Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> : שף בשקט עם אבשלום נואמה מאגואה

שף בשקט עם אבשלום נואמה מאגואה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אבשלום נואמה, שותף ושף במסעדת agua הירושלמית, מספר מה הכין לחבר'ה לאכול בתור ילד (ספגטי ברוטב שמנת), באיזה גיל נכנס לתחום המסעדנות (15), מתי ואיפה פגש את אשתו, ולמה כל כך חשוב לו שיהיה שמח במטבח

אבשלום נואמה, שותף ושף במסעדת agua הירושלמית, מספר מה הכין לחבר'ה לאכול בתור ילד (ספגטי ברוטב שמנת), באיזה גיל נכנס לתחום המסעדנות (15), מתי ואיפה פגש את אשתו, ולמה כל כך חשוב לו שיהיה שמח במטבח

שם: אבשלום נואמה.

מקום מגורים: ירושלים.

מסעדה: agua.

לימודים: מאהבה למקצוע. התחלתי כברמן וכאחראי משמרת, ובאחת המשמרות, כשעבדתי בטריו, הטבח שלנו הלך, ופשוט נכנסתי למטבח. מאז פחות או יותר אני מבשל.

סגנון בישול: רבגוני. קצת איטלקי וקצת צרפתי ובעיקר ישראלי.

עבודות קודמות: התחלתי לעבוד בתחום המזון בגיל 15, בבית קפה אקראי בירושלים, כברמן. שם גם פגשתי את דנית, לימים אשתי. אחר כך עבדתי בספגטים, כמנהל משמרת, ובטריו, שם גם התחלתי לבשל. משם עברתי לתל אביב, הייתי טבח במסעדת ''אפיסיוס'', שם קיבלתי את הקו הצרפתי, וניהלתי את המטבח של הסניף של טריו בתל אביב. כשחזרתי לירושלים, עבדתי כמנהל ושף במסעדת שבא, כאחראי משמרת בדיאז, וניהלתי את היוקה-בר. משם עברתי לאילת, לרשת ישרוטל, והייתי המנהל של קפה בולבארד ומנהל חדר אוכל של מלון רויאל גארדן. חזרתי לירושלים, עדבתי שנתיים כמקדם מכירות בשוק האלכוהול, ואז נכנסתי כשותף באגואה, ביחד עם אשתי.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: עם אמא שלי, במטבח, בגיל 6-7. כשהיא בישלה בימי שישי הייתי מביא כסא, עולה עליו ועוזר לה לבשל. בגיל 13 בערך התחלתי לארח את החבר'ה, לארוחות של צ'יפס ונקניקיות, ובגיל 14 התחלתי להכין ספגטי, עם כל מיני רטבים של שמנת.

אם לא הייתי שף הייתי: לא יודע. אני לא רואה את עצמי עושה שום דבר אחר.

הכי אוהב לאכול: את האוכל של אמא שלי. אמא שלי רומניה שנושאה לעיראקי. היא עושה גם קובה וגם ממליגה, ואני אוהב את שניהם. היא גרה באילת ואני בירושלים, והגעגועים שלי לאוכל שלה עזים מאוד.

חומרי גלם אהובים: זה ישמע מצחיק, אבל בעיקר סלטים ורטבים. סילאן, חומץ, לימון, טחינה, צמצום יין, חומץ בלסמי. מפה אני מתחיל לבשל. גם בבשר, גם במנות הראשונות. אני מאוד אוהב את כל הדברים שאפשר לקחת אותם ולעשות איתם משהו.

לעולם לא אבשל: ג'וקים.

מנת דגל: סלט אגואה.

מסעדה מוערכת/אהובה: אני מאוד אוהב את העבודה של יונתן רושפלד. אני מת לאכול במסעדה החדשה שלו, הרברט סמואל. ביום חופש הבא שלי אני הולך לשם.

השראה: אין לי השראה ספציפית. אני פשוט קם בבוקר ומתחיל לבשל. אני אוהב לשיר כשאני מבשל, אני אוהב שיש אווירה שמחה במטבח, מתחילים להתעסק עם החומרי גלם ומתחילים לפתוח את הראש, וזה כבר מוציא דברים טובים. זה פשוט זורם.

חלום: חלום אחד – לפתוח מסעדה עם אשתי, דנית - כבר הגשמתי. וחוץ מזה, שהילדים שלנו, זוהר ואלה, יהיו מאושרים.

agua
המעיין 1, עין כרם, ירושלים.
02-6449494