Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת אחוזת שולמית ראש פינה

אחוזת שולמית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת הצלעות חוסלה בדקות ספורות לעיניה המשתאות של המלצרית. הייתי מזמינה אותה שוב ושוב בשל טעמו של הטלה, שכל צלע שלו עברה טיפול מסור תחת ידי השף..." אורלי פרש-אזולאי משלמת מחיר נמוך במסעדת אחוזת שולמית בראש פינה

לא פעם חלפתי ליד אחוזת שולמית בראש פינה. נשימתי נעתקה נוכח המבנה המרשים והמסעדה הקורצת. לא פעם התפתיתי להיכנס אך משהו במיקום המשגע על צלע ההר, במראה של אחוזת שולמית העשויה אבן עתיקה, בשם המכובד, מנעו ממני. ואם אודה באמת הפשוטה, פחדתי. פחדתי להיכנס ולגלות בסוף הארוחה שעליי להשאיר שם את המשכורת החודשית שלי. בביקורי האחרון בראש פינה התחמשתי בחברה טובה שניחנה בטעם מעולה בכל הקשור לבגדים, לעיצוב ולאוכל. שוטטנו ברחובותיה הקסומים של ראש פינה עד שהרעב החל להציק לנו. שאלנו בחורה מקומית על מסעדות באזור והיא הצביעה על אחוזת שולמית ואמרה: "רק שם!" "לא יקר?" שאלנו פה אחד. התשובה הייתה שלילית ושמנו קיבותינו אל עבר האחוזה.

אחוזת שולמית, מסעדה ומלון בוטיק, יושבת בראש פינה על צלע ההר ומשקיפה אל הנוף המרהיב של הרי הגולן ועמק החולה. האחוזה שוכנת במבנה אבן עתיק אשר הוקם בשנות השלושים של המאה הקודמת ושמר על אופיו המיוחד עד היום. המבנה, שבו התקיימו בשנות החמישים שיחות ועידת שביתת הנשק בין ישראל לסוריה, הטומן בחובו היסטוריה רבת שנים, שופץ והפך לפונדק דרכים מפנק המשלב מסעדה איכותית, הממזגת בין ישן לחדש, וחדרי אירוח רומנטיים.

המטבח המשובח של אחוזת שולמית, בניצוחו של השף פרפר, השירות האישי והנוף המרהיב הנשקף מהחלונות, הפכו את אותה למסעדה נחשבת המעניקה לאורחיה חוויה קולינרית מיוחדת במינה. התפריט של אחוזת שולמית כולל מגוון עשיר של מעדנים מיוחדים, כשההתמחות העיקרית היא בעישון בשרים ודגים תוצרת בית.
עיינו בתפריט של אחוזת שולמית ושמחנו לגלות שהממליצה שלנו אכן צדקה. הוא נראה מבטיח והמחירים לחלוטין הוגנים. החלטנו לגשת היישר לעניין ולהזמין. כמנת פתיחה נהדרת קיבלנו מרק קרם ערמונים, זן אגוזים בטעמי חורף, שכאן באחוזת שולמית הופכים עולמות כדי להשיג את הטובים ביותר מהם ולו רק בשביל מנת גן העדן הזו, שהייתה חמה וקרמית וניחנה במרקם קטיפתי ובטעם מתקתק. אל המרק התלווה לחם טרי וחם עם מטבלי עגבניות מיובשות, טחינה עם סילאן וחומץ בלסמי. מיכל ואני לגמנו ממנו בתאווה כשלמולנו התחיל ההר לפגוש בעמק. החושך ירד והערב שלנו התחיל.

חלקנו שתי מנות ראשונות. שרימפס ברוטב שמנת ורוקפור וקרפצ'יו פילה עגל. שתיהן היו גדולות ביחס למנה ראשונה ומשביעות כל אחת כשלעצמה. השרימפס היו ורדרדים, שמנמנים וטריים ושחו ברוטב עשיר של שמנת ורוקפור. טעמה המשובח של הרוקפור בלט במנה והיווה ניגוד חריף מעט לשמנת. קירבתי אותם אליי וחשפתי שיניים כשמיכל ניסתה לשלוח יד שוב. מנת הקרפצ'יו הייתה מוקפדת – הפרוסות היו דקיקות, מדויקות בטעמן הנקי ועליהן הוזלף חומץ בלסמי בדיוק במידה הנכונה כך שטעם העגל הורגש בחיך. לצד המנה הוגשו טוסטונים אלגנטיים שעליהם יכולנו להניח את הקרפצ'יו וליהנות מכל נגיסה.

בעקבות המנות הראשונות החלטנו לחלוק גם את המנות העיקריות והסכמנו פה אחד שננסה גם מהבשר וגם מהדג המעושן. אל שולחננו הגיעה מנת צלעות טלה על מצע פירה עם פטריות מוקפצות ורוטב יין מצומצם ועדין ומנת סלמון מעושן בליווי ירקות אפויים. מנת הצלעות חוסלה בדקות ספורות לעיניה המשתאות של המלצרית. הייתי מזמינה אותה שוב ושוב בשל טעמו של הטלה, שכל צלע שלו עברה טיפול מסור תחת ידי השף. טיפת שומן לא נכחה שם וטעם הבשר היה כשל גן עדן. גם הפירה הקטיפתי שספג את טעם הצלעות שהונחו עליו חוסל במהרה. על מנת הדג סלמון המעושן, שרק דגמנו מכיוון שלא רצינו לוותר על טעם הצלעות, נוכל לומר שהייתה מצוינת. אפילו סירבנו להצעת המלצרית לתת לנו קיסם או שניים.

למנה אחרונה, כי חייבים משהו מתוק, הזמנו את מנת השזיף השיכור - שזיפים חמים מבושלים בברנדי עם טעמי ציפורן וקינמון. כל אלו נוזלים ומתמזגים בכדור גלידת וניל משובחת וקרה.

בסוף הערב היינו מוכנות לשלם כל סכום שיידרש בתמורה למה שקיבלנו באחוזת שולמית. להפתעתנו המחיר היה נמוך משציפינו ואף נמוך מהמחירים במסעדות רבות, קרובות ורחוקות. לסיכום אצטט את אותה בחורה נחמדה שפגשנו בשבילי ראש-פינה: "רק שם!" באחוזת שולמית.