''בהמלצת המלצרית הזמנתי את ''ג'ודיטה'' – פטוצ'יני ברוטב עגבניות ותרד, בתוספת גבינת מסקרפונה שנמסה ברוטב החם ומתמזגת בו. למרות פשטותה, ואולי דווקא בגללה, זו מנה בהחלט מוצלחת – רוטב העגבניות פיקנטי במידה ופחות מכביד מרוטב השמנת, וגבינת המסקרפונה נמסה לתוכו ומעשירה אותו...'' שפרה צח הכינה את עצמה לחורף מפנק במסעדת אמורה מיו
''המשכנו אל צלחת עם פטריות ממולאות בגבינות, שהעלו ריח נהדר, והטעם, אלוהים... הטעם - גן עדן...'' שירי טוב נפגשה עם חברה למפגש הקיטורים השבועי שלהן. אבל האוכל בבית הקפה אמלי רסטו בר לא ממש אפשר להן לקטר
''הגריל המעורב מכיל מכל טוב המטבח ההודי: עוף טנדורי מתובל בתבלינים הודים מסורתיים, עוף טיקה ועוף אפגני, שהן שתי מנות של נתחי עוף על גחלים בתיבולים שונים, ושני סוגי קבב, של עוף ושל בקר, טחונים גס ומתובלים בתערובות תבלינים הודיות. הכל טעים לנו, ודי מהר אנחנו מפסיקים לנסות לנחש מה זה מה, ופשוט נותנים לטעמים השונים לדבר...''. שפרה צח יצאה למסע בנבכי התרבות הקולינארית של הודו, במסעדת קארי פאלאס שבהרצליה
''דולצ'ה דה לצ'ה, חגיגה של מתיקות עם שוקולד חלב וריבת חלב. צ'ילי חריף, שמשאיר חריפות מענגת על הלשון. קרם שמנת ופסיפלורה חמצמץ מצופה בשוקולד לבן...''. מיכל זמרני התענגה על הפרלינים של בוטיק השוקולד טרינידד
בפסטה מיאה שברחוב יהודה הלוי, המתמחה במאכלים איטלקיים עם פירות ים, מציעים ארבעה סוגים של ארוחות עסקיות, הכוללות שתייה, לחם הבית, ומגוון מנות ראשונות ועיקריות, במחירים הנעים בין 51 ל-79 ₪
צ'יקן רוסטר מבית ''Westmark'' מאפשר הכנה קלה, נוחה, טעימה ומזינה של עוף צלוי. פשוט מלבישים את העוף בצורה אנכית, ומכניסים לתנור. עודפי הנוזלים והשומן יצטברו בתחתית, כך שהבונוס הוא ארוחה דלה בשומן
''ענר העלים את הפיצה בצורה שלא הייתה מביישת אף צב נינג'ה ממוצע, תוך שהוא מלמל לו משהו על איכותה...''. בהיעדר אחייניות פנויות, לקח שי וקנין חבר טוב וילד מגודל לחגיגה קולינארית בפיצה פומודורו. היה קוואבאנגה!
כבר עברו הימים שבהם ציפינו לקבל באירוע בורקסים חיוורים, רבע עוף, פסטלים מטוגנים ממולאים בתפודים וחתיכות ורדרדות של דג מלוח. במקביל לאוכל במסעדות, גם שרותי הקייטרינג השתדרגו, ולצד קייטרינג גורמה, תוכלו להזמין היום לאירוע שלכם לא מעט קייטרינג נושאי. כמו למשל....
''וכך התחיל מסע האלכוהול - בשבילי קמפרי הדרים, ולאייל רזי קולינס. שניהם מעולים, שניהם נגמרו די בקלות...''. נדב אבידן חיפש מקום עם אוכל טוב, הרבה אלכוהול ואווירה מצוינת לחגוג בו יומולדת לחבר. הפתרון: לוקאס, בר מסעדה
גיא (טולי) טולדו, יועץ קולינרי ושף עד הבית, מספר איפה התחיל לבשל, מסרב בתוקף לבשל נעל בסגנון צ'רלי צ'פלין, ונזכר בשניצל אחד, בלתי נשכח, שמעורר בו השראה עד היום. ויש גם מתכון, לאוסובוקו בקר בבירה מתוקה וירקות שורש
''מנת ריזוטו ירקות הייתה לנו בבחינת התנסות מרתקת ועזת טעמים: תבשיל אורז מסורתי עם זוקיני, פטריות, בטטה ופרמז'ן עטוף ברוטב שמנת אצילי וסמיך. איזה טעם מענג!...''. דניאל רום טוען שהיה נהנה במסעדת אלורה בת''א גם אם לא הייתה לו מילה טובה אחת לומר על האוכל. מזל שהמציאות לא העמידה אותו בניסיון הזה
''הוא מגיש לנו טעימות מגבינות על טהרת חלב הכבשים: חלקן בעלות ארומת אגוזים וחלקן אפופות יין, חלקן חריפות ודומיננטיות וחלקן עדינות ואלגנטיות...''. דניאל רום מצא את הבראנץ' המושלם, בקפה-מעדנייה ארץ זבת חלב שבנחלים
מתלבטים מה להכין לילד לארוחת עשר? הילד מתלונן שנשבר לו לאכול כל הזמן את אותו הדבר? הנה כמה עצות לארוחת בוקר מגוונת, מזינה וטעימה, שיפתו גם את סרבן האוכל הגדול ביותר. בשיתוף דיאטנית יוניליוור, אורנה לוי.
