

סעודה בגן עדן
חווית האירוח במסעדה "סעודה בגן עדן" מזכיר ארוחה בביתה של משפחה איטלקית, כשסביב ניחוחות הבזיליקום והמאפים הטריים. המסעדה, הממוקמת בהר כנען, שוכנת בבית אבן ישן שמחולק ל-3 חדרי אירוח, מעוצבת בסגנון ביתי חמים, ומתאפיינת באווירה נעימה, אינטימית וביתית. המסעדה צמחונית בסגנון איטלקי, והתמחות מטבח המסעדה היא באוכל איטלקי - דגים, פסטות ומאפים. המאכלים המוגשים במסעדה הם טריים ועשויים מחומרים טבעיים ללא חומרים משמרים, כולל לחמים ופוקצ'ות באפייה ביתית, אנטיפסטי עשיר ופסטות תוצרת בית. מומלצים במיוחד מנת מוסר הים במעטפת מנגולד ופלחי לימון והקלסונס (כיסוני גבינה צפתית על מצע עלי חסה, עלי נענע, צימוקים ואגוזים). בחורף, ניתן להתפנק במסעדה עם מרקים מסוגים שונים, כיסונים בטעמים, רביולי ועוד. המסעדה כשרה, וניתן לסגור בה חדר לאירועים פרטיים.
סעודה בגן עדן
הר כנען, ליד מלון כנען ספא, צפת
057-7569625

המטבח של ישראל
ישראל מביא למטבח המסעדה מסורת משפחתית ארוכה של גידול צאן ובישול. את המסעדה פתח עקב לחץ של חברים, שטענו שם לאורחי הצימרים ולתיירים מזדמנים מגיע ליהנות מן המטעמים. כיום נמצאת המסעדה במשק שביט שבמושב ארבל, וממנה ניגרים על פני המשק ניחוחות של תבשילי קדירה, מרקים, עסיס הסטייק ויין אדום. הכניסה למסעדה דרך סוכת גפנים עתיקה, השולחנות ערוכים במפות בצבע שוקולד, עם רימונים אדומים מקרמיקה כפלפליות ומלחיות מהורות, והאווירה אלגנטית, רומנטית וחמימה. בתפריט המסעדה ניתן למצוא מרק גולש ומרק בטטה, שוק טלה בתנור ותבשיל טלה או עגל בקדירה, כמו גם מנות פתיחה מעוררות תיאבון, מבחר של סטייקים מגרים וקינוחים משובחים. במסעדה ניתן להזמין גם ארוחת בוקר כפרית עשירה.
המטבח של ישראל
משק שביט, מושב ארבל.
04-6794919

הטלה המעולה
אם במקרה חשקה נפשכם להתנסות בבישולי חורף בעצמכם – הטלה המעולה הוא המקום הראשון לעצור בו. הטלה המעולה היא קצביה המתמחה בבשר טלה, שהפך בשנים האחרונות לאחד מסוגי הבשר המועדפים בארץ. בטלה המעולה עוקבים אחר מקורות הבשר, ומציעים למכירה טלאים, העומדים תחת פיקוח וטרינרי, בסיטונאות וביחידים. במקום ישמחו להסביר לכם על חלקי הטלה השונים – אוכף, שוק, צלעות, חזה, כתף וצוואר - להמליץ איזה חלק מתאים לאיזה סוג תבשיל, ולספק לכם בשר עגל, כבש וטלה למטרות שונות, כמו בשר על האש, בשר תבשילי לקדירה וצלי, בשר לתנור ועוד. בנוסף, ישמחו לספק לכם במקום מתכונים, כמו למשל לשוק טלה עם ירקות שורש.
הטלה המעולה
המבשר 16, תל אביב.
03-6883454, 050-7292380