מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כבר לא פנטזיה: ערב טעימות שמפניה במרכז המשקאות של חינאווי

כבר לא פנטזיה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''לטעמי האישי ערבה ביותר שמפנית הדגל של בית ''מואט ושנדו'' (ברוט אמפריאל), שטעמה יבש מאוד, מאוזן וקלאסי...''. שפרה צח יצאה בראש סחרחר מערב טעימות שמפניה במרכז המשקאות החדש של חינאווי, בת''א

''לטעמי האישי ערבה ביותר שמפנית הדגל של בית ''מואט ושנדו'' (ברוט אמפריאל), שטעמה יבש מאוד, מאוזן וקלאסי...''. שפרה צח יצאה בראש סחרחר מערב טעימות שמפניה במרכז המשקאות החדש של חינאווי, בת''א

קצת פחות מחודש לשמפניה בחצות של ליל הסילבסטר, ושוק השמפניה כבר מתחיל לבעבע. לכך יש להוסיף את צניחת המיסוי על שמפניה מיובאת, מה שגורם לכך שאם אתם חולמים לחגוג עם שמפניה איכותית – זה כבר לא פנטזיה, תרתי-משמע. שמפניה אמיתית, תוצרת ה''בתים'' הנחשבים בחבל שמפיין, שעד לא מזמן הצריכה השקעה של 500-600 ₪, נמכרת כיום בפחות מ-300 ₪.

ההתפתחויות המשמחות הללו נתנו את העילה לערב טעימות שמפניה, שהתקיים במרכז המשקאות החדש של חינאווי, בו הוצגו כמה מהשמות שכדאי לכם להכיר. אך לפני כן – כמה עובדות יסוד על המשקה האצילי הזה:
• שמפניה אמיתית היא רק זו שנעשתה במחוז שמפן בצרפת, שם גדלים הענבים היקרים ביותר בעולם! הכללים הנוקשים של גידול וייצור ומשך היישון הארוך הם שהפכו את השמפניה למשקה היקר והיוקרתי.
• רוב השמפניות עשויות בלנד אותו מרכיבים יינות מכרמים שונים, משנות בציר שונות ומזני ענבים שונים.יוצאים מהכלל הבלאן דה בלאן (לבן מלבן), יין המופק מענבי שרדונה בלבד, והוינטג' שמפיין - המופק משנת בציר אחת, איכותית במיוחד.
• מה שגורם לבועות האופייניות היא הטכנולוגיה של ה''שמפנואז''- הענבים תוססים פעמיים, בפעם הראשונה בחבית, ובפעם השנייה בתוך הבקבוק עצמו. הבקבוק והפקק מיוצרים כך שיוכלו לעמוד בלחץ הגזים.
• ''דום פריניון'' הוא מותג השמפניה המפורסם והידוע בעולם, ונקרא על שמו של ממציא היין המבעבע הראשון, הנזיר הבנדיקטי דום פייר פריניון. מחירו של בקבוק דום פריניון ישן משנת וינטג' מסוימת עשוי להגיע לאלפי דולרים.
קנייה והגשה
• כמה לקנות: לנשיקת חצות יספיק בקבוק אחד ל-10 איש. לארוחה יש לחשב 7-6 משתתפים לבקבוק.
• האחסון ייעשה בשכיבה, במקום קריר ואפל בבית. אסור לנער את היין המבעבע לפני הפתיחה!
• שמפניה מוגשת קרירה וטמפרטורת השתייה האופטימלית היא 7°. ההגשה תיעשה בכוס צרה ומוארכת, השומרת על קרירות המשקה ועל הבעבוע שלו. יש למזוג ל-א-ט, כך שומרים על הבועות.
• איך לבחור: ראשית, מצאו את רמת המתיקות הרצויה לכם, לפי הדרגות הבאות, המציינות סדר מתיקות עולה: BRUT - היבשה ביותר (נטולת מתיקות), Extra Dry , Sec, ו- Demi Sec חצי יבש, השמפניה המתוקה ביותר.

בדיקה נוספת מתייחסת להרכב המשקה, כפי שהודגם לנו בערב הטעימות: ה''מום קורדון רוז''', למשל, עשויה בלנד המבוסס על ענבי פינו נואר מ-77 יקבים שונים ומחמישה בצירים שונים, יחד עם ענבי שרדונה ופינו מונייה, מה שמקנה לה טעם מורכב ומאוזן. ה''פיפר היידסיק'' אינה מכילה כלל שרדונה ולכן יש לה טעם ייני מובהק יותר, ולעומתה ה''פומרי'' מכילה לפחות 33% שרדונה, ולכן טעמה פירותי יותר. לטעמי האישי ערבה ביותר שמפנית הדגל של בית ''מואט ושנדו'' (ברוט אמפריאל), המכילה אחוז גבוה במיוחד של פינו נואר לצד אחוז נמוך מאוד של סוכר ולכן טעמה יבש מאוד, מאוזן וקלאסי.

ועוד עצה אישית: עם כל הכבוד לטעמי השמפניה, אל תשכחו לאכול ליד. את ערב הטעימות, שכלל חמישה מיני שמפניה אבל רק כמה מגשי סושי, סיימתי בראש סחרחר וברגליים כושלות, שהובילו אותי היישר אל ''סודוך'' ממול, מתה לאכול כבר משהו רציני. וכך חתמתי את הערב בקצה השני של סקאלת היוקרה: עם טוסט חם ונהדר של חזה אווז מעושן עטור בהרבה רוטב פיקנטי, לימונדה מרעננת ובהייה לא-ממוקדת בטלוויזיה שבדיוק שידרה את האודישנים של ''נולד לרקוד''...

חינאווי Wine&More
קרליבך 25, תל אביב.
03-6240458