מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> : שף בשקט עם זיו שחורי מהמתוקים של זיו ברעננה

שף בשקט עם זיו שחורי מהמתוקים של זיו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

זיו שחורי, הקונדיטור והבעלים שמאחורי המתוקים של זיו, קונדיטוריה מתוקה ברעננה, מספר מתי פתח את העסק שלו, מה לעולם לא יבשל, ולמה, ואיך השפיעו עליו עוגות השמרים של אמא שלו. ויש גם מתכון מנצח, לעוגיות קרם לימון

זיו שחורי, הקונדיטור והבעלים שמאחורי המתוקים של זיו, קונדיטוריה מתוקה ברעננה, מספר מתי פתח את העסק שלו, מה לעולם לא יבשל, ולמה, ואיך השפיעו עליו עוגות השמרים של אמא שלו. ויש גם מתכון מנצח, לעוגיות קרם לימון

שם: זיו שחורי.

מקום מגורים: בת ים.

מסעדה: המתוקים של זיו, רעננה.

לימודים: למדתי בתדמור, לקחתי קורסים פה ושם, והרבה למידה עצמית.

סגנון בישול: קונדיטוריה, מאפים ומתוקים.

עבודות קודמות: פתחתי את העסק במהלך הלימודים.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: עוגות שמרים של אמא שלי בימי שישי. הריח, הטעם, הצורה...

אם לא הייתי שף הייתי: וטרינר.

הכי אוהב לאכול: סביח.

חומרי גלם אהובים: בצק פריך.

לעולם לא אבשל: אני צמחוני, אז כל מה שקשור לחלקים פנימיים של חיות. גם אם לא הייתי צמחוני - לא נראה לי שהייתי נוגע בדברים האלה.

מנת דגל: עוגיות קרם לימון.

מסעדה מוערכת/אהובה: כתית.

השראה: אמא שלי נותנת לי את ההשראה הכי גדולה. היא לא עשתה מזה מקצוע, אבל היא מאוד יצירתית.

חלום: להמשיך לעשות את הדברים שאני עושה ברמה הכי גבוהה שאפשר, לשמור על האווירה הביתית שיש לנו פה בקונדיטוריה, שאנחנו כמו משפחה גדולה. ברמה האישית – לטייל מסביב לעולם.

מתכון: עוגיות קרם לימון.
חומרים:
בסיס בצק:
לתבנית ביתית בגודל 40X30:
500 גרם קמח
400 גרם חמאה
חצי כוס אבקת סוכר
קרם:
6 ביצים
חצי קילו סוכר
2 לימונים בינוניים
150 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1. לבצק: מערבבים קמח, חמאה ואבקת סוכר עד התגבשות, מכניסים למקרר לחצי שעה, מרדדים לגודל של התבנית מניחים על נייר אפייה, מחוררים עם מזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10 דקות, עד השחמה קלה. מקררים במשך כרבע שעה.
2. לקרם: מגרדים את קליפת הלימונים לתוך קערה, וסוחטים מהם את המיץ.
3. מערבבים בקערה קמח ואבקת אפייה.
4. שוברים 6 ביצים לתוך קערת מיקסר, מוסיפים סוכר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך כשבע דקות, עד לקבלת קצף יציב.
5. אחרי שהקצף יציב, מורידים את המיקסר למהירות נמוכה, ומוסיפים בהדרגה מיץ לימון, גרידת לימון, קמח ואבקת אפייה. ממתינים כדקה עד שהבלילה הופכת לאחידה.
6. שופכים את קרם הלימון על תחתית הבצק האפויה, מכניסים לתנור לחום של 160 מעלות, ואופים כ-40 דקות, עד שנוצר קרום קשה למעלה. מוציאים ומקררים.
7. חותכים את העוגיות לריבועים, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות, ומגישים.

המתוקים של זיו
היצירה 5, רעננה
טלפון: 09-7482235