מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

רוקד עם חלומות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''סביצ'ה דג ים מצליח גם הוא לבדל את עצמו בטעמי חריף-חמוץ-מתוק של צי'לי, לימון, תמרים, בצל וכוסברה, בעיטור ביצי סלמון...''. מסעדת ג'ולייט קיטשן מציגה שילוב מעניין של אוכל מעולה המוגש בגינונים קלאסיים, באווירה לא פורמאלית

עם חלומות אי-אפשר להתווכח. קחו למשל את אלעד להב, השף והבעלים של ג'ולייט קיטשן. הבחור למד בישול בצרפת וחלם להקים ביסטרו בסגנון אירופאי בארץ הקודש. כשלא מצא בדיוק מה שהוא מחפש, הוא עיצב לו אחד כזה מול כיכר ירוקה ברמת השרון. העובדה שכל העסק יושב על מדרכה רחבה, המספקת תצפית נינוחה אל העוברים ושבים ומעניקה אווירה לא-פורמלית בעליל, לא מונעת ממנו את כל הגינונים הקלאסיים – כולל החלפת הסכו''ם עם כל מנה ומנה, שרות סופר-קשוב והתאמה בין יינות למנות. ככה זה כשיש לך חלום. כנ''ל לגבי התפריט: נכון שהוא חניך האסכולה הצרפתית, אבל מה לעשות שאהבתו האמיתית היא המטבח האיטלקי? אז הוא לוקח מרכיבים ושיטות הכנה מכאן ומכאן, ויוצר מהם מנות מקוריות, שאפשר לקרוא להן איטלו-צרפתיות (או צרפתו-איטלקיות). ומכיוון שאהבת הבישול בוערת בו, הוא לא מתעייף מלעבור בין הסועדים ולהסביר להם מה הם אוכלים ואיך מכינים את זה.

התפריט מצומצם ועונתי: שני מרקים, כמה סוגי סלטים מורכבים, פסטות עבודת יד, כמה עיקריות של בשר, דגים ופירות ים, וארבעה סוגים של קינוח. לאלו נלווים יינות בוטיק ישראליים מובחרים.כל אחת מהמנות מספקת סוג של פרשנות אישית או טעם לא מוכר. זה מתחיל כבר מסלסלת הלחם, הכוללת, לצד לחמי השאור השגרתיים, לחם פרג ממכר שמתחסל במהירות. כך גם באגף הפתיחים, שם זוכה הצירוף המוכר של מוצרלה-עגבניות לתוספת עניין בזכות השימוש בשני סוגי עגבניות – תמר ושרי, זיתי קלמטה, בצל אדום וקרעי לחם. פתיח נוסף - סביצ'ה דג ים, מצליח גם הוא לבדל את עצמו בטעמי חריף-חמוץ-מתוק של צי'לי, לימון, תמרים, בצל וכוסברה, ובעיטור של ביצי סלמון. את מנות הפתיחה אנו מלווים בשני יינות לבנים: ''שנסון'' מתקתק-קליל של קלו דה גת, ו''שרדונה'' קטיפתי של בן-חיים.

אבל את ההפתעה הגדולה של הערב מספקים המרקים שמגיעים אחר כך. שניהם עם רבדי טעם מורכבים, שהחיך מתעכב כדי לחקור אותם עד תום, ממש כמו יין המרלו- ברבדו שנלווה אליהם. האחד הוא מרק חצילים ושומר עם יוגורט עזים, שעל פניו מונחים קרוטונים פריכים ותלולית של גבינת עזים, והשני מרק עגבניות עשוי מעגבניות צלויות בתנור וקצוצות גס, עם נגיעה מודגשת של כוסברה ונענע, ובתוספת שמנת חמוצה. טעים כל כך שאני לא מתביישת לבקש תוספת. אולי בגלל זה אנחנו מתקשים להתלהב משתי מנות הפסטה שמגיעות בהמשך, למרות שהן מקיימות מילה במילה את התיאור בתפריט: ''ניוקי תפוחי אדמה עם אספרגוס, עגבניות לחות, קרם פסטו, פרמז'ן וצנובר'' ו''פולנטה רכה עם קציפת מסקרפונה איטלקית ושום קונפי, רוטב פטריות ביין אדום ועלים צעירים''.

הקינוחים מספקים את ה''גרנד פינאלה'' הנדרש. מראש אנחנו מוותרים על סופלה השוקולד, שנועד לשמרנים, ומחליטים לטעום את שלושת הקינוחים הייחודיים של המקום, גם אם זה דורש התמודדות עם צירוף נועז כמו ''סיגרים מעלי פילו במילוי דלעת, אוכמניות מיובשות ופיסטוק, מוגש עם רוטב טחינה, סילאן חם וסורבט תמרים'', שמתגלה כמעדן יוצא דופן. גם שני הקינוחים האחרים מוצלחים במיוחד – ''ברולה קפוצ'ינו'' הוא קרם ברולה בטעם עדין של מוקה, וה''ברד-פודינג'' הוא מאפה של פרוסות בגט שהושרו בחלב ושמנת ונאפו בלווית אפרסקים, שוקולד לבן וצימוקים, ולצידו תלולית קצפת מעוטרת בפטל טרי.

השעה המאוחרת, האלכוהול והקלוריות משרים עלינו נמנום מבורך, שמבטיח גם לנו חלומות מתוקים.

ג'ולייט קיטשן
שד' ביאליק 42 פינת אוסישקין, רמת השרון.
03-5406065