"גם במנות העיקריות הקפדנו להזמין מנה אחת ממנות הדגל של קימל שאנחנו מכירים ואוהבים: צלעות טלה בגריל על תבשיל חומוס גרגירים..." אורלי פרש-אזולאי מגלה את מסעדת קימל בגלבוע של שף שאול בן-אדרת: הגלבוע יפה ומאתגר
"במחלקת הבשר התעוררה מחלוקת שבסופה נבחרו קרפצ'יו עגל בעיטור בלסמי ופרמזן (שאני בחרתי) וסרסיסו לבן חריף בגריל ברוטב יין ודבש (שבחרה החמות)..." אורלי פרש-אזולאי מנסה את כל מחלקות הטאפאסים במסעדת גאודי, חיפה
"קרפצ'יו פילה בקר וסביצ'ה מוסר נשמע בנאלי? לא אצל הנמל 24. כאן מוגש הקרפצ'יו עם רוטב בלסמי סיגליות שמדיף ניחוח משכר וגילופי גבינת פרמזן אלגנטיים פזורים מעליו..." אורלי פרש-אזולאי, מסעדת הנמל 24, חיפה
"מנת הצלעות חוסלה בדקות ספורות לעיניה המשתאות של המלצרית. הייתי מזמינה אותה שוב ושוב בשל טעמו של הטלה, שכל צלע שלו עברה טיפול מסור תחת ידי השף..." אורלי פרש-אזולאי משלמת מחיר נמוך במסעדת אחוזת שולמית בראש פינה
אורלי פרש-אזולאי תמיד חלמה על קפה שכונתי שאליו תרד מביתה לבושה בטרנינג, בנעלי בית ובמחשב נייד. בדיוק לפני שעברה שכונה בעקבות בית הקפה האהוב עליה, מצאה את קפה ברטה בנווה שאנן החיפאית – קפה שכונתי לתפארת
אירועי שוטטות ויצירה במרכז העיר בחוה"מ סוכות עם פעילות תרבותית מגוונת: עיר ערוץ הילדים בגן העצמאות, מופעי רחוב, יריד אומנים, הנחות בבתי עסק, פסטיבל קומיקס, צעדת ירושלים ועוד. וגם, אוכלים בסוכה במסעדות בעיר
"לאחר שהרכבנו את המבורגר החלומות, פיזרנו עליו את כל סוגי הרטבים, הכנסנו לתוכו את הירקות הטריים, פתחנו פה ענק ובדקות חיסלנו אותו..." אורלי פרש-אזולאי מגלה את פר בר בחיפה: תחום הביניים שבין בר למסעדה אמריקאית
"גם אני חוזרת לאכול עשבים, בשר, ירק ופרי כדי להשיב את החיוניות..." אורלי פרש-אזולאי מוצאת מענה לצרכיה הבריאותיים. קפה לואיז בחיפה שם לו למטרה להעלות את תודעת הבריאות וללכת עם מה שנתן הטבע – טרי ואורגני
אורלי פרש אזולאי מבקרת במסעדת הכבש בדליית אל כרמל, במקום שבו עושים אוכל מאהבה. פולקלור דרוזי, כלי נגינה מיוחדים ומעדנים דרוזיים אותנטיים: הלבנה היא קטיפתית ומשובחת, החומוס גרגרי וניחוח של תבשיל הכבש נישא באוויר
אורלי פרש אזולאי ואמה השאירו מאחור את הגברים ואת המונדיאל ויצאו לבית הקפה מילקה שבקריון. עכשיו כשקיץ מגיעים למילקה הורים לילדים שנכנסו לסרט ונהנים מארוחות בוקר, פסטות, כריכים, עסקיות צהריים וקינוחים מעולים
"הרוטב עוטף את העוף במעטה מבריק, והריח מקיים את הבטחתו..." אורלי פרש-אזולאי לוקחת פסק זמן עם חברה במסעדת טוקאי החיפאית, ומעניקה לה את תואר הכבוד "נסיכת הסיניות באזור חיפה". וזה עוד לפני שהיא מפנה מקום לקינוח
אורלי פרש-אזולאי וחברה נמשכות באף אל בית הקפה קורטוש קולאץ' שבדרך הים בחיפה, שם הן מוצאות ארוחות בוקר מענגות, דונאטס נימוחות והחשוב מכל – המאפה ההונגרי קורטוש: לתפארת הונגריה אוכלים עם הידיים ומתמכרים
