מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> קפה שניאור תל אביב

קפה שניאור תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קערה גדושה ובה עלי חסה, בוק צ'וי ותרד, יחד עם גילוחי סלק ופרוסות אגס, וכל זה עטוף בוינגרט בלסמי מתוק וצ'אטני מנגו ומקבל טוויסט מתוק-חריף בזכות תערובת אגוזים מסוכרים וקוביות רוקפור..." כשהבת הטבעונית של שפרה צח מגיעה לחופשת סמסטר אין כמו האוכל של קפה שניאור תל אביב כדי למלא לה את המצברים. בהצלחה במבחנים כבר אמרנו?

סצינת הטבעונות התל-אביבית והטבעונית הפרטית שלי צמחו והתפתחו במקביל. יחד הן פסעו את צעדיהן הראשונים והמהוססים בעולם ללא מוצרים מן החי, יחד הלכו והרחיבו את אחיזתן בו, רוכשות יותר ויותר ביטחון, ויחד הן מתנהלות בו כיום באופן טבעי ונינוח. לכן, כשהגיעה הטבעונית שלי לחופשת סמסטר מלימודי הביולוגיה-אקולוגיה שלה וביקשה קצת חיזוקים לפני תקופת הבחינות, זאת הייתה הזדמנות לשבת ב"קפה שניאור" שחידש את פניו לפני כשנתיים. התפריט המורחב בנוי כך שכל אחד יכול למצוא בו משהו לטעמו, והוא מסביר פנים במיוחד לשוחרי הצמחונות-טבעונות למיניהם. תוכלו למצוא כאן החל מארוחות בוקר בהרכבים שונים המוגשות לאורך כל היום, דרך נשנושים "בקטנה" במחיר של 25 שקלים למנה, כריכים מושקעים, סלטים מעניינים, ועד עיקריות של קארי ירקות או המבורגר טבעוני לבני העדה וקציצות ביתיות או שניצל לאלו שלא.

מרגישים בבית


קפה שניאור, כפי שמורגש מיד, הוא קפה שכונתי במלוא מובן המילה. גם מבחינת המיקום, בלב הרחובות הקטנים והאינטימיים של מרכז תל אביב, וגם מבחינת האופי, עם אווירה נינוחה ו"הקבועים" שמגיעים לקפה היומי. ההתנהלות הנעימה, המנות המיוחדות, הגודל הנדיב והתמחור הלא ממש תל-אביבי, מסבירים את העובדה שהמקום מלא אפילו בשעת ערב מוקדמת זו. בשולחנות סביבנו יושבים אמא עם תינוק בעגלה, שתי נשים עם לפטופ משותף בפגישת עבודה, כמה זוגות וכמה משפחות, וכולם, כך נראה, מרגישים כאן בבית. כך גם הבת שלי, שמיד תופסת דיבור עם קארין המלצרית, כטבעונית אל טבעונית, כדי לאתר עבורנו את המנות הכי מעניינות.

טעים, בריא ומקומי


אז מה אוכלים? "שותים, קודם כל", מתקנת אותנו קארין. "במזג אוויר כזה אתן חייבות לנסות את החליטות שלנו, מתערובות שאנחנו מכינים לבד". והיא מוציאה לנו שני קנקנים מהבילים, באחד צ'אי מסאלה על בסיס חלב בשבילי, ובשני תה בדואי משלל צמחי תבלין בשביל הסטודנטית שלי. מכאן ואילך היא מנווטת אותנו בהצלחה רבה בין אגפיו השונים של התפריט: מסבחה עדשים מהמנות הקטנות, סלט הידרופוני ממחלקת הסלטים, ולעיקריות – פסטה מלנזנה והמבורגר טבעוני. הסלט והפסטה אמנם אינם על טהרת הטבעונות כי הם כוללים גם קוביות גבינה, אבל בקלות אפשר "לטבען" אותם, כמו חלק גדול מהמנות כאן, אם רק תבקשו. אנחנו לא מבקשות. הילדה, למרבה המזל, מוכנה להתגמש כשהנסיבות מצדיקות. והפעם הסטייה מהתקן בהחלט שווה את זה. גם בפסטה מלנזנה, שבה גבינת המאירי מדברת עם הרוטב שמשלב עגבניות, חצילים קלויים ועשבי תיבול, ובעיקר בסלט, שבאופן מפתיע גונב את ההצגה: קערה גדושה ובה עלי חסה, בוק צ'וי ותרד, יחד גילוחי סלק ופרוסות אגס, וכל זה עטוף בוינגרט בלסמי מתוק וצ'אטני מנגו ומקבל טוויסט מתוק-חריף בזכות תערובת אגוזים מסוכרים וקוביות רוקפור. השמחה גדלה עוד יותר כשמסתבר שהחסה מגיעה ממיזם הגידולים ההידרופוניים על הגג של דיזנגוף סנטר הסמוך, דוגמה לשיתוף פעולה מקומי במלוא מובן המילה.

עם הפנים לטבעונים


לעומת המנות עם הגבינות, המסבחה וההמבורגר מדגמנים טבעונות נטו. המסבחה משתייכת פורמלית למחלקת המנות הקטנות, אך היא נדיבה ומשביעה, עשויה עדשים שחורות שהוקפצו עם עגבניות שרי, עלי תרד ושום ומעוטרות בטחינה. ההמבורגר הטבעוני, המורכב משלושה סוגי פטריות, קינואה ועדשים, הוא בכלל ארוחה שלמה. ההמבורגר עצמו מצטיין במירקם נימוח עם שמץ מתקתקות נעימה, והוא מגיע בתוך לחמניה עם קורנישונים וירקות, ולצידו תלולית גדולה של נבטי חמניה וקערית של פלחי תפוחי אדמה אפויים בטעם פיקנטי. אפשר לבקש תוספת אבוקדו או גבינה טבעונית, אבל גם בלעדיהם מדובר במנה עשירה ובתמורה מלאה ל-48 שקלים.

מפה לשם מתחיל להיות מאוחר, והיא כבר צריכה לחזור ללמוד, אז רק עוד משהו מתוק לסיום. מחלקת הקינוחים ממשיכה את הקו הביתי הסימפטי, כשהיא מתחלקת בין מתוקים טבעוניים כמו פאדג' שוקולד או כדורי תמרים לבין עוגות ועוגיות מאפה בית. רה-פיל לקנקני התה שלנו, פרוסת עוגת גבינה שמכינה אמא של הבעלים ואנחנו יוצאות אל הערב החורפי. ושיהיה לך בהצלחה במבחן!