"מה שאנחנו עושים ערב אחד, ב-2C הוא המוטו לכל השנה: לקחת את המוכר והאהוב, ואז להקפיץ אותו למעלה עוד כמה דרגות". שפרה צח והבנזוג יוצאים לחגוג ולנטיין ומגלים שגם את השיגרה אפשר לקחת גבוה.
שפרה צח מתחילה את השנה החדשה קצת בדיליי, אבל "לה ואקה לוקה" מרימה לה חגיגה.
כשכל המדינה מתעסקת בשאלת בחירות-כן-או-לא, אנחנו עושים את הבחירות שלנו. ובכל הנוגע אליהן, "אריא" יוצאת המנצחת בגדול.
אחרי החגים ולפני הגשמים, רגע לפני החזרה לשיגרה, יצאנו למסע קולינרי קצר באיסטנבול, במטרה קצת לטייל, קצת לנוח והרבה לאכול. כי אם יש מטבח ששווה לנסוע במיוחד בשבילו זה המטבח הטורקי, על תבשיליו, תבליניו וטעמיו המיוחדים.
שפרה צח מגלה שגם אם הילדים שלה כבר גדולים, אין כמו "קפה גרג" בגבעתיים כדי להרגיש את החופש הגדול, בעיקר כשאת הארוחה חותם וופל בלגי עם המון מתוק מסביב.
"מצעד צלחות הטאפאס שהגיעו אל שולחננו היה מיפגן מרנין של יד השף. כל אחת מהן עם צבעוניות וטעמים משלה. היה שם מיקס פטריות מוקפצות עם נגיעת כמהין על קרם ארטישוק ירושלמי, "מעורב" ים על הפלנצ'ה עם בצל מושחם ותערובת תבלינים, פיסות פילה בקר צרובות על סלט עלים, ושני סוגים של סאשימי". שפרה צח ובן זוגה בביקור חוזר ומשמח ב"ים 7".
שפרה צח ביקרה בקפה אלברט בקניון רמת אביב ונהנתה מהאווירה הנעימה, האוכל הטעים והייחודי והשירות המחוייך.
"הרעיון העיקרי היה ליהנות מכל מה שיש לך להציע, אבל התפריט, שפרש בפנינו מגוון רחב של מנות ים ויבשה מכל אגן הים התיכון, הקשה עלינו לעמוד במשימה. מה גם שהתברר שבדיוק החלטת לחגוג את חודש איטליה, מה שאומר עוד תפריט ספיישל, עם עוד מנות שקורצות לנו.
"מגיעים אלינו מתאבנים ממחלקת ה"טרטר-צ'יפס", והם יפים במראם וממכרים בטעמם: ארבעה עיגולי צ'יפס פריכים מקופלים למעין כיס ובתוך כל אחד מהם כדורון של טרטר דג מסוג אחר, על מצע של גוואקמולי וחלפיניו...." תשכחו מכל מה שידעתם עד היום על המטבח היפני. שפרה צח הגיעה לדיינינגס שבמלון דה-נורמן תל אביב, עלתה על רכבת הרים יפנית מטורפת, שגם אחרי שעתיים היא לא רצתה לרדת ממנה. מי מצטרף לסאקה פרימיום?
"אז מגיע הכוכב האמיתי של הערב. קבלו אותו גבירתי ואדוני – מגש המיקס שלכם! קדרת גחלים לוחשות ועליה טס ברזל עם כ-700 גרם בשר משובח, עשוי מדיום-רייר לבקשתנו שממשיך להיעשות בעודנו אוכלים, ומלווה בפלחי בצל ופלפלים קלויים..." לה ואקה לוקה מציעה קרנבל בשרים בסגנון ארגנטינאי, מה שהביא את שפרה צח לבדוק מקרוב את הדברים, ואף למצוא את הכוכב הבלתי מעורער של הערב. מי אמר סינטה עסיסית ולא קיבל?
