מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> הרבה יותר מקארי במסעדת קארי פאלאס בהרצליה

הרבה יותר מקארי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הגריל המעורב מכיל מכל טוב המטבח ההודי: עוף טנדורי מתובל בתבלינים הודים מסורתיים, עוף טיקה ועוף אפגני, שהן שתי מנות של נתחי עוף על גחלים בתיבולים שונים, ושני סוגי קבב, של עוף ושל בקר, טחונים גס ומתובלים בתערובות תבלינים הודיות. הכל טעים לנו, ודי מהר אנחנו מפסיקים לנסות לנחש מה זה מה, ופשוט נותנים לטעמים השונים לדבר...''. שפרה צח יצאה למסע בנבכי התרבות הקולינארית של הודו, במסעדת קארי פאלאס שבהרצליה

''הגריל המעורב מכיל מכל טוב המטבח ההודי: עוף טנדורי מתובל בתבלינים הודים מסורתיים, עוף טיקה ועוף אפגני, שהן שתי מנות של נתחי עוף על גחילם בתיבולים שונים, ושני סוגי קבב, של עוף ושל בקר, טחונים גס ומתובלים בתערובות תבלינים הודיות. הכל טעים לנו, ודי מהר אנחנו מפסיקים לנסות לנחש מה זה מה, ופשוט נותנים לטעמים השונים לדבר...''. שפרה צח יצאה למסע בנבכי התרבות הקולינארית של הודו, במסעדת קארי פאלאס שבהרצליה

המסע להודו כבר הפך מזמן לטקס החניכה הישראלי האולטימטיבי. אבל גם מי שלא היה שם קושר מיידית בין המטבח ההודי לבין קארי, שנחשב לתבלין המאפיין ביותר שלו. לכן, איזה שם מתאים למסעדה הודית יותר מ''קארי פאלאס''? זה השם שמתנוסס כעת על מה שהיה עד לא מכבר ''אינדירה'' בהרצליה (בלי קשר ל''אינדירה'' התל-אביבית, ולפחות עכשיו כבר אף אחד לא יתבלבל).

אבל האמת היא שהקארי הוא רק אחד מהתבלינים הרבים שהמטבח ההודי עושה בהם שימוש. ובעצם, גם ''המטבח ההודי'' הוא מינוח מטעה, כי למעשה הוא משמש שם גג למסורות קולינאריות רבות ושונות, שנוצרו במהלך ההיסטוריה והושפעו מאמונות ודתות, מצב כלכלי ותרבויות זרות. אך באופן כללי מדובר על שימוש בחומרי גלם זמינים וזולים כמו ירקות פשוטים וקטניות, ועושר של תבלינים המופקים משורשים, זרעים ועשבי תיבול ותערובות שונות שלהם. ב''קארי פאלאס'' נותנים כבוד לכולם, עם תפריט מגוון עד להפתיע הכולל למעלה משבעים מנות הודיות מסורתיות – צמחוניות, מאכלי בשר ועוף, מאכלי ים ומאכלי גבינה. ההפתעה גדלה עוד יותר כשמתברר שכל זה הוא פרי עבודתם החרוצה של שניים בלבד – יפת הבעלים, בן למשפחה של יוצאי הודו, ושף הודי אחד. למה? בגלל מדיניות ''השמים הסגורים'' שאינה מאפשרת כניסה של עובדים זרים נוספים לתחומי ישראל. אפשר רק לתהות על ההיגיון של מקבלי ההחלטה – מה שנכון לגבי ענפים של עבודת כפיים, מתגלה כבעייתי מאוד במסעדות אתניות. כי הרי לטעמים ולידע שמביא כל טבח מארץ מוצאו – אין תחליף. למזלה של ''קארי פאלאס'' יש לה טבח מוכשר במיוחד, פלוס חנות תבלינים משפחתית שהיא המקור לכל התבלינים האותנטיים שעושים את האוכל.

האמת היא שטוב לבוא לכאן בחבורה גדולה, כדי ליהנות מכל עושר הטעמים שמציע המקום, כפי שעשתה משפחה בשולחן שלידינו, שחגגה כאן יום הולדת. אבל גם כשבאים בשניים יש פתרון – צלחות המכילות קצת מכל דבר, כפי שאנחנו עשינו: יחד עם צלחת נאן-שום (מעין פיתות שמרים מתובלות) טעמנו שני סוגי פתיחים: פקורה ירקות – שכללה פרוסות תפוחי אדמה, פרחי כרובית ולביבות בצל, מטוגנים בבלילת קמח עדשים, וכנפי עוף מטוגנות ברוטב פיקנטי. יחד איתם מוגשים שלושה רטבים – תמרינדי, כוסברה וקוקוס, שחריפותם המקורית הונמכה כאן לטובת החיך הישראלי (אם כי אין לטעות, הם עדיין חריפים מאוד!).

גם בעיקרית אנחנו הולכים על אותו קונספט, עם גריל מעורב ועוף ''טיקה מסאלה''. מסתבר שאלו שתי המנות הכי מבוקשות, למרות שיפת רואה לעצמו משימה להרגיל את הקהל הקבוע שלו גם לטעמים חדשים, כמו עוף טנדורי ברוטב קשיו או מבושל ברוטב קוקוס. אנחנו, מכל מקום, נהנים מאוד משתי המנות שלנו: ה''טיקה מסאלה'' עשוי מפיסות עוף קטנות שניצלו על הגחלים בתוספת תבלינים מסורתיים, ומוגשים ברוטב סמיך עם אורז שסופג אותו ביעילות. הגריל המעורב מכיל מכל טוב המטבח ההודי: עוף טנדורי, שהוא עוף על שיפוד, מתובל בתבלינים הודים מסורתיים, עוף טיקה ועוף אפגני, שהן שתי מנות של נתחי עוף בתיבולים שונים, הנצלים על גחלים, ושני סוגי קבב, של עוף ושל בקר, טחונים גס ומתובלים בתערובות תבלינים הודיות. הכל טעים לנו, ודי מהר אנחנו מפסיקים לנסות לנחש מה זה מה, ופשוט נותנים לטעמים השונים לדבר.

אחרי כל זה צריך רק עוד סיום מתוק קטן: ''גולאב ג'מון'', הסופגניות ההודיות הקטנות המסורתיות, שכדי להוסיף חטא על פשע גם טובלות בסירופ סוכר סמיך מתובל בזעפרן. רעיון שאפשר לאמץ לימי החנוכה. את זה נעשה כבר בשנה הבאה.

קארי פאלאס
בן גוריון 33, הרצליה.
09-9566315