Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת הנמל 24 חיפה

הנמל 24


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קרפצ'יו פילה בקר וסביצ'ה מוסר נשמע בנאלי? לא אצל הנמל 24. כאן מוגש הקרפצ'יו עם רוטב בלסמי סיגליות שמדיף ניחוח משכר וגילופי גבינת פרמזן אלגנטיים פזורים מעליו..." אורלי פרש-אזולאי, מסעדת הנמל 24, חיפה

ההדים מסביבי לא פוסקים ורק אני במסעדת הנמל 24 עדיין לא ביקרתי. על בן זוגי הטלתי את המשימה למצוא שמרטפית ובדהרה יצאנו לעבר מתחם הנמל של חיפה.

בעוד מתחם הנמל בעיר התחתית הולך ומתפתח, מסעדת הנמל 24, שממוקמת במדרחוב, מושכת אליה כבר ארבע שנים אנשים שאוהבים אוכל טוב ספוג אווירה. בעלי הנמל 24, אושיות ותיקות בתחום המסעדנות בחיפה, הם מסוג האנשים שמבינים את העולם הזה ובזכותם חוזרים לכאן המבקרים שוב ושוב.

המעטה החיצוני של מסעדת הנמל 24 אינו מבשר על הבאות: הוא ישן, אמנם מעט משופץ, אך בעל מראה אפרורי וקודר. אך עם הכניסה למסעדה נפער פי אל מול אחת המסעדות היפות שראיתי בחיי. הנמל 24 מעוצבת בהשראת הפיאצות בטוסקנה, והפריטים הובאו ישירות מחבל הארץ הצפוני והקסום: החל מרצפות של רפתות, דרך ברזים מטירות עתיקות ועד לחלונות מבתים ישנים. כל אלו יוצרים אווירה חמימה, אינטימית ואותנטית. הנמל 24, שבנויה מחללים שונים ומגוונים, יוצרת חוויה חדשה לסועד בכל חדר וחדר: הפיאצה המרכזית, החדר הזוגי, הלאונג', מרתף היינות וחדר הישיבות. כך תמצאו פה חלל מתאים לכל שעה ולכל אירוע, מארוחות רומנטיות ואינטימיות ועד לישיבות עסקיות ואירועים חברתיים. בפיאצה המרכזית ניתן לערוך אירועים הכוללים עד 40 מוזמנים, ועסקיות צהריים משתלמות במיוחד מוגשות באמצע השבוע.

את פנינו קיבל גיא אביטל מבעלי הנמל 24, איש חביב ונעים, שיחד עם השותף והשף רן ראש הם דבקים במטרתם ומצליחים להישאר בחוד החנית של הקולינריה בחיפה והצפון. הנמל 24 מציעה תפריט המושפע משיטות הבישול של המטבח הצרפתי ומכיל נגיעות מהמטבח האיטלקי והים תיכוני. חוויה מושלמת וטרנס-אטלנטית.

התחלנו בארוחה עם מרק קרם בצלים, קציפת כמהין, שרימפס ונבטי חמנייה. זוהי מנה מחממת, קרמית ועשירה. המשכנו למנות הראשונות. קרפצ'יו פילה בקר וסביצ'ה מוסר נשמע בנאלי? לא אצל הנמל 24. כאן מוגש הקרפצ'יו עם רוטב בלסמי סיגליות שמדיף ניחוח משכר וגילופי גבינת פרמזן אלגנטיים פזורים מעליו. הסביצ'ה מוסר מוגש עם מבחר פירות העונה טריים, סלסת סרטנים וקרפצ'יו סלק. התמוגגנו מהשילובים המעניינים ומהטעמים המפתיעים. אל המנות הראשונות התלווה גריסיני רוזמרין ומגוון מטבלים מיוחדים - חציל מעושן, פלפל לימוני ואיולי עשבי תיבול שאכלנו תוך כדי. בינתיים הופתענו ממנה מדהימה נוספת - קוקי סאן ז'אק ופטה כבדים עטופים במנגולד ולצדם רביולי שרימפס וביסק סרטנים. אמנות על הצלחת וטעם גן עדן.

המשכנו עם העיקריות של הנמל 24. קלמארי ממולא בדוקסל פטריות, ניוקי טימין ברוטב שמנת ופתיתי כבד אווז בשבילי, ופילה סינטה וכבד טלה על מצע פירה ערמונים לבן זוגי. את המנות העיקריות אכלנו בנחת, פחות רעבים ופנויים לבחון את הטעמים. נדהמנו מהיצירתיות ומהגאונות של השף של הנמל 24 שהרכיב מנות ממרכיבים שגם אכלנים טובים לא היו שוקלים לחבר ביניהם. כל ביס היה חגיגה לחיך, הרמוניה של טעמים שקשה לתאר במילים.

גם בקינוחים החלטנו להזמין שניים, הצטערנו שהמקום שלנו מוגבל כי כל קינוח מהתפריט נשמע כזה שנתחרט אם לא נזמין. לבסוף הסכמנו על מוס ערמונים וכדור שוקולד. מוס הערמונים הגיע על טוויל ברנדי ושקדים והונח על מאפה אגוזי לוז. כדור השוקולד אמנם נראה ככדור שוקולד תמים, אך במסעדת הנמל 24 ההפתעות רבות. המלצרית הנחמדה הבעירה אותו ומיד הוא נמס על פירות העונה וקרמבל האגוזים שחיכו בפנים שתורם יגיע. הכול על קרם וניל וגנאש יסמין. עוד שילוב גאוני.

קחו את האהובים שלכם, את החברים, את המשפחה ואת כל מי שכיף לכם לבלות אתו. את ההדים שלנו מהנמל 24 אתם בוודאי עדיין שומעים ותשמעו עוד זמן רב.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש