Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> המלצה על מסעדת פרליקה

בשם האהבה לאמא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"השרימפס הגיע במחבת לוהטת ומלחשת, צרוב בחמאת שום ומעליו לימון טרי ורוטב עגבניות, עשבי תיבול ויין לבן. כל המנות הוגשו כיצירת אמנות על גבי פלטות..." אורלי פרש אזולאי חוגגת יום נישואין (ולא עם הבעל) בפרליקה

ביום נישואיי התברר שבעלי היקר עסוק עד מעל הראש אז לא ויתרתי על החגיגה. הרמתי טלפון לבת דודתו, שהיא גם חברה יקרה והזמנתי אותה לארוחת צהריים כיפית. הלוקשיין הנבחר היה פרליקה.
פרליקה, ביסטרו שף בכרמיאל. ביסטרו שף פרליקה בסגנון ים-תיכוני איטלקי - מסעדה ובית קפה של השף שלומי נחום . הביסטרו נותן מענה לכל סוגי האוכלוסיה רוב שעות היממה. ניתן לאכול במקום ארוחת בוקר בראנץ', בצהריים ישנן עסקיות משתלמות, בערב ארוחות אלגנטיות וגם מי שרוצה רק לשתות קפה עם עוגה יקבל את המענה ההולם. לאחרונה הדים מסביב מהדהדים על פרליקה ואני החלטתי לנסות. שלומי נחום השף בפרליקה קרא למסעדה על שם אמו האהובה "בשם האהבה לאמא" הסביר לי שלומי ואני התרגשתי עד מאד. "אני מקווה שתאהבו את האוכל שלנו אם כי התפריט ישתנה בקרוב. אני לומד כל הזמן מהלקוחות ומתכוון לצמוח עם הקהל שלי". איזו אמירה יפה. התרגשתי בשנית.
אז בשם האהבה לאמא...ללקוחות...ולבעל שבזכותו אנחנו פה...התיישבנו בפרליקה ופתחנו תפריט.
התפריט עשיר ומגוון. בנוסף לתפריט מופיע על לוח גירים ישן מנות שף נוספות המוגשות באותו יום – הבטנו בתפריט ובלוח לסירוגין והתחלנו לגבש החלטה.

למנה ראשונה הזמנתי שרימפס ים-תיכוני (אני משוגעת על פירות ים) והפרטנרית שלי לארוחה הזמינה ברוסקטה גריל. שתי המנות הגיעו יחד לשולחן וכל אחת מאיתנו "התלבשה" על המנה שלה. השרימפס הגיע במחבת לוהטת ומלחשת , צרוב בחמאת שום ומעליו לימון טרי ורוטב עגבניות, עשבי תיבול ויין לבן. המנה היתה פיקנטית מעט, השרימפס נימוחים ומתפרקים בפה. לחם הברוסקטה היה טרי ונמרח בחמאת שום. מעל הלחם פוזרו באלגנטיות פטריות מכל הסוגים , קוביות עגבניות, שבבי פרמזן ועלי רוקט. שתי המנות "התאדו" מן הצלחות ונאכלו על ידנו בתאווה ותיאבון רב. שלומי שהחליט לפנק אותנו במעדן מממלכת המטבח שלו, הוציא לנו מנה של פטה כבד בליווי קרוסטונים טריים, ריבת תפוחים וג'לי יין. כל המנות הוגשו כיצירת אמנות על גבי פלטות מרובעות יפהפיות, כאלו שאתה חושב פעמיים האם וכיצד לנעוץ את הסכום.

המנות הראשונות היו מבטיחות, רמז קל לבאות. למנות עיקריות אני המשכתי בקו אחיד והזמנתי פטוצ'יני שרימפס וארטישוק. תוכלו לומר שאני לא מגוונת אך כשמדובר בפירות ים אני אכן בחורה משעממת מאד. המנה שקיבלתי הייתה מנה ענקית (או שמא העובדה שכבר הייתי די שבעה?) של פטוצ'יני עשוי אל דנטה עם שרימפס מוקפצים בשום וחמאה בתוספת עגבניות וחתיכות ארטישוק. סובבתי את המזלג בפסטה להנאתי מביטה בשותפתי שהתענגה אף היא על נתח ורד הצלע צלוי בגריל. אל נתח האנטריקוט התלוו צ'יפס וראשי שום אפויים שגנבו את כל ההצגה. שותפתי הפצירה בי לטעום מהנתח שלה, אני הסתפקתי בלקחת את ראש השום אל צלחתי ולטפל בו בעצמי.

בסיום הארוחה עברנו למרפסת לנשום אויר (או במילים אחרות לפתוח כפתור) ולשם "רדפו" אחרינו המנות האחרונות. באמת שלא חשבנו להמשיך גם לקינוח אבל היה שם משהו בפרליקה שפשוט התבקש. לא ייתכן שאחרי מנות ראשונות מבטיחות ומנות עיקריות אמנותיות נוותר על הקינוח, הסקרנות הכריעה את הכף. מכיוון שלא היינו במצב של בחירה ביקשנו את עזרתו של שלומי. אל השולחן הגיעו (אמרתי לכם שרדפו אחרינו) פרפה חלבה מוגש בתוך צנצנת זכוכית , בתוך הפרפה טבל לו אגס מקורמל ולצד המנה פוזרו שערות חלבה מתוקות ונימוחות. סיגרים ממולאים שוקולד שוויצרי חם מוגש עם קציפת אספרסו. מנה מהממת שעם כל ביס ממנה ועם כל נטיפה של שוקולד חם אתה מבין מדוע הגעת לפרליקה. פרלה בספרדית היא פנינה. ללא ספק מצאנו את הפנינה של כרמיאל. ביסטרו שף פרליקה.