''סביצ'ה דג ים מצליח גם הוא לבדל את עצמו בטעמי חריף-חמוץ-מתוק של צי'לי, לימון, תמרים, בצל וכוסברה, בעיטור ביצי סלמון...''. מסעדת ג'ולייט קיטשן מציגה שילוב מעניין של אוכל מעולה המוגש בגינונים קלאסיים, באווירה לא פורמאלית
''בצק פילו מתפצפץ במילוי גבינת עזים, סביצ'ה טונה עם שלל בצלים ועשבי תיבול, ושיפוד קטן עם שקדי עגל נימוחים, בציר עצמות וירקות שורש..''. קפה-מסעדה מקום בלב התחדש בחנות חדשה, ובשף חדש. סיבה טובה עבור שפרה צח לקפוץ לביקור
''סלמון משובח על חתיכת לחם מכאן, חתיכת לימון כבוש משם, פיסת בטטה קלויה משתדכת אל פרוסת גבינה ואל זית מריר, והכל טעים ונעים...''. שפרה צח נהנתה מארוחת בנות בברנצ'יס, מעדנייה ומסעדה חלבית, וגם לקחה אוכל הביתה, שגם הם ייהנו
''העזר-שכנגד מודיע לי שהוא מתכוון לעמוד בפיתוי ולהתמקד בחומוס. בפאתה הוא נשבר, נוכח המנה שמורכבת משכבות של בשר כבש טחון, טחינה חמה עם צנוברים ופיתה קלויה מלמטה...''. שפרה צח ובן זוגה התפתו ממעדנים לבנוניים בערבסקה
''הקיש שלנו, המכונה טריו גבינות, הכיל שילוב של ריקוטה, פטה ורוקפור, שגווני המתוק-מלוח-חריף שלהן השתלבו למילוי טעים במיוחד...''. שפרה צח ממליצה על קפה מסעדה אנינה שבמוזיאון הארץ, ולא רק לפני או אחרי פעילות במוזיאון
''גם מנת הפרגיות משלבת מזרח ומערב: שיפודי הפרגיות, שהושרו במרינדה אסיאתית באופייה, מוגשים יחד עם ריזוטו פטריות שמגיע מהמטבח האיטלקי...''. לרגל חגיגות ה-60, סיכמה שפרה צח במסעדת ארוגולה שישים שנות בישול ישראלי
"הסלט המרענן הלך מצוין עם המושו-דק - קערית ובה רצועות אווז צלוי ומלפפונים ברוטב מיסו צ'ילי, בליווי טורטיות...". שפרה צח בילתה קצת זמן איכות עם דור ההמשך במסעדת ריבר נודלס בר, והרגישה כאילו הוא הוציא לבילוי אותה
"המיוחד במנת הקרצ'ופי קרודי של סיסי, שהיא עשויה מלב ארטישוק טרי – ללא בישול או כבישה, פרוס לפרוסות דקות עם שמן זית, לימון ופרוסות גבינה פיקנטית...". שפרה צח התענגה על טעמים איטלקיים מקוריים בבית הקפה סיסי בטעם איטלקי
''אם ניקח אנטי-פסטי וקרוסטיני, איך נתמודד גם עם טוסט הבית? ואם מרק וטוסט, איך זה יסתדר עם הרביולי שאנחנו רוצות גם?..''. לבה של שפרה צח נשבר: הבחירה מהתפריט השופע של ארנון ותמר הייתה כה קשה. מזל שהמלצרית נחלצה לעזרה
''הראשונה שלו, אינבולטיני חצילים, כללה ארבעה גלילים של חציל קלוי במילוי גבינות עיזים ובזיליקום עם רוטב יוגורט וגבינת פטה, עם רוטב עגבניות טעים ועשיר...''. שפרה צח הרחיקה עד נתניה, כדי ליהנות מהאוכל של מסעדת פומודורו
''מבחינתי, הכוכב של הערב: נתח פילה של 300 גרם, שמשודרג מאוד בזכות כיסוי של חזה אווז ורוטב פיקנטי ויוצא דופן של יין לבן, עגבניות שרי וזיתים שחורים...''. שפרה צח הופתעה לטובה (מאוד לטובה) ממסעדת טאבולה שבהרצליה
כל שף מתחיל יודע שכרטיס הכניסה לעולם הבישול העילי הוא קורדון בלו הצרפתי, בית הספר לבישול הטוב ביותר בעולם. שפרה צח התנסתה בבישולים א-לה-קורדון-בלו באירוע שארגנו מלון שרתון תל אביב והמכון הצרפתי. היה טעים
''הפילה נקי מעצמות, מטוגן עד פריכות מבחוץ ועדין מאוד מבפנים, ואילו קוביות האנטרקוט הוקפצו עם קוביות סלרי וגזר, ומוגשות לשולחן במחבת רוחשת...''. שפרה צח מצאה שילוב בין האוכל הסיני לדרישות הכשרות, במסעדת קורוסין