"בצלחת שלי מונחת מנת לברק בתנור, ענקית בגודל ובאיכות, של דג פתוח לפרפר, שהצלייה המדויקת בתנור העניקה לו מעטפת פריכה ושמרה על הרכות והעסיסיות של בשרו הלבן..." לפעמים כל מה שאנחנו רוצים זה להגיע לארוחה במסעדה וליהנות מאוכל טוב, אווירה זורמת ושירות חייכני - שפרה צח גילתה אחת כזו - דרבי הוילה הוד השרון
"טורטליני חצילים – מוכתרת ללא ספק כפסגת הארוחה: כיסונים מבצק רך מאוד על בסיס גבינת ריקוטה, ומילוי עז-טעם של חצילים שרופים עם ריקוטה ופרמזן, משכשכים ברוטב חמאה וזעתר עם פיסות אספרגוס..." מהרגע שנפתחה ההייפ סביבה מסעדת אלנה תל אביב לא נרגע. היא מלאה בסטייל יוקרתי, מנות בהשראה אירופאית עם נגיעות ים-תיכוניות ושפע של יצירתיות מתפרצת. שפרה צח והאיש שלצידה חוגגים את יום הנישואים שלהם בארוחה באלנה - המקום שלא תרצו לעזוב מהרגע שנכנסתם אליו
"הכוכבת החדשה שנוספה זה עתה לתפריט: טורטליני פולנטה. איזו מנה! בצק גמיש שחובק מילוי בטעם תירסי-מתקתק, ברוטב של חמאה שרופה שעוטף את הכל, ביצה רכה במרכז וגבעולי בצל ירוק מספקים טוויסט של חריפות..." חגיגות יום ההולדת מעולם לא נראו טוב יותר. זה התחיל בשופינג שמח, המשיך עם אוכל מצוין ונוף לים בקפה מצדה תל אביב, היתה שם גם הצהרה על כישורי הבישול של שפרה, והכל הסתיים עם קינוח וזיקוק בוער. מזל טוב!
"שלושה נתחוני טונה אדומה על שיפודים, צרובים בחוץ ואדומים-עסיסיים מבפנים, מתובלים באיולי אריסה ואיולי שום, על מצע קרם אבוקדו, מעוטרים בעלעלי מיקרו ופרוסות צ'ילי. יופי של מנה שמשחקת על גוונים של צבע וטעם..." שפרה צח מגיעה למיט אנד וויין בהרצליה פיתוח ונהנית מארוחת גורמה כשרה עשירה בניגודים מסקרנים
"במנת הברזאולה, המוגשת בסלסלת אידוי, שם המשחק הוא ניגודים. אלו מפעילים את כל קשת הטעמים: מתיקות של פרוסות אבטיח, מליחות הבשר הכבוש שמונח מעליהן, מרירות קלה של מיקרו עלים, ומתוק-חמוץ של בלסמי מצומצם..." המקדש בכפר סבא הוא המקום בו נשברו לשפרה צח כמה מוסכמות בנוגע למסעדות ואוכל. המקדש, היכל קולינרי חדש לחובבי בשר וקרניבורים, מגיש נתחי בשר אבל לא כפי שאתם מכירים. שווה להגיע במיוחד!
"פיצה ללא רוטב עגבניות, והיא כל מה שפיצה צריכה להיות: בצק דק וקראסטי עם "טופינג" עשיר שמכסה אותה בנדיבות. היה בו שילוב מענג של רוטב בשמל שמנתי, פרמזן, מוצרלה, גבינה כחולה וגבינת עיזים, יחד עם שלושה סוגי פטריות..." אוליברי תל אביב היא טרטוריה איטלקית מהזן שלא מייצרים יותר: אוכל טעים, עיצוב פשוט ואווירה לא מתחכמת. שפרה צח ובן הזוג בערב שכולו הצדעה לקלאסיקות סיציליאניות משובחות
"איבריאקו קרים צ'יז, או כפי שמפרט ההסבר בעברית: צנון יפני כבוש מעושן ממולא בגבינת שמנת. כמה פשוט זה נשמע, אבל איזה שילוב נהדר של טעם ומירקם: פרוסות שורש קריספיות בטעמי חמוץ-מתוק-מעושן חובקות מילוי קטיפתי שמאזן אותן..." המטבח היפני של 'שיראטויה' כובש במהירות את ההרפתקנים והשמרנים כאחד. שפרה צח יצאה לבחון מקרוב את האיזקאיה המודרנית החדשה שנפתחה בתל אביב
"שתי מחבתות ברזל לוהטות, באחת שתי קוביות עבות של פילה עגל עשוי מדיום, עם מעטפת צרובה כנדרש ופנים אדמדם-עסיסי, ובשניה נתח אנטרקוט משוייש ושופע מיצים, ולידן פירה תפוחי אדמה נימוח וירקות צלויים על הגריל..." שפרה צח מגיעה לבית המקדש של אוהבי הבשר באשר הם - רובינשטיין בנתניה. היה משובח, טעים ועם ציפייה לפעם הבאה
"פרוסות דקיקות של דג ים, מעוטרות בפילטים של לימון, פרוסות צ'ילי, עלי מיקרו בזיליקום ואורגנו טרי, שמצליחים להדגיש את טעמו הנקי של הדג מבלי להשתלט עליו..." שפרה צח יצאה לביקור בבוקצ'יו המתחדשת, ושמחה לגלות שהיא ממשיכה להיות יצירת מופת קולינרית ואומנותית, המעניקה לאורחיה את האפשרות לשבת בלב תל אביב ולהרגיש כמו באיטליה
"אל מול עיניכם תגיע לשולחן פלנצ'ה שחורה רותחת, ובתוכה רוחש נתח ענקי ומופלא של פריים ריב 700 גרם על העצם, וכמובן שתזמינו אותו מדיום-רייר, לא יותר, כי כך הוא יישאר עסיסי ומלא מיצים גם כשהוא ימשיך להיעשות על הפלנצ'ה בזמן שאתם מפרקים אותו בסבלנות חתיכה אחר חתיכה..." אל מול נוף מרהיב של יאכטות, מפרשיות, גלים ושקיעה, שפרה צח התמסרה בהנאה רבה לפריים ריב העסיסי של ביסטרו 56 שבקניון ארנה הרצליה. מקום חובה לאוהבי הבשר, ולא רק להם!
