Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> ביקורת על קפה לואיז חיפה

קפה לואיז: בריא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"גם אני חוזרת לאכול עשבים, בשר, ירק ופרי כדי להשיב את החיוניות..." אורלי פרש-אזולאי מוצאת מענה לצרכיה הבריאותיים. קפה לואיז בחיפה שם לו למטרה להעלות את תודעת הבריאות וללכת עם מה שנתן הטבע – טרי ואורגני

לאחרונה רכשתי לבתי את "למה אריות לא אוכלים סוכריות", ספר מעורר מחשבה בנוגע למזון שאנו אוכלים ומה שהוא עושה לגופנו. מהפכת התזונה שחלה בשנים האחרונות הגיעה גם לביתי, ויחד עם חיות הג'ונגל שמאבדות מכוחן כשהן מתמכרות לממתקים ואינן יכולות עוד לרוץ ולקפוץ, גם אני חוזרת לאכול עשבים, בשר, ירק ופרי כדי להשיב את החיוניות.

כשפגשתי את גיא, היועץ הקולינרי של קפה לואיז הבנתי שהוא מדבר ופועל למען חיות הג'ונגל ולוחם להסרת המזון המעובד ולצמצום השימוש בחומרים משמרים, בצבעי מאכל ובחומרי טעם וריח. בקפה לואיז מאמינים שצריך ללכת עם מה שנתן הטבע - טרי, מהאדמה, אורגני. אם נאכל בריא, נרגיש בריא.

כך מציע קפה לואיז חוויית בילוי קולינרית טבעית ובריאה. המנות המוגשות בקפה לואיז מבוססות ברובן על קמח מלא, והן עשויות מרכיבים אורגניים ודלי שומן. חשיבות עליונה ניתנת לטריות המזון ולהיותו טבעי, ובנוסף, לערכים התזונתיים שלו. מטרת התורה של קפה לואיז היא להעלות את תודעת הבריאות, לבדוק את המזון שאנחנו מכניסים הביתה, ולהיות מודעים למה הגוף שלנו יודע להפיק מהמזון שהוא צורך.

קפה לואיז בחיפה הפך למוסד, מקום שמגיעה אליו אוכלוסייה מגוונת: בחלקה היא מודעת מאד שמוצאת מענה לצרכיה הבריאותיים, חלקה מגיע לקפה וקינוח או לארוחה קלילה, מתאהב במקום וחוזר בשנית, חלקה מורכב מעוברי אורח מזדמנים, וכולם יוצאים מקפה לואיז בתחושת הנאה, קלילות ושובע נעים. בתל אביב נפתח סניף חדש לקפה לואיז שמציע גם הוא חוויה הרמונית של טעמי בריאות, ניחוחות טבעיים ואווירה קסומה. אין לי ספק שהתל-אביבים כבר התאהבו.

חברתי מיכל ואני הזמנו את המיצים המצוינים שמכינים בקפה לואיז מפירות ומירקות העונה, והבחירה הייתה קשה מכיוון שהמגוון הוא עצום. לבסוף מיכל לקחה מיץ מלון, דבש וקינמון ואני - תפוז וגזר.

אל שולחננו בקפה לואיז הגיעו מגוון לחמים שנאפים באפייה במקום. אלו לחמי בריאות שעשויים מחומרים איכותיים, מקמחים מלאים, עשירים בסיבים ובתוכם הפתעות מן האדמה - נבטי חיטה, צימוקים ועוד. ליד הלחמים הוגש לנו ממרח שום עשוי משום ושמן זית שהרי בלואיז לא משתמשים בחמאה, שמנת ו/או בטיגון.

הזמנו שני סלטים שנראו לנו מסקרנים - סלט טונה מעושנת וסלט קוסקוס. סלט הטונה הכיל ירקות טריים, זיתי קלמטה, עגבניות שרי, מגוון חסות פריכות, טבעות בצל ונתחי טונה מעושנת. סלט הקוסקוס היה מפתיע ביותר והכיל קוסקוס מלא, ירקות אפויים כגון בטטה, גזר, קישוא, חציל, אורגנו טרי, שבבי קשיו טבעיים ורוטב יוגורט מרענן. עם כל ביס חשבתי מה אימא שלי, מכינת הקוסקוס המסורתי, הייתה אומרת על גרסת הקוסקוס של קפה לואיז.

מסוקרנות, החלטנו להזמין מנה נוספת מקטגוריית "המשביעים" של קפה לואיז, ונהנינו מפסטה בלקנית שעשויה מפסטה פנה אורגנית ומכילה חצילים, תרד, פטריות וגבינת עיזים משובחת ברוטב בזיליקום.

התרווחנו בכיסאות בתחושת שובע נעימה ורק הצצנו בקינוחים של קפה לואיז. בחרנו בגלידת מוס קפה שחור ושוקולד עשויה הל, פצפוצי אורז, נוגט ונגיעות רוזמרי. איכות השוקולד (75% קקאו) במנה הייתה בולטת, כמו גם זו של הרכיבים האחרים.

לא, זו לא הפעם הראשונה שאני מבלה בקפה ולואיז ומן הסתם גם לא האחרונה. כשכל מנה עוברת דרך מסננת הבריאות, אני מוצאת כאן בדיוק את מה שאני מחפשת.