Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת ל'אנטרקוט

שנות הסטייק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הסטייק של ל'אנטרקוט הוא חגיגה לאוהבי בשר: עבה, 'לעיס' ועסיסי מאוד....''. שפרה צח ובעלה לא הסכימו להתחלק בסטייק, כזה שנושא את שם המסעדה, במסעדת ל'אנטרקוט בתל אביב. בהתחשב באיכות המנה - אפשר להבין אותם

''הסטייק של מסעדת ל'אנטרקוט הוא חגיגה לאוהבי בשר: עבה, 'לעיס' ועסיסי מאוד....''. שפרה צח ובעלה, לא הסכימו להתחלק בסטייק, כזה שנושא את שם המסעדה, במסעדת ל'אנטרקוט בתל אביב. בהתחשב באיכות המנה - אפשר להבין אותם

מסע בזמן עשרים שנה לאחור: יום עזיבתי את משרד הפרסום בו עבדתי. אני יוצאת לעצמאות! ברכב של בן-זוגי מונח האוצר שיפתח בפני את כל הדלתות – תיק העבודות, עם כל הקמפיינים שכתבתי. איפה חוגגים? במסעדת ל'אנטרקוט כמובן, עם הסטייקים העשויים במקצועיות ותפוחי האדמה הפריכים שלידם. שבעים ומרוצים מהארוחה במסעדת ל'אנטרקוט אנחנו מתנהלים אל החניה – והרכב איננו! ותיק העבודות שלי, שאין לו תחליף, נעלם איתו! הגנב הזריז יוכל עכשיו לפצוח באמצעותו בקריירה של קופירייטר... רק אחרי שהתאוששנו מההלם התברר לנו שפשוט חנינו במקום אסור. מעולם לא שמח ככה מישהו לגלות שרכבו ''רק'' נגרר...

עשרים שנה עברו, כאמור. בן זוגי דאז הפך זה מכבר לבעלי, האוטו התחלף כמה וכמה פעמים וגם למדנו לבדוק טוב טוב לפני כל חניה בתל-אביב. גם מסעדת ל'אנטרקוט עברה מקום בינתיים והתמקמה בפינת אחד-העם- נחלת בנימין, בבניין מלפני שמונים שנה, שהחלל הפנימי שלו עוצב מחדש בסגנון חם ומזמין. תפריט מסעדת ל'אנטרקוט גם הוא שודרג, אבל הסטייקים ותפוחי האדמה הם עדיין מנת דגל מנצחת. עוד קלף מנצח הוא שרון, מנהל מסעדת ל'אנטרקוט ,שלא מפסיק לרגע להסתובב בין השולחנות – מייעץ, מתעניין, מציע. אתגר לא פשוט נוכח ההרכב המגוון של הסועדים – שולחן גדול אחד שכולו נשים, כמה שולחנות בהרכבים זוגיים ומשפחתיים ועוד אחד עסקי בעליל, עם אמריקאי אחד, שני סינים וכמה ישראלים שמנסים לנהל שיחה באנגלית עילגת.

אנחנו לא ממהרים להגיע לעיקר. שומרים אותו כהבטחה שכדאי לחכות לה. לפני כן ראשונות במסעדת ל'אנטרקוט: חציל ממולא בבשר כבש טחון, עם גרגרי חומוס ורסק עגבניות, הוא מנה מספקת וטעימה. אבל את ההפתעה מספקות דווקא המנות הקלות יותר במסעדת ל'אנטרקוט ששילוב הטעמים העדין בכל אחת מהן מצליח לגרות את החיך וליצור עניין לקראת הבאות: לבבות ארטישוק חמימים ובשרניים, עשויים קלות עם שמן זית, לימון ופטרוזיליה. ועוד יותר מהם – הטונה הצרובה, מנה שהפכה כמעט נדושה לאחרונה, ומצליחה במסעדת ל'אנטרקוט לחמוק ממכשלת הבנאליות כשהיא מוגשת בפרוסות דקיקות, בתיבול עדין של סויה, ג'ינג'ר ולמון גראס.

ועכשיו, סוף סוף, לעניין שלשמו התכנסנו במסעדת ל'אנטרקוט הערב. בניגוד למנהגנו הקבוע במסעדות, הגורס שתמיד כדאי לבחון שתי מנות שונות, הפעם אף אחד מאיתנו לא מוכן לוותר על הסטייק. שנינו רוצים אנטרקוט ושנינו רוצים אותו מדיום. הגיוון היחיד שאנחנו מאפשרים לעצמנו הוא ברוטב – רוטב חרדל לאחד ורוטב יין לשנייה. הסטייק של מסעדת ל'אנטרקוט הוא חגיגה לאוהבי בשר: עבה, ''לעיס'' ועסיסי מאוד.
לידו מוגשים תפוחי אדמה אפויים, פריכים-נימוחים כמו שזכרנו, וגם סלט ירוק עם עגבניות שרי ואגוזים, וכל זה יחד טעים לנו עד מאוד.

בשלב הקינוח כבר אין לנו דרישות יותר. סלט פירות? בסדר גמור. אפשר גם פאדג' שוקולד אחד. שבעים ומרוצים ממסעדת ל'אנטרקוט אנחנו מתנהלים אל החניה. הפעם אפילו האוטו במקום.

ל'אנטרקוט
אחד העם 28, פינת נחלת בנימין, תל אביב.
03-5163703