מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת סופיה: זוהי תחילתה של ידידות מופלאה

זוהי תחילתה של ידידות מופלאה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''גרסת איציק למרק השף הוא מרק עגבניות ופלפלים קלויים בזיקוק בזיליקום, לחם קלוי וקציפת דגים, הממזג חריפות מעודנת ומתקתקות לכדי מקשה אחת, שהותירה אותנו תמימי דעים באשר למנת הדגל בארוחה...''. מסעדת סופיה הכשרה והמעולה שבמלון ענבל בירושלים, הפריכה למיכל וייס את כל הסטיגמות על מסעדות של מלון

''גרסת איציק למרק השף הוא מרק עגבניות ופלפלים קלויים בזיקוק בזיליקום, לחם קלוי וקציפת דגים, הממזג חריפות מעודנת ומתקתקות לכדי מקשה אחת, שהותירה אותנו תמימי דעים באשר למנת הדגל בארוחה...''. מסעדת סופיה הכשרה והמעולה שבמלון ענבל בירושלים, הפריכה למיכל וייס את כל הסטיגמות על מסעדות של מלון

כמה מסעדות בעולם יכולות להתהדר בנשיא מדינה אשר אוכל בהן דרך קבע (ועוד מזמין קייטרינג למשכנו), קיבלו המלצות חמות באתר היוקרתי “Trip Advisor” , ומגישות מטעמים על טהרת הכשרות בלבד? מסעדת סופיה השוכנת במלון ענבל הירושלמי מתהדרת בכל אלו, ועוד היד נטויה..

אל סופיה, מסעדה נעימה ושקטה המעוצבת בעידון מאופק וצופה אל נוף הקסום של גן הפעמון ובתי אבן ירושלמיים עתיקים, הגענו בצהרי יום חורף שמשי, שהתאים לארוחה נינוחה באווירה אינטימית. בליל השפות שנשמע מסביבנו נטמע היטב באווירה הקוסמופוליטית של המקום, והשירות המקצועי והאדיב הוסיף ניחוח של חו''ל שהשתלב היטב עם התפריט העשיר בניחוח ים תיכוני. ואכן, רובו של צוות המסעדה האדיב, בראשות המנהל ירון ליברמן, משלב ניסיון בבישול ואירוח בארץ ומחוצה לה, כמו גם ירון עצמו, אשר הגיע לסופיה לאחר שנים ארוכות של לימודים ועבודה במלונות הפאר של ניו יורק, ומיישם בה את שיטות הניהול והעבודה שלמד מעבר לים. אנחנו קיבלנו שירות מהוקצע להפליא מהמלצר המנוסה ארטיום, אשר מהווה חלק מנבחרת עובדים איכותית ומיוחדת, דוברת שפות, אשר עוברת הכשרה מקיפה ומתמשכת ברזי האירוח, ועליה גאוותה של סופיה.

פתחנו את ארוחתנו בקרוסטיני של חציל מעושן בתוספת עגבנייה מיובשת, אשר הוגש על מצע דג עם אספרגוס ברוטב בלסמי וויניגרט, מנה מפתיעה בטעמה ומרעננת במרכיביה, אשר התמזגו בחיך בתיאום מושלם. לצד המנה קיבלנו את לחם הבית - פוקצ'ה חמה מתובלת בטימין, אורגנו, שום ובצל – שנאפה במקום ומלווה במטבלי זיתים ועגבניות מיובשות. עם המנות הראשונות הגיע לשולחן גם היין. לסופיה תפריט יינות גדול במיוחד המונה, כ–40 סוגי יינות, כולם על טהרת היצע היקבים הישראלי הרחב. אנחנו התענגנו על טעמו המעודן של יין אדום ירדן מסדרת סירה 2002, התרווחנו בכיסאות המרופדים והרגשנו לרגע כנשיא המדינה, או לפחות כבאי ביתו..

למנה העיקרית, הביא ארטיום לשולחננו רביולי מוצרלה בתוספת שעועית ירוקה ופרמזן טרי, שנבלעה מיד גם אצל בן הזוג, סרבן פסטות ידוע. לצידו, דג סלמון טרי ברוטב בצלצלי שלוט ושומר, ומנת פילה דניס המלווה בכרישה, פלפלים, לפת, קרם חצילים לבנים וצ'יפס העשוי מבטטה. נאנחנו מעונג, ודרשנו לפגוש את השף אשר מפליא במטעמיו במסגרת מגבלות הכשרות, ברמה שאינה נופלת ממסעדות יוקרה רבות בהן ביקרנו ברחבי העולם.

איציק מזרחי, השף של מסעדת סופיה, מגדיר את מקצועו כשף וכימאי. הוא בעל ניסיון עשיר במיטב המלונות הארץ, ושואב את השראתו ממסעדות העל בניו יורק וצרפת, תוך שימוש במיטב חומרי הגלם, הקפדה על אסתטיקה וצורת הגשה, ושילוב בין מרקמים וחומרים המשתדכים זה בזה לכדי תענוג לחיך (כימאי כבר אמרנו?). בניצוחו של איציק, משיקה סופיה בימים אלו תפריט חדש, הכולל פסטות תוצרת בית מחיטה מלאה, דגים, מרקים, סלטים ומגוון קינוחים עשירים. כל זאת במחירים סבירים ושווים לכל נפש, ויעיד על כך הקהל המגוון הפוקד את המסעדה בכל שעות היום. מומלץ בעיקר לנסות את תפריט השף ספיישל המוגש בערב, או, לחלופין, את התפריט העסקי המפתה המוגש עד 17:30 ומאפשר בחירה של מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים ממיטב מטעמי המסעדה.

איציק היה זה שהמליץ לנו לקחת, במקום קינוח, את מרק השף, ולמרות שבשלב זה של היום היינו מלאים לא פחות ממרוצים - לא זוג שכמונו יוותר על המלצה כזאת. גרסת איציק למרק השף הוא מרק עגבניות ופלפלים קלויים בזיקוק בזיליקום, לחם קלוי וקציפת דגים, הממזג חריפות מעודנת ומתקתקות לכדי מקשה אחת, שהותירה אותנו תמימי דעים באשר למנת הדגל בארוחה (לא להחמיץ!). בעודנו מתגלגלים החוצה באנחות הנאה, גונבו לאוזנינו השמועות אודות הבראנצ'ים שנערכים כאן בימי שישי, ומושכים קהל רב. ובכן, סופיה, זוהי תחילתה של ידידות מופלאה..

סופיה
ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים.
02-6756689