''אנו יוצקות על האורז משני תבשילי הבשר: נתחוני עוף בחלב קוקוס, פטריות וכוסברה, ונתחוני בקר עם עגבניות שרי, ברוטב קארי צהוב. שתי המנות טעימות לנו מאוד...'' שפרה צח חגגה את השוגאצו, ראש השנה היפני, במסעדת אויאמה
''הלזניה עשירה אך לא מכבידה, עם מילוי מצויין של מנגולד, תרד ועגבניות, בתיבול מקומי של שום וזעתר, והקרמה של רוטב בשאמל וגבינת קשקבל...''. באמצע יום חורפי סוער, התחממה שפרה צח עם תפריט החורף של רשת לחם ארז
''צלע כבש צלוי בגריל, כבש מיובש בכמון וקבב על מקל קנמון בטחינה גולמית, היא פרשנות משודרגת למטבח המזרח תיכוני...''. שפרה צח טעמה באוליב ליף מנות שזכו בתחרות הקולינארית הבינלאומית גביע הקרמלין, וזכתה בעצמה
''מרק הבטטה מגיע ראשון. כף ראשונה לטעימה חששנית שלה. ''טעים!'' היא אומרת, ומציינת לטובה את המרקם הקרמי והטעם הטוב...''. שפרה צח מצאה את יטבתה בעיר כמסעדה המתאימה להרחבת הגבולות הקולינריים של בתה המתבגרת
''זה בדיוק הרעיון. להכין מנות גורמה, אבל לפי עקרונות של בישול בריא: בלי חומרים מלאכותיים, עם דגש על חומרי גלם איכותיים וטריים..''. שפרה צח התענגה על מזון הגורמה הבריא והדיאטתי של אחוזת יערות הכרמל. אבל לא רק
''בהמלצת המלצרית הזמנתי את ''ג'ודיטה'' – פטוצ'יני ברוטב עגבניות ותרד, בתוספת גבינת מסקרפונה שנמסה ברוטב החם ומתמזגת בו. למרות פשטותה, ואולי דווקא בגללה, זו מנה בהחלט מוצלחת – רוטב העגבניות פיקנטי במידה ופחות מכביד מרוטב השמנת, וגבינת המסקרפונה נמסה לתוכו ומעשירה אותו...'' שפרה צח הכינה את עצמה לחורף מפנק במסעדת אמורה מיו
''הגריל המעורב מכיל מכל טוב המטבח ההודי: עוף טנדורי מתובל בתבלינים הודים מסורתיים, עוף טיקה ועוף אפגני, שהן שתי מנות של נתחי עוף על גחלים בתיבולים שונים, ושני סוגי קבב, של עוף ושל בקר, טחונים גס ומתובלים בתערובות תבלינים הודיות. הכל טעים לנו, ודי מהר אנחנו מפסיקים לנסות לנחש מה זה מה, ופשוט נותנים לטעמים השונים לדבר...''. שפרה צח יצאה למסע בנבכי התרבות הקולינארית של הודו, במסעדת קארי פאלאס שבהרצליה
''לטעמי האישי ערבה ביותר שמפנית הדגל של בית ''מואט ושנדו'' (ברוט אמפריאל), שטעמה יבש מאוד, מאוזן וקלאסי...''. שפרה צח יצאה בראש סחרחר מערב טעימות שמפניה במרכז המשקאות החדש של חינאווי, בת''א
''בשר המולארד הוא בשר עם אופי, פחות שמן וטעמו פראי יותר מזה של האווז, ורוטב הדבש נותן לו קונטרה ומבליט את טעמיו...''. לרגל יום נישואיה, שפרה צח לא הסתכנה, וחזרה למה שהיא מכירה ואוהבת – מסעדת לה רלה ג'פה ביפו
''הסטייק של ל'אנטרקוט הוא חגיגה לאוהבי בשר: עבה, 'לעיס' ועסיסי מאוד....''. שפרה צח ובעלה לא הסכימו להתחלק בסטייק, כזה שנושא את שם המסעדה, במסעדת ל'אנטרקוט בתל אביב. בהתחשב באיכות המנה - אפשר להבין אותם
''כדי שההמבורגר יהיה מעניין יותר, הוא מוגש דווקא בצורת... מרובע, על לחמנייה מרובעת שנאפית במיוחד עבור המקום, ולידו ריבוע של פירה''. הביקור בבית הקפה בר גיורא היה מהנה, טעים ומיוחד, גם לשפרה צח וגם לחייל שלצידה
מדוע האמינו בני המאיה שמוצא האדם הראשון מקלח תירס? מה ההבדל בין נאצ'וס, טאקוס ואנצ'ילדס? וכמה שימושים, למען השם, אפשר למצוא לטורטייה? שפרה צח עברה שיעור מקיף על אוכל מקסיקני במסעדת קבלרוס שבתל אביב