מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

קפה מצדה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הכוכבת החדשה שנוספה זה עתה לתפריט: טורטליני פולנטה. איזו מנה! בצק גמיש שחובק מילוי בטעם תירסי-מתקתק, ברוטב של חמאה שרופה שעוטף את הכל, ביצה רכה במרכז וגבעולי בצל ירוק מספקים טוויסט של חריפות..." חגיגות יום ההולדת מעולם לא נראו טוב יותר. זה התחיל בשופינג שמח, המשיך עם אוכל מצוין ונוף לים בקפה מצדה תל אביב, היתה שם גם הצהרה על כישורי הבישול של שפרה, והכל הסתיים עם קינוח וזיקוק בוער. מזל טוב!

"אמא, את יודעת שאני מתה על הפטריות שאת עושה, אבל שלהם יותר טובות" מלמלת כלת היומולדת בפה מלא. ככה לערער על כישורי הבישול שלי? אבל האמת שבפורטבלו הצלויות של קפה מצדה קשה להתחרות: ארבע פטריות גדולות ובשרניות, צלויות אך מוצקות, שום קונפי בתוכן ונתח גבינת בושה עזת-טעם לצידן, והילדה מתמוגגת.

אלה דברים שעליי אהובים


זה התחיל בהחלטה לפנק אותה לכבוד היומולדת, עם כמה שיותר מתוך רשימת "אלה דברים שעליי אהובים", שכוללת בין השאר: זמן שמוקדש רק לה, ים – רצוי בשקיעה, שופינג ואוכל טוב, עם התמכרות קשה לכרובית, פטריות, גבינות מיוחדות, פסטה ושוקולד. הלוקיישן שנבחר היה אידיאלי: קפה מצדה יושב ממש על קו המים של חוף בוגרשוב, וחלונותיו הגדולים משקיפים אל הים. אפילו תיזמנו את שעת בואנו למועד השקיעה. הצרה היא שלפני כן שקענו אנחנו בשופינג מקדים שהתארך מעל המתוכנן, וכל שנותר לנו היה רק קרניים אחרונות של שקיעה סתווית מוקדמת. אבל היי, אנחנו כאן כדי ליהנות, נכון? אז התמקדנו עוד כמה דקות על המראה שבחוץ, ואז הפנינו את שימת לבנו לתפריט שבפנים, שהתעדכן והתרענן לקראת החורף עם מנות חדשות כמו קבב דגים פיקנטי, בוריקה תפוח אדמה, שווארמה פרגיות עם חציל שרוף וטחינה, ורביולי פולנטה, שעוד ידובר בו בהמשך.

לחיי כלת היומולדת!


ראשית אנחנו מרימות כוסית עם שני קוקטיילים מהמבחר: מרטיני ליצ'י מתקתק בשבילה, ו"קמפרי מצדה" עם פסיפלורה ורום בשבילי. והנה כבר מגיעות שתי הראשונות שלנו – הפורטבלו הזכורות לטוב, ופלחי כרובית צלויים, שחמחמים ונגיסים, עם טחינה גולמית ויוגורט. שתי המנות נדיבות מאוד בגודלן, ויחד עם פוקצ'ה זהובה-פריכה שזה עתה יצאה מהתנור ועוד כמה מיטבלים לצידה, הן מציבות איום כבד על יכולתנו להמשיך בארוחה. מצד שני, הבטחתי לה פסטה, ולי עצמי מתחשק משהו ממבחר הדגים של המקום. אז ממשיכות? ממשיכות!

מבין הפסטות, מושכת את שימת לבנו הכוכבת החדשה שנוספה זה עתה לתפריט: טורטליני פולנטה. ואיזו מנה! בצק גמיש שחובק מילוי בטעם תירסי-מתקתק, ברוטב של חמאה שרופה שעוטף את הכל, ביצה רכה במרכז וגבעולי בצל ירוק מספקים טוויסט של חריפות. בצלחת שלי נח לו פילה דניס על הפלנצ'ה, עגבניה ותרד מספקים לו תוספת צבע ועסיסיות, ורוטב עדין של חמאת כורכום עוטף אותו וגם סופג לתוכו בשמחה את האורז שמוגש איתו. לשמחתי דגים עדיין לא כלולים ברשימת הפייבוריטים שלה, כך שאני יכולה ליהנות ממנו סולו, תוך כדי שליחת מזלג מפעם לפעם אל הטורטליני שלה.

הקינוח שגונב את ההצגה


שלב הקינוחים מציב בפנינו התלבטות קשה: מצד אחד אנחנו מפוצצות, ומצד שני תיאורי המנות הם כאלה שאי אפשר לעמוד בפניהם. כאילו מי שניסח את התפריט ידע את חולשתנו לצירופי מילים מפתים כמו: "קרם שוקולד, נמסיס, קרמבל קקאו, קרמל מלוח ופרליני פקאן" (היא) או "קראמבל תפוחים, צימוקים, ערמונים, פירות יער וגלידת וניל" (אני). המנה שלה שוקולדית ועשירה מאוד, והטרנד החדש של קרמל מלוח, שהיא גילתה לאחרונה, נותן לו טוויסט נועז. אבל למרות זאת, ולמרות שהוא אפילו מגיע בליווי זיקוק בוער ושירת "היום יום הולדת" כיאות, דווקא הקראמבל הצנוע שלי גונב את ההצגה. כי הוא עשוי פלחי תפוחים מקורמלים, עם ציפוי שטרויזל פריך וערמונים נימוחים מעליהם, ולידו צלוחית של גלידת וניל ועוד אחת של רוטב פירות יער, וכל מה שצריך הוא להעלות על הכף תפוחים חמימים בציפוי קראנצ'י, להוסיף קצת גלידה צוננת ומגע של רוטב מתוק-חמצמץ, ויש לך קינוח מושלם. אז הפעם היא זאת שגונבת ממני כפית אחרי כפית. הגלידות, אגב, מגיעות מהגלידריה הצמודה, המנפקת גלידות איטלקיות משובחות מתוצרת עצמית, ובראשן גלידת יוגורט עם תוספות, שמהכפית שטעמנו (פשוט לא יכולנו יותר) גילינו שהיא קלילה וקרמית כמו שאנחנו אוהבות.

"אז מה את מאחלת לעצמך?" אני שואלת אותה כשאנחנו מעיפות מבט אחרון אל הים שמתחיל לסעור מתחתינו. "כרגע – רק עוד ארוחות כאלה" היא עונה, ומוסיפה חיבוק.