''הקיש שלנו, המכונה טריו גבינות, הכיל שילוב של ריקוטה, פטה ורוקפור, שגווני המתוק-מלוח-חריף שלהן השתלבו למילוי טעים במיוחד...''. שפרה צח ממליצה על קפה מסעדה אנינה שבמוזיאון הארץ, ולא רק לפני או אחרי פעילות במוזיאון
דברים שהם קצת אחרת ממה שחושבים עליהם:
1. התנ''ך. הוכחה – סידרת ההרצאות המאלפת ''תנ''ך אחר'', שמושכת מדי חודש מאות מאזינים, ואני בתוכם, לאודיטוריום של מוזיאון הארץ.
2. מוזיאון הארץ עצמו. הוכחה – העניין המחודש שהוא מצליח לעורר בשנים האחרונות, בזכות מגוון רחב של פעילויות, מופעים ותערוכות.
3. אנינה – הקפה-מסעדה של מוזיאון הארץ. הוכחה: השעתיים שישבתי שם בסיום ההרצאה, יחד עם רונית חברתי, ולא הפסקתי להתפעל מהאוכל.
מסתבר שממש מתחת לאף, במסווה של בית קפה למבקרי המוזיאון, מסתתרת לה מסעדה חלבית משובחת. היצע המנות דומה אמנם לזה שכבר ראינו במקומות אחרים – כריכים, סלטים, מרקים וארוחות קלות. אבל משהו טוב קורה להם במפגש עם המטבח של אנינה. רק לפני שנגיע לאוכל, מילה על הטיימינג: נכון, אנינה תשרת אתכם נאמנה גם אם תקפצו לנשנוש חטוף לפני/אחרי הצגה. אבל הדרך ליהנות ממנה במלואה היא לבוא דווקא בערבים הפנויים מפעילות. אז אפשר לשבת בניחותא במרפסת - עדיף בחלק הפונה אל גינות המוזיאון המוארות בתאורה רכה - וליהנות מהשלווה השרויה על המקום ומהטעמים הנפרשים בפניכם.
הנסיעה הקרובה של רונית לחו''ל למשך חודשיים מאיימת לקטוע את רצף פגישות-הקפה הקבועות שלנו. לכן אנחנו נחושות בדעתנו למצות כמה שיותר מהפגישה הנוכחית: לדסקס את כל הטעון ליבון ובמקביל לטעום מכמה שיותר סוגי מנות – גם חם וגם קר, גם מההיצע הקבוע וגם מהמנות המתחלפות, גם מלוח וגם מתוק. אחרי כמה ניסיונות לגבש הזמנה באופן עצמאי אנחנו מחליטת להפקיר את עצמנו בידי יערה, המלצרית החמודה שלנו. שהיא תחליט.
וכך, מגיע לשולחן שלנו מדגם של ארבע מנות שונות, מצוינות כל אחת בדרכה: ראשית מפתיע אותנו סלט רוקפור. נכון, את הצירוף של עלי בייבי-אגסים-רוקפור כבר אכלנו לא מעט. אבל זה של אנינה משתבח גם בזכות הכמות הראויה לציון של הגבינה ופרוסות האגסים, גם בזכות רוטב בלסמי-דבש, וגם בזכות אגס אפוי וממולא באגוזים, שניצב במרכזו ומגיר עליו ממיציו. בגלל הסלט הזה כמעט שלא נגענו בסלט הירוק שהוגש עם המנה השנייה שלנו – הקיש. סוג הקישים משתנה מדי יום – זוקיני עם גבינת פטה, עגבניות מיובשות, בטטה ועוד. הקיש שלנו, המכונה טריו גבינות, הכיל שילוב של ריקוטה, פטה ורוקפור, שגווני המתוק-מלוח-חריף שלהן השתלבו למילוי טעים במיוחד.
כעת אנחנו מתפנות למנות הכבדות יותר: שפצלה, תבשיל בצקניות זעירות ונגיסות, שהוא המנה המיוחדת של המקום. את השפצלה שלנו העדפנו ברוטב פיקנטי של עגבניות אפויות, טימין ופיקורינו, אבל אפשר גם ברוטב גבינות. לצד הלהיט הקבוע מגיעה גם המנה המיוחדת לאותו יום – ראגו סלמון, ובו פיסות עסיסיות של סלמון, שהוקפצו קלות עם פרוסות קישואים, גזר ופטריות והשתדכו לרוטב ברנדי קטיפתי, וכל זה מוגש עם תלולית אורז קטנה לספיגת הטעמים. יופי של מנה!
יערה המלצרית מגיעה בדיוק בזמן לבדוק איך אנחנו מתקדמות בתוכנית, ולהמליץ על העוגות. רונית בוחרת בשטרודל תפוחים, שמתגלה כשתי פרוסות נכבדות. הבצק פריך מאוד והמלית המתוקה-חמצמצה מורכבת מחתיכות תפוחים גדולות ובשרניות, מעורבות באגוזים בגודל ובכמות עדינה ולא משתלטת. אני מצידי מחליטה שוב לדגום את האופציה היומית. היום זו עוגת סולת גבוהה ועסיסית, ספוגה בטעמי תפוז וקוקוס שהופכים אותה למעדן.
בינתיים הספקנו לשפוך את כל מה שישב לנו על הלב מאז הפגישה הקודמת. וכך, בבטן מלאה ובלב קל אנחנו נפרדות למשך החודשיים הקרובים. נכון שאפשר להמשיך את השיחה גם באי-מייל, אבל זה פחות ישיר, וגם הרבה פחות טעים.
אנינה
חיים לבנון 2, רמת אביב, ליד מוזיאון ארץ ישראל, תל אביב.
03-6412288
-
אנינה: קפה מסעדה במוזיאון הארץ
-
משהו טוב קורה במטבח של אנינה
-
מנות שונות, מצוינות כל אחת בדרכה
-
קינוחים מומלצים בקפה מסעדה אנינה