"קערה גדושה ובה עלי חסה, בוק צ'וי ותרד, יחד עם גילוחי סלק ופרוסות אגס, וכל זה עטוף בוינגרט בלסמי מתוק וצ'אטני מנגו ומקבל טוויסט מתוק-חריף בזכות תערובת אגוזים מסוכרים וקוביות רוקפור..." כשהבת הטבעונית של שפרה צח מגיעה לחופשת סמסטר אין כמו האוכל של קפה שניאור תל אביב כדי למלא לה את המצברים. בהצלחה במבחנים כבר אמרנו?
"הבסטיל, שהיה הפייבוריט שלנו, הוא לביבה של תפוחי אדמה, נתחי עוף והמון בצל מטוגן שמעניק לה טעם קרמלי-מתקתק. הבצל הממולא רוקן מליבתו ומולא בבשר, ואז התבשל ארוכות עד שהפך לרך ונימוח..." שפרה צח מגיעה לגואטה ביפו ונהנית ממטבח טריפוליטאי עם נשמה ענקית. זהירות, סכנת התמכרות!
"הרביולי, מבצק ששומר על מוצקות וגמישות, לא הוטבעו ברוטב כפי שקורה לפעמים, אלא שכשכו בעדינות ברוטב של חמאה, שום ולימון, ואליהם נלוו ארטישוק איטלקי מוחמץ, פרחי ברוקומיני ועגבניות מיובשות, שהוסיפו עניין למנה..." במבנה אבן יפהפה בפאתי יפו שוכנת ג'מה המצליחה לרגש עם כוכבי המטבח האיטלקי הקלאסי הזוכים לטוויסט המרים אותם מעלה-מעלה. שפרה צח חזרה עם כמה רשמים וצביטות לב טובות
"רשימת המרכיבים שלו כוללת פורל מעושן, ביצה רכה, אנשובי, תפוח אדמה סגול, צלפים וזיתי קלמטה. כל אלו היו שם בנדיבות, יחד עם עלי חסה רעננים ותרמילי שעועית ירוקה חלוטים קלות, כשאיולי יוגורט ושום קושר את כולם יחד..." הקילומטראז' של שפרה צח כולל סיקורים בשלל מסעדות בארץ: אסייתיות, מקסיקניות, צרפתיות, גיאורגיות, רוסיות ויפניות, והפעם, היא יצאה לבדוק מה מתבשל בסנטה רוזה, המביאה את המטבח הקליפורני לתל אביב
"הפילה שלו נאפה בתנור בציפוי של איולי לימון-חרדל-שום, שגם מבליט את טעמו הטבעי של הדג וגם שומר אותו עסיסי מאוד. יחד איתו מוגשים פירה תפוחי אדמה, תלתלי בטטה ופלחי בצל צרובים, שמצטרפים יחד למנה שגורפת ממנו מחמאות..." זה התחיל כאשר שפרה צח החליטה שצריך להכניס צבע אחר לדייט הקולינרי השבועי עם בן הזוג ולקחה אותו לקפה יפו בשוק הפשפשים, זה המשיך עם הצהרות געגוע לבשר מהצד שלו, והסתיים עם הצהרה שכל אישה בזוגיות אוהבת להגיד - אמרתי לך!