''אם ניקח אנטי-פסטי וקרוסטיני, איך נתמודד גם עם טוסט הבית? ואם מרק וטוסט, איך זה יסתדר עם הרביולי שאנחנו רוצות גם?..''. לבה של שפרה צח נשבר: הבחירה מהתפריט השופע של ארנון ותמר הייתה כה קשה. מזל שהמלצרית נחלצה לעזרה
לתקשורת שלי עם חברותי הטובות יש דפוס קבוע: זה מתחיל במייל קצרצר של ''מה שלומך'' מאחת מאיתנו, שנענה בתשובה קצרה של משפט או שניים. מה שגורר כמובן תכתובת קצת יותר מפורטת, שהולכת ומתרחבת עד שאין מנוס מההחלטה – חייבים להיפגש!
האתר הנבחר הפעם הוא ארנון ותמר בהוד השרון, שקורץ לנו בעיצוב חמים וביתי, תפריט חמוד מעוטר בציורי ילדים והיצע רחב של ארוחות חלביות קלות. אנחנו מתמקמות בפינה נבדלת ואינטימית, שמתאימה בדיוק לשיחות נשים מהסוג הזה, וצוללות אל התפריט שינעים לנו את הערב. הופה, בעיה: מסתבר שבמשהו כמו 30-40 שקל אפשר לקבל די הרבה סוגים של מנות, שכל אחת מהן יכולה להיות ארוחה בפני עצמה. אז מה ניקח - סלט או כריך? פסטה או מאפה? בסופו של דבר, הייתה זו המלצרית המקסימה שלנו שסידרה לנו את הערב. היא עמדה בגבורה בכל ההתלבטויות שלנו, פרשנה את התפריט, נתנה עדיפויות, הצליחה למזג בין המנות השונות ולא התעייפה מלחזור ולבדוק אם ההמלצות שלה אכן הצליחו – והן כן, בהחלט.
לגבי היין דווקא לא היה לנו קשה להחליט - סוביניון-מרלו של יקב צרעה נראה לנו בחירה מצוינת. מכאן התחילו העניינים להסתבך: אם ניקח לראשונות, כהמלצת המלצרית, אנטי-פסטי וקרוסטיני, איך נתמודד גם עם טוסט הבית המומלץ (ברי עיזים, ממרח זיתים, מיונז, פלפל קלוי, עגבנייה וחסה)? ואם ניקח מרק לראשונה ואת הטוסט לעיקרית, איך זה יסתדר עם הרביולי שאנחנו רוצות גם? אה, ויש גם קיש, אז אולי...
בסופו של דבר אנחנו מצליחות לקבל החלטה זמנית: אכן, אנטי פסטי וקרוסטיני לראשונה, ולעיקרית – עוד נראה. לשולחן מגיעות שתי צלחות משובבות עין בעיצובן: הירקות הקלויים מסודרים באופן סימטרי על מגש רבוע, שבמרכזו קעריות קטנות עם טפנד עגבניות וממרח פסטו. מגשון הקרוסטיני כולל 6 טוסטונים, כל זוג בהרכב אחר: גבינת שמנת עזים על ממרח עגבניות מיובשות, בולגרית על ממרח פסטו וגבינת פטה על ממרח זיתים. אנחנו מחלקות בדקדקנות את המנה, פוסחות על הערימה הגדולה של סלט מלפפונים שמונח באמצע כדי להשאיר מקום לדברים המעניינים באמת. בין נגיסה מזה לטעימה מההוא מועלים לשולחן גם הנושאים הרי-הגורל שבחיינו – הזוגיות, ההורות וכל מה שביניהם.
הצלחות המתרוקנות מאותתות לנו שאין מנוס, צריך בכל זאת להחליט. טוב, סגרנו על רביולי גבינה ברוטב רוזה ועל קיש בצל. רק שבמקום סלט העגבניות-מלפפונים הסתמי שאמור להתלוות אליו, אנחנו מבקשות את סלט ''תמר'', שכולל כל טוב: גם שלל חסות ועלי בייבי, גם עגבניות, מלפפונים וגזר, גם חצילים קלויים וגם גבינה בולגרית וביצה קשה, כשכל זה מעוטר בגרעיני ג'עלה. הצלחת הענקית שמגיעה ואיתה שלושה רטבים לבחירה, מבהירה לנו למה זו המנה הכי פופולרית כאן.
הפינאלה טומנת בחובה התלבטויות משלה: משקאות שוקולד העשירים נראים לנו ממש מפתים, אבל מהווים קינוח בפני עצמו. מצד שני המלצרית, שכבר למדנו לסמוך עליה, עומדת על כך שלא נוותר על הקינוחים. אז לשתיה חמה היא מציעה את החליטות המיוחדות שלהם, שמגיעות בקנקני ברזל כבדים ויפים. אני נופלת מייד בקסמה של חליטת קקאו(!) וג'ינג'ר, בעלת טעם שוקולדי-משהו, בעוד ששותפתי לארוחה מעדיפה את הטעם העדין יותר של ''פריחה מדברית''. הקינוחים שמגיעים לצידן הם ההיי-לייט של הארוחה כולה: מה שקרוי כאן פאי תפוחים הוא יותר בסגנון קרמבל – פרוסות תפוחים אפויות בקינמון עם ציפוי פריך מלמעלה, יחד עם כדור גלידה; ואינגלז, שהוא טבעת שוקולד אפויה ממולאת קרם אנגלז, עליה יוצקים עוד רוטב אנגלז נוזלי. אין מילים.
נכון שהשארנו חלק גדול בצלחת. זה לא אתם. זה אנחנו.
ארנון ותמר
הבנים 15, הוד השרון.
09-7407545
-
ארנון ותמר: בית קפה חלבי בהוד השרון
-
קרוסטיני: 6 טוסטונים, כל זוג בהרכב אחר
-
למנה העיקרית: רביולי גבינה ברוטב רוזה
-
פאי תפוחים: יותר בסגנון של קרמבל