המילה ים מעלה אסוציאציות של בגדי ים, שמן שיזוף, מטקות וטבילה מרעננת במים הקרירים. גם בחורף יכול הים להוות חוויה עזה, עם נוף סוער ופראי ושקיעות מדהימות, רק שאז מומלץ להסתכל על כל זה מחלל יבש ומחומם, רצוי גם כזה שיש בו אוכל טוב
''אוכף הטלה הינו הנתח המשובח ביותר, והוא מכיל הן את הסינטה והן את הפילה, ללא שומן. הנתח דורש בישול וצלייה קצרים וקלים...''. קרן ויזנר ביקרה באטליז הטלה המעולה בתל אביב, וזכתה לשיעור מאלף בנושא בישול עם בשר טלה
''לטעמי האישי ערבה ביותר שמפנית הדגל של בית ''מואט ושנדו'' (ברוט אמפריאל), שטעמה יבש מאוד, מאוזן וקלאסי...''. שפרה צח יצאה בראש סחרחר מערב טעימות שמפניה במרכז המשקאות החדש של חינאווי, בת''א
בבר-מסעדה בר-גיורא בתל אביב ניתן ליהנות משלושה סוגים שונים של חווית בילוי, ומארוחה עסקית עם שלושה סוגי תמחירים – מ-49 ₪ ועד 79 ₪, כולל מנה ראשונה ועיקרית לבחירה. והכל בלב תל אביב, צמוד לדיזנגוף סנטר
''ואז המנות הראשונות: קרפצ'יו סינטה בקר מדויק בטעמו; פטה כבדים עשיר טעם, במרקם מוסי נהדר; ומנה מתנשנשת להפליא של מקלוני בשר חמים ופריכים...''. מיכל זמרני גילתה פנינה בלב האוקיינוס של נס ציונה: מסעדת טוקופיה הכשרה
''מגוון האוכל, מעבר לטעם הנפלא, גם הוא אדיר. להלן רשימה של רק חלק מהמנות שלקחנו: פילה לבן במילוי בייקון, פילה עגל במילוי פירות מיובשים, ספר-ריבס חזיר, אסאדו לבן מעושן, ברוסט לבן, רוסטביף סינטה, אסאדו עגל, חזה בקר, גלילות פרגית במילוי ריבת בצל ובשר מעושן, קציצות עוף ובקר, ועוד...''. נדב אבידן הצטייד בשדרת האוכל של מתחם טיב טעם בראשל''צ במזון לשבוע שלם. היה הרבה, טעים, ומשתלם
דודו אטומזגין, בעל רשת קונדיטוריות אוטמזגין ואלוף ישראל בעוגות שמרים, מונה את המדינות בהן למד פטיסרי, מספר איזה חיה לעולם לא תקפץ אצלו על המחבת, בוחר לעצמו קריירה אלטרנטיבית, ומספק מתכון לבריושים מעוררי תיאבון
''סלצ'יצה היא נקניקיה חריפה פר הגדרה, גרסה למתקדמים של הצ'וריסו, עם כל היתרונות של הצ'וריסו ועם תוספת בולטת – חריפות קלה המתפשטת בחלל הפה. או שאולי לא כל כך קלה, כי תבל כבר היה בחצי הדרך להצטרף לברווזים במימי אגם...''. אין כמו ארוחת בשרים למייל-בונדינג. שי וקנין ניסה לשם כך את מסעדת אל גאוצ'ו שבקרית מוצקין. התאים לו בול
''במקרה הזה, נשלפו מהתנור בייגלי בצל ושומשום, חמימים וטריים, אשר נבלעו יחד עם ארוחת הבוקר, שכללה חביתה ריחנית, סלט טרי וגבינות...''. הבייגלס של קפה-מסעדה הולי בייגל במודיעין הזכירו למיכל וייס את הבראנצ'ים בניכר
''צלעות הטלה היו המנה ששיגרה אותנו סופית בדואר רשום לענן מספר תשע. חמש צלעות מסודרות בסידור גיאומטרי, גדולות, עסיסיות ונמסות בפה..''. החברה, והאוכל של מפגש הסטייק, החזירו את אדם בר אל שנות השמונים העליזות
''ראשונות הגיעו לשולחן שתי מנות מעוצבות להפליא, ומעוררות יצר הסתערות בלתי נשלט. קיפוד שוקולד לבן, ולגו שוקולד...''. נדב אבידן הצליח לאושש ידידה טובה ומבואסת בקפה-קונדיטוריה ביסקוטי תל מונד. זה לא היה מסובך
''לאט לאט, כמו הוויסקי בגרונו של אדם, כך נימוחה לה גם העצבות ממני והלאה, ותחושה של רוגע בשילוב עם סוג של מבסוטיות החלה להשתלט עלי....''. נועה שחר הצליחה להשתחרר מהעצבות שתקפה אותה בבר דה רוק התל אביבי