לרגל יום ירושלים הקרב ובא, אנחנו חושבים על עיר הקודש ומציינים את האירוע, איך לא, בארוחה טובה. למי מכם שנהנים לטייל בעיר, אספנו בשבילכם מסעדות מומלצות בירושלים שיהפכו את היום שלכם בירושלים למהנה וטעים
"על צלחת מוארכת הונחו בתפארה אסקלופ כבד אווז, רביולי ממולא בירקות וכבד אווז ומוס כבד אווז עם קונפי עגבניות שרי מתקתק. תחושת החדווה העילאית הכתירה את כל המנות מנצחות..." אורלי פרש אזולאי באוליב ליף בתל אביב
מה נשתנה הפסח הזה מכל אלו שקדמו לו? שבפסח הזה אתם יכולים להחליט לתת למסעדות, למעדניות, לחנויות ולקונדיטוריות לעשות בשבילכם את העבודה הקשה. לפניכם מנות משובחות לחג, יינות וקינוחים, כל שנותר הוא לבוא ולקחת
"על שולחננו הונחו לחמים טריים ופריכים וצלוחיות חרס קטנות עם צזיקי, טחינה, כדורי לבנה, גבינה בולגרית, בטטות אפויות מתובלות, זיתים דפוקים וחצילים..." אורלי-פרש אזולאי מוכנה לנסוע רחוק אל מסעדת רוטמן שביישוב לוטם
אורלי פרש-אזולאי וחברה מבקרות ביום שמש חורפי בבית הקפה הרצל שברחוב הרצל בחיפה. במדרחוב ששופץ ושהחזיר לעצמו לא מעט מן האופי שהיה לו לפני 40 שנים, הן נהנות מארוחת בוקר חלבית ומשקשוקה רוחשת שזה עתה הוסרה מן האש
משנכנס אדר מרבין בשמחה, וגם במשלוחי מנות. במיטב מסורת הנתינה והאכילה היהודית, בפורים אנו מעניקים איש לרעהו מכל טוב, ולשמחתנו יש לנו השנה קצת יותר מאזן המן המסורתית הממולאת בפרג, וזאת חרף כבודה, שבמקומו מונח
אורלי פרש-אזולאי מבלה את יום שבת במסעדת דה אוליב טרי שנמצאת בכפר ראמה, ומתחברת לשורשים – מטעי עץ הזית, האדמה, המטבח המסורתי והמתובל של סבתא והאירוח הביתי והחם שובים אותה ומבטיחים שתשוב לכאן עוד פעמים רבות
יונתן שטרנברג מבקר בבית הקפה-קונדיטוריה פרש, מהנחשבים בירושלים אם לא בארץ. אפילו אורחים מן המרכז מגיעים אל פרש כדי לטעום מעוגות הגבינה ומהשטרודלים המעולים, ושטרנברג גם הוא מפשיל שרוולים ומצטרף לחגיגה
אורלי פרש-אזולאי ("זמן איכות עם החמות הוא חובה") מבלה ערב במסעדה האסייתית תאי צ'ין שבטבעון. במסעדת תאי צ'ין משתלבים המטבח היפני, הסיני והתאילנדי באופנים מעניינים וייחודיים, כמו גם הכלה והחמות
"המרק הדיף ריח ניחוח, מרקמו היה של קרם חלק... הפטריות, התבלינים והשמנת התמזגו יחדיו לכדי טעם קטיפתי עשיר. החזקנו בכפות, ממאנים להיפרד, ואז הגיעה המנה הראשונה..." אורלי פרש-אזולאי מתמוגגת מביסטרו מקומי בכרמיאל
"לשולחן הוגשו שני קוקטליים צבעוניים וטעימים. אני שתיתי היי ג'יי- קוקטייל שמכיל מידורי מלון, פיג' תאנים, סאוור מיקס ואשכוליות. מילים שעד אותו ערב לא שמעתי עליהן..." אורלי פרש אזולאי נחשפת לעולם האלכוהול בסוגו
"השרימפס הגיע במחבת לוהטת ומלחשת, צרוב בחמאת שום ומעליו לימון טרי ורוטב עגבניות, עשבי תיבול ויין לבן. כל המנות הוגשו כיצירת אמנות על גבי פלטות..." אורלי פרש אזולאי חוגגת יום נישואין (ולא עם הבעל) בפרליקה
"אני יודעת שהשם לא מתחבר לפנטזיה אבל הטעם...'שומולוי גולושקה' זו עוגה הונגרית שעשויה משכבות של עוגות וניל ועוגות שוקולד, כל אלו ספוגים ברום ומוגשים עם קצפת..." אורלי פרש אזולאי מגלה שהתמכרה למקום מתוק