מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביסטרו 56 הרצליה פיתוח

ביסטרו 56 הרצליה פיתוח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אל מול עיניכם תגיע לשולחן פלנצ'ה שחורה רותחת, ובתוכה רוחש נתח ענקי ומופלא של פריים ריב 700 גרם על העצם, וכמובן שתזמינו אותו מדיום-רייר, לא יותר, כי כך הוא יישאר עסיסי ומלא מיצים גם כשהוא ימשיך להיעשות על הפלנצ'ה בזמן שאתם מפרקים אותו בסבלנות חתיכה אחר חתיכה..." אל מול נוף מרהיב של יאכטות, מפרשיות, גלים ושקיעה, שפרה צח התמסרה בהנאה רבה לפריים ריב העסיסי של ביסטרו 56 שבקניון ארנה הרצליה. מקום חובה לאוהבי הבשר, ולא רק להם!

פססטט... קרניבורים הארד קור, יש לי דיבור איתכם: קחו את האוטו, שימו בווייז "קניון ארנה" במרינה של הרצליה, תעלו לקומה שניה, תיכנסו לביסטרו 56, תקוו ליפול על המשמרת של להב, המלצרית המקסימה שלנו, ותגידו "אנחנו כאן בשביל הספיישל פריים ריב". זה הכל. ואז יתחולל הקסם. אל מול עיניכם תגיע לשולחן פלנצ'ה שחורה רותחת, ובתוכה רוחש נתח ענקי ומופלא של פריים ריב 700 גרם על העצם, וכמובן שתזמינו אותו מדיום-רייר, לא יותר, כי כך הוא יישאר עסיסי ומלא מיצים גם כשהוא ימשיך להיעשות על הפלנצ'ה בזמן שאתם מפרקים אותו בסבלנות חתיכה אחר חתיכה, מתענגים על עומק הטעמים, עד שתגיעו לשיא הטעם בחלקים שצמודים לעצם, תיאנחו ותגידו: אין בשר כזה, אין!

לא עוצרים בטעים


וזה אולי ההסבר איך המסעדה מצליחה לשמור על הסטטוס שלה כבר 14 שנה (חשבון פשוט: היא הוקמה בשנת ה-56 למדינה, והיום אנחנו או-טו-טו בחגיגות השבעים). התחושה היא שלמישהו כאן חשוב לא לעצור במקום אלא לאתגר את עצמו כל פעם מחדש. קחו למשל את המנות הראשונות. את שתי מנות הדגל – פטריית פורטבלו ממולאת כדור בשר ברוטב יין סמיך מתקתק, ופסטייה עשויה עלי פילו מתפצפצים במילוי בשר ופירות יבשים בניחוח הל וקינמון - היכרנו ואהבנו בביקורינו הקודמים. והנה הפעם גילינו שנוסף חבר חדש למשפחת הפתיחים מבשר טחון, "חציל הפתעות", שכשמו כן הוא: חצי חציל קלוי בתנור שנפרש על הצלחת ומעליו שפע דברים טובים - בשר בקר עם צנוברים, סלסה עגבניות, בצל סגול וטחינה, וכל אלו יחד משתלבים למנה אביבית צבעונית, עשירה ועם זאת קלילה וכיפית.

בשרים שאין דברים כאלה


אותו הדבר בבשרים: כמו כל הסטייקים שיצא לנו לאכול עד היום ב"ביסטרו 56", גם הסינטה עגל שדגמנו הפעם הייתה עשויה ללא דופי. נתח מלבני, צרוב מבחוץ ואדום-עסיסי מבפנים, נגיס בדיוק במידה המתאימה, עם פלחי תפוחי אדמה ובטטה לצידו. אבל אפילו היא החווירה לעומת הפריים-ריב המתואר לעיל. זה האחרון הוא חלק מתפריט הבשרים החדש, שכולל מנות שיירינג בגדלים שונים למרכז השולחן, ובהן שורט ריבס בבישול ארוך על אורז בר, שדרת צלעות טלה ברוטב ברביקיו ועוד כמה מנות מסוג זה, שמעטים המקומות בארץ שמגישים אותן. כמו שאמרנו – התחדשות זה שם המשחק. זה ניכר גם בתפריט היינות החדש, בדגש על יינות בוטיק ישראליים, כולל כאלה שמיוצרים במיוחד עבור המסעדה. שמנו לב שהורחב גם מנעד המנות לאוכלי הדגים והצמחוניים, למרות שכמובן הבשרים – נתחים מובחרים מרמת הגולן, ארצות הברית וארגנטינה – הם גאוות המקום. הקהל, כפי שמעידה התפוסה בשולחנות שסביבנו, יודע להעריך את ההשקעה. גם העובדה שהמסעדה כשרה מסתמנת כיתרון, למרות שרוב הסועדים, כך נראה, אינו שייכים דווקא לחובשי הכיפות. החיבה לאוכל איכותי ושירות מוקפד היא עניין חוצה מגזרים, מסתבר.

טעמים חדשים לקינוח


מחלקת הקינוחים ממשיכה את הקו. ניכר שקונדיטורית הבית, שמכינה כאן את כל המתוקים בעבודת יד, לא מסתפקת בברירת המחדל של מרבית המסעדות הכשרות, היינו קינוחי השוקולד על כל נגזרותיהם, אלא מעלה את הרף לכיוונים חדשים. כאלה היו שתי המנות האחרונות שלנו, ממחלקת הספיישלים. האחת, פאי אגסים, שילבה בין בצק שקדים פריך, מילוי של קרם שקדים עדין ו"מניפת" אגסים אפויים מעל, והשניה, עוגת "גבינה" ויוזו טבעונית, עשויה טופו-משי קרמי, שלימון היוזו מוסיף לו גוון חמצמץ מרענן, ועוטה רוטב ארגמני של דובדבני אמרנה, יפה וטעימה להפתיע.

אז מה היה לנו? מנות פתיחה קולעות, בשרים איכותיים שטופלו ביד אוהבת, יינות משובחים וקינוחים מפנקים. שווה, תאמינו לי.