מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> רבות הדרכים למסעדת פומודורו

רבות הדרכים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הראשונה שלו, אינבולטיני חצילים, כללה ארבעה גלילים של חציל קלוי במילוי גבינות עיזים ובזיליקום עם רוטב יוגורט וגבינת פטה, עם רוטב עגבניות טעים ועשיר...''. שפרה צח הרחיקה עד נתניה, כדי ליהנות מהאוכל של מסעדת פומודורו

רבות הדרכים ליהנות ממסעדה. אחד המבחנים המרכזיים הוא ''בטוח או פתוח''. כלומר - האם יעדיף הסועד לבחור במנות מוכרות ובטוחות, או שיבחר לנסות חידושים. אצלנו, למשל, החלוקה ברורה: הוא לעולם ילך על המנות מוכרות, בזמן שאני אחרוש את התפריט כדי למצוא בו משהו שמצלצל לי מעניין. למרבה הצער, המבחן הזה מתקשר באופן טבעי גם למבחן של ''טריטוריאלי או פריפריאלי'': הוא, שגם אחראי על הבאתנו אל היעד, לא מבין למה צריך לצאת אל מחוץ לגבולות הטריטוריה הקרובה רק כדי לאכול. אני, לעומת זאת, מוכנה לצאת לדרך אם רק יבטיחו לי מסעדה טובה בקצה. כמו פומודורו למשל, שנמצאת, אבוי, באזור התעשייה של רמת פולג.

איכשהו הצלחתי לשכנע אותו שזה עדיין בטווח סביר מאיתנו. איכשהו הוא הצליח לפספס את העלייה למחלף, מה שהביא אותנו אל פאתי חדרה. מרגע לרגע הפכה השתיקה בחלל המכונית לכבדה יותר. עוד עשרים דקות מעיקות חלפו עד שהתיישבנו במסעדה, קודרים משהו. למרבה המזל, עדי, המלצרית המקסימה שלנו, קיבלה אותנו בכזה חן ומאור פנים, שיחד עם מרלו רמת הגולן שמזגה לכוסותינו כבר הצליחה לשנות לנו את מצב הרוח.

ובכל זאת, אולי בהשפעת הדרך, ויתרנו מראש על הניסיון למצוא מנות שידברו אל שנינו, וכל אחד פנה לנתיב המועדף עליו: הוא אל המנות הכבדות ועתירות הרוטב, ואני אל המנות הקלות יותר, שבהן מה שקובע הוא הטעם הנקי כמעט של חומרי הגלם. הראשונה שלו - אינבולטיני חצילים – כללה ארבעה גלילים של חציל קלוי במילוי גבינות עיזים ובזיליקום עם רוטב יוגורט וגבינת פטה, כשכל זה מונח על רוטב עגבניות טעים ועשיר. מנגד, אני אהבתי מאוד את הטליאטה די מנזו, שבדומה לקרפצ'ו מורכב מפרוסות דקיקות של אנטרקוט, אך לא במצב נא, אלא צרובות קלות ומוגשות בתיבול עדין של מיץ לימון, מלח גס ושקדים. טעים, נגיס וקליל, ומשאיר בפה ציפייה למנות הבאות.

והופ, הנה הן כבר מגיעות, וממשיכות לכל אחד מאיתנו את הדרך שלו: הלזניה שלו, במילוי שופע של ראגו טלה, טובלת גם היא ברוטב סמיך. אני מבקשת שינסה לתאר לי את המנה. הוא משתקע בה במסירות, בוחן את מרכיביה, מהרהר ארוכות בסוגיה ולבסוף מסכם: ''נורא טעים!'' ככה? אז לי נורא טעים הפילה דניס, שנצלה בטאבון ברוטב עשבי תיבול, ומוגש על מצע של ריזוטו עם תרד.

הקינוח שלי גם לא כזה ממלא, כך שבניגוד אליו אין לי בעיה להזמין גם קינוח וליהנות מהשילוב החם-קר של טארט בננות עם גלידת וניל. אז הוא נותן קונטרה עם טירמיסו, הקינוח האולטימטיבי מבחינתו, וכשהוא נועץ בו כפית אחר כפית, הוא מוכן להודות שבאמת, היה שווה.

פומודורו
גיבורי ישראל 7, אזור התעשייה פולג, נתניה.
09